پیش بینی بورس امروز شنبه 28 بهمن 1402/ آیا در این هفته تعادل در بازار سرمایه برقرار خواهد شد؟

پیش بینی بورس امروز شنبه 28 بهمن 1402 آیا در این هفته تعادل در بازار سرمایه برقرار خواهد شد؟

بورسی ها امروز شنبه 28 بهمن 1402 در شرایطی به استقبال معاملات می روند که روز چهارشنبه شاخص کل بورس تهران کاهش پیدا کرد. در آخرین روز معاملاتی هفته شاخص کل سقوط ۱۱ هزار و ۷۸۷ واحدی داشت و شاخص کل هم‌وزن ۴ هزار و ۹۸۱ واحد پایین آمد. در هفته ی گذشته ریسک های بازار کاهش پیدا نکردند و حالا اخباری مانند سود 30 درصدی انتشار مجدد گواهی سپرده خاص معاملات بازار سرمایه را تحت تاثیر خود قرار داده است. برای اطلاع از روند معاملات بازار سرمایه در هفته ی جاری با ما همراه باشید.

پیش بینی بورس امروز شنبه 28 بهمن 1402/ تاثیر اخبار سود 30 درصدی گواهی سپرده خاص بر معاملات بازار سرمایه

به گزارش سبدگردان هدف در پیش بینی بورس امروز شنبه 28 بهمن 1402 این گونه می توان گفت که در جریان معاملات روز چهارشنبه هفته ی گذشته ارزش بازار بورس تهران به ارزش 7 هزار و 263 همت رسید و این رقم از اولین روز سال جاری 1.8 درصد افت کرده است. روز چهارشنبه شاخص کل سقوط 11 هزار و 787 واحدی داشت و شاخص کل هم وزن 4 هزار و 981 واحد پایین تر آمد و شاخص کل فرابورس 214 واحد افت کرد و شاخص هم وزن فرابورس 807 واحد کاهش پیدا کرد.

در حال حاضر کارشناسان دو ریسک اصلی بازار سهام را تا پایان سال پیش بینی کرده اند آن هم سیاست‌ ها و تصمیم‌ گیری بانک مرکزی در رابطه با انتشار مجدد گواهی سپرده خاص 30 درصدی و همچنین عدم اجازه حرکت به دلار نیمایی برشمردند.

با این که احسان خاندوزی در هفته گذشته اعلام کرده بود که عرضه این اوراق تمدید و تکرار نخواهد شد، روز سه‌شنبه بانک مرکزی در اطلاعیه‌ای بر ادامه استفاده از ابزارهای مختلف سیاست پولی از جمله اوراق گواهی سپرده خاص سرمایه‎‌گذاری برای طرح‌‎های دارای بازدهی بالا و پیشران کشور تاکید کرد.

بخوانید: آغاز عرضه اوراق گواهی سپرده خاص با نرخ سود ۳۰ درصدی از امروز/ اوراق گواهی سپرده را بخریم یا نه؟

همین اطلاعیه باعث شد که در آخرین روز هفته بورس تهران جریان معاملاتی پرعرضه‌تری نسبت روزهای پیشین خود تجربه کرد.

به اعتقاد کارشناسان امروز و در این هفته که در آن قرار گرفتیم هم دست عرضه بر تقاضا حداقل در نیمه اول معاملات بازار پیشی خواهد گرفت و با این وجود در نیمه دوم هفته ی جاری بازار، ممکن است به مرور از قدرت فروشندگان کم شود و بازار بورس روی ریل تعادل قرار گیرد.

در روز چهارشنبه تنها نماد اخابر بیشترین تاثیر مثبت را روی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران داشت آن هم با عرضه شدید توسط حقوقی‌ ها همراه بود به طوری که به هر تقاضای ایجاد شده در صف‌ های خرید پاسخ مثبت دادند و تمام این نماد را عرضه کردند.

از سوی دیگر ایران خودرو به دلیل عدم رعایت دستورالعمل‌ های بازار سرمایه چند روزی است که به حالت تعلیق درآمده است و نبود این نماد در بازار نشان داد که همچنان لیدر سنتی بازار است و در نبودش بازار رخ و ارزشی ندارد. البته که این نماد در اطلاعیه جدید منتشر شده توسط بورس اوراق بهادار تهران به همراه نماد خساپا از تابلوی اصلی بورس به تابلوی فرعی بازار دوم تنزل پیدا کردند که به هرحال این نیز نمره منفی برای دولتی است که ادعا می‌کرد اولویت اول آن بورس است.

همچنین بیشترین ارزش معاملاتی در گروه‌های بازار سرمایه در روز چهارشنبه و در نبود ایران خودرو به گروه بانکی تعلق گرفت و این گروه با ارزش 255 میلیارد تومانی در رتبه اول ایستاد.

در هفته پیش فرآیند عرضه اولیه 12 درصد از سهام نشاسته و گلوگز آردینه با قیمت ارزش گذاری 5895 تومانی به روش ترکیبی در فرابورس انجام شد و در مرحله اول با عرضه 4 درصدی هر سهم با قیمت 6567 تومان به صندوق های سرمایه گذاری معامله شد. همچنین در مرحله دوم، 8 درصد دیگر به یک میلیون و 138 هزار و 67 سهامدار حقیقی و هزار و 850 سهامدار حقوقی به روش قیمت ثابت کشف شده تعلق گرفت.

آیین نامه واردات خودروهای نو به پیشنهاد وزارت صنعت و به استناد اصل ۱۳۸ قانون ماده ۴ قانون ساماندهی صنعت خودرو مصوب ۱۴۰۰ اصلاح و مورد تصویب قرار گرفت. در راستای ماده ۴ این آیین نامه، ورود و ترخیص خودروها بدون ثبت سفارش و بدون تخصیص ارز، قاچاق محسوب و ممنوع است.

پیش بینی بورس امروز شنبه 28 بهمن 1402

روز چهار‌شنبه شاخص‌ کل بورس تهران برای سومین روز متوالی ریزش کرد و فاصله آن با مرز 2 میلیون و 100 هزار واحد بیشتر شد. نمادهای وپاسار، وبملت، فولاد، شپنا، شستا و شبندر بیشترین تأثیر منفی را بر شاخص کل داشتند.

همچنین برای هشتمین روز متوالی شاهد خروج پول حقیقی از بورس بودیم. نماد وبملت بیشترین خروج پول حقیقی را داشت و پس از وبلمت، نمادهای وپاسار، تفارس، تکاردان، دی، خساپا، خفولا، ذوب و دسینا در رتبه‌های بعدی بودند. در مقابل نمادهای اخابر، فنر، کرومیت، بیوتیک و ناما بیشترین ورود سرمایه حقیقی را ثبت کردند.

از این رو در هفته ای که گذشت بازار نه تنها شاهد ریزش شاخص بود بلکه با تداوم خروج سرمایه هم مواجه شد. در مقابل به نظر می‌رسد اخباری مانند سود 30 درصدی اثر منفی مهمی بر بازار سرمایه داشته است. ریسک‌ های بازار نیز کاهش نداشته است. به همین خاطر در چنین شرایطی نمی توان انتظار رشد بالا از بازار  آن هم در یک مدت کوتاه داشت.

باید دید که بازار در چند هفته باقی مانده به پایان سال جاری روند مثبتی را طبق سنت‌های قدیمی به خود خواهد گرفت یا همچنان در این محدوده‌ها کنترل خواهد شد؟

برای مطالعه بیشتر:

پیش بینی بورس برای روزهای آینده/ سهامداران این توصیه های مهم را جدی بگیرند

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات​