رمز ارز نوعی پول دیجیتال است که بصورت مستقل فعالیت می کند و به مراکز بانکی وابسته نیست. تمامی فعالیتها در بازار رمز ارز از طریق کدهای خاصی مورد ارزیابی قرار می گیرند و می توان رمز ارز را در برخی صرافی ها با ارز واقعی معامله و تعویض کرد. در بازار رمز ارز هر کاربر کد ویژه مخصوص به خود را دارد. حال موضوع استفاده از موقعیت بازار رمز ارز برای کاهش قیمت ارز واقعی و یا کنترل قیمت آن مطرح شده است که در ادامه به آن می پردازیم.
تاثیر استفاده از رمز ارز در کنترل قیمت ارز واقعی
رییس انجمن بلاکچین ایران سپهر محمدی، از تاثیر استفاده از رمز ارزها در کنترل قیمت ارز واقعی خبر داد و گفت: با کانون صرافی ها و معاونت فناوری بانک مرکزی مذاکراتی در این خصوص انجام شده است.
او با اشاره به حیطه قانونگذاری رمز ارزها گفت: تا این لحظه به منظور استفاده از بستر رمز ارزها، اقداماتی انجام گرفته و به دنبال این هستیم تا با ایجاد یک طرح مشخص و جامع برای رمز ارزها، به صورت قانونی و تحت نظارت بانک مرکزی و نهادهای ناظر از ارزهای رمزنگاری شده کسب درآمد داشته باشیم و فعالیت های شغلی را آغاز کنیم. در حقیقت این طرح مربوط به همه بخش های مختلف بازار رمز ارز می شود و سازمان بورس، وزارت اقتصاد، وزرات صمت و بانک مرکزی در اجرا و عملی شدن آن نقش موثر ی دارند.
همچنین بخوانید: بهترین ارزهای دیجیتال برای سرمایه گذاری کدامند ؟
به گفته سپهر محمدی، موضوع صادرات و واردات مهمترین مسئله در این طرح به شمار می روند و امیدوار هستیم دستگاه های زیر ساختی کشور در رفع محدودیت ها برای صادرات و واردات از طریق ارزهای رمزنگاری شده همکاری لازم را به عمل آورند.
به گفته ریس انجمن بلاکچین ایران، نکته ای که برای ورود به رمز ارزها باید به آن توجه داشت، ریسک بالای موجود در بازار رمز ارز است که بسیاری افراد بدون تجربه و آگاهی و تنها به صرف جذابیت این بازار به آن ورود پیدا می کنند و در پایان به افراد توصیه کرد تا این موارد را در نظر بگیرند و نسبت به هشدارها بی توجه نباشند.
گفته های عباسعلی حقانی کارشناس و مدیر سبدگردان هدف در مورد فعالیت نیروگاهها در این زمینه
دولت در زمانی که بیت کوین و رمزها روند روبه رشدی پیدا کرد این توانایی را داشت که چنین فضایی را برای نیروگاهها فراهم کند. در حالی که صنعت استخراج رمز ارز که ارزآوری بسیار بالایی برای کشور به دنبال داشت، دولت با تعیین قیمت و مقررات جدید موجب کاهش سرعت استخراج رمز ارزها شد.
به گفته حقانی نسب نیروگاهها در صورتی که مورد تشویق دولت قرار می گرفتند این قابلیت را داشتند که با سرعت زیادی در این زمینه فعالیت کنند.
اکثر نیروگاههای کشور زمین هایی با مساحت بالای ۱۰۰ هکتار را به خود اختصاص داده اند که سطح گسترده ای از آنها بدون استفاده است. در صورتی که این امکان وجود داشت در این زمین ها سوله های رمز ارز و تجهیزات آن بکار گرفته شود که با توجه به قیمت جهانی ارز و قیمت ارزان انرژی در ایران و قیمت مشخص شده در نیروگاهها، در آمد نیروگاهها از دو محل صادرات برق با نرخ جهانی و استخراج رمز ارز تامین می شد.
اجرای چنین طرحی در حال حاضر نیز امکان پذیر است، به این ترتیب که نیروگاهها ملزم به انجام این کار شوند زیرا استفاده از برق خارج از زمان پیک می تواند تاثیر مثبتی بر شرایط موجود داشته باشد.
و با وجود طرح های توجیهی اقتصادی متفاوت در این زمینه، فعالیت نیروگاهها در این زمینه بسیار سودمند است و مشخص نیست که چرا هنوز این اتفاق نیفتاده است.