در پایان معاملات بورس روز گذشته (چهارشنبه 7 مهر)، شاخص کل با بیشترین تاثیر مثبت سه نماد “پارسان، وغدیر، شپدیس” با رشد ۱۱ هزار و ۵۸۶ واحد همراه شد و در محدوده یک میلیون و ۴۳۷ هزار واحد قرار گرفت. شاخص هم وزن نیز با تاثیرپذیری یکسان از کل بازار، به رنگ سبز درآمد و با ۱۲۴۹ واحد صعود به سطح ۴۲۰ هزار واحد رسید. در این میان نماد 15 شرکت از جمله یک بانک، 5 پتروشیمی با داد و ستد 3 تا 12 برابری نسبت به میانگین حجم ماه، مشمول معاملات مشکوک شدند که کدما (شرکت معدنی دماوند) در صدر دیگر نمادها قرار گرفت.
مطالعه بیشتر:
حجم مشکوک در بورس به چه معناست؟
نحوه تشخیص حرکت مشکوک سهم چگونه است؟
فهرست معاملات مشکوک 15 شرکت بورسی و فرابورسی مورخ 7 مهر
دیروز در دو بازار بورس و فرابورس بیش از 6.8 و 28 هزار میلیارد تومان سهام دست به دست شد (بالا بودن ارزش معاملات در فرابورس مربوط به اوراق می باشد) و بیشترین حجم معاملات هم به بانک دی، ایران خودرو، سایپا، گروه بهمن به همراه پالایشگاه بندرعباس با داد و ستد 669، 248، 246، 225 و 196 میلیون سهمی تعلق گرفت. این در حالی است که 15 شرکت با داد و ستد 12 تا سه برابری نسبت به میانگین یک ماهه در زمره معاملات مشکوک قرار گرفتند.
شرکت معدنی دماوند که در بازار دوم معاملات بورس حضور دارد و با افت 2.9 درصدی قیمت سهام و داد و ستد 36.8 میلیون سهم همراه بود، در صدر این فهرست قرار گرفت.
بعد از کدما هم شرکت های لوله و تجهیزات سدید، گرانیت بهسرام، پتروشیمی گلستان، پتروشیمی پردیس، بانک رسالت، تولید برق عسلویه مپنا، پتروشیمی خراسان، پتروشیمی کرمانشاه، البرز دارو، کارخانجات مخابراتی ایران ( اولین رکورد دار افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی)، آ س پ، پتروشیمی شیراز، مرآت پولاد و سرمایه گذاری بهمن مشمول معاملات مشکوک شدند.