ارز دیجیتال ترون چیست؟ + نحوه کار ارز دیجیتال ترون (TRX)

ارز دیجیتال تروز (Tron) یک پلت فرم غیر متمرکز مبتنی بر بلاکچین است که هدف آن ساخت یک سیستم سرگرمی محتوای دیجیتال رایگان و جهانی با فناوری ذخیره سازی توزیع شده است و امکان به اشتراک گذاری آسان و مقرون به صرفه محتوای دیجیتال را فراهم می کند. کاربران می توانند از چند روش، ارز دیجیتال ترون رایگان بدست بیاورند. با ما همراه باشید در ادامه این مطلب به بیان ارز دیجیتال ترون (TRX) و نحوه کار آن می پردازیم.

مطالب پیشنهادی: ارز دیجیتال شیبا اینو چیست؟

ارز دیجیتال ترون (TRX) چیست؟

ارز دیجیتال ترون، در حال حاضر یازدهمین ارز دیجیتال محبوب شناخته شده که در ابتدا روی شبکه اتریوم (پروتکل ERC-20) فعالیت خود را آغاز کرد و بعد از اینکه در تاریخ 25 ژوئن ۲۰۱۸، شبکه اصلی ترون فعال شد، روی شبکه اصلی منتقل شد. این ارز دیجیتال با واحد اختصاری TRX در سپتامبر سال ۲۰۱۷ و پس از اولین ICO موفق ترون، ساخته شد. ترون 70 میلیون دلار در آن ICO کسب کرد.

جالب است که بدانید ارز دیجیتال ترون (TRZ) بر خلاف سایر ارزها نظیر بیت کوین، مونرو، اتریوم کلاسیک و دوج کوین ، ریون کوین و… قابل استخراج نبوده و تایید تراکنش‌ها از طریق الگوریتم اثبات سهام نمایندگی شده (DPoS) انجام می‌شود. ۱۰۰ میلیارد واحد، تعداد کل توکن‌های ترون می باشد.

سازنده ارز دیجیتال ترون (TRX) یک جوان چینی به نام جاستین سان (Justin Sun) می باشد که پیش از این، روی ارز دیجیتال ریپل فعالیت داشت. بیت مین، کیوتم، بایننس و FBG Capital از جمله شرکت های بزرگ چینی هستند که از آن حمایت کردند.

بعد از جاستین سان، لوشن چن (Lucien Chen) رهبر بخش فنی، تیم توسعه دهنده ارز دیجیتال ترون است که از کارمندان ارشد شرکت‌های بزرگی چون تنسنت (Tencent) و علی‌بابا بوده است. او در زمینه های رمزنگاری، تبلیغات، الگوریتم‌نویسی و بیگ دیتا سابقه فعالیت داشته است.

بر اساس ادعای وب سایت ترون، تعداد کارمندان این شبکه بیش از 100 نفر می باشند که تا کنون اطلاعات زیادی در خصوص آنها منتشر نشده. توسعه دهندگان این ارز دیجیتال به منظور بیت تورنت که بزرگترین پلتفرم اشتراک داده جهان است را به منظور تحقق اهداف خود در جولای ۲۰۱۸ خریداری نمود.

همانطور که اشاره کردیم، این ارز دیجیتال در ابتدا مبتنی بر اترویم بود و با قیمت ۰.۰۰۱۹ دلار در آگوست ۲۰۱۷ منتشر شد و مبلغی حدود 70 میلیون دلار سرمایه جذب کرد و در سال 2018 بر روی شبکه اصلی خود منتقل شد.

بیشتر بخوانید : چگونه ارز دیجیتال بخریم و بفروشیم؟

نحوه کار کرد ارز دیجیتال ترون (YRX)

ارز دیجیتال ترون (TRX) دارای ساختار و معماری نسبتا پیچیده ای بوده و خالق اترویم معتقد است که ساختار ترون خلاف اصل تمرکززدایی بوده و اخیرا یکی از اعضای سابق تیم توسعه دهنده ترون، مدعی است که این شبکه دیگر غیرمتمرکز نمی باشد. در ادامه این مطلب به شرح کامل نحوه کار کرد ارز دیجیتال ترون (YRX) می پردازیم.

لایه ذخیره‌سازی (Storage layer)، لایه هسته (Core layer) و لایه برنامه کاربردی (Application layer) سه لایه اصلی ساختار شبکه ترون می باشد.

  • لایه ذخیره سازی (Storage layer)

به منظور ذخیره سازی بلاک و ذخیره‌سازی حالت، پروتکل لایه ذخیره سازی (Storage layer) طراحی شده است. تیم توسعه دهنده این ارز دیجیتال مدعی است، برای اینکه گوناگونی‌ ذخیره داده امکان پذیر باشد، از نظریه دیتابیس گراف در طراحی لایه ذخیره سازی استفاده شود.

  • لایه هسته (Core layer)

لایه هسته سه ماژول اصلی نظیر ماژول قرارداد هوشمند، ماژول مدیریت حساب و ماژول اجماع را در خود جای داده که نوع اجماع در ترون، اثبات سهام نمایندگی شده (DPOS) است. جاوا (Java)، زبان برنامه نویسی قراردادهای هوشمند ترون بوده و قرار است زبان برنامه نویسی دیگر هم اضافه شوند.

  • لایه برنامه کاربردی (Application layer)

برای ساخت برنامه‌های غیرمتمرکز و سفارشی‌سازی کیف پول‌ ها، توسعه دهندگان می توانند از واسط‌ های کاربری (اینترفیس‌ها) استفاده کنند.

نودهای شبکه ترون (TRX) 

بطور کلی سه نو برای شبکه ارز دیجیتال ترون تعریف شده است :

  • نودهای شاهد نماینده‌ٔ ارشد (Super Representative Witness) – به اختصار فول‌نودهای SR

وظیفه تولید بلاک بر عهده فول‌نودهای SR می باشد و در واقع سود آنها از تایید تراکنش‌ها در عمل اثبات سهام حاصل می شود. از آنجایی که نود SR مستلزم ایجاد یکسری شرایط خاص می باشد، موجب بحث‌ و جدل‌های فراوانی بر سر مدل حاکمیتی ترون شده است.

  • فول‌نود (Full Node)

وظیفه ارائه API و انتشار تراکنش‌ها و بلاک‌ها بر عهده فول‌نودهای معمولی می باشد.

  • سالیدیتی نود (Solidity Node)

سالیدیتی نود (Solidity Node) نیز وظیفه همگام‌سازی بلاک‌های قطعی (irrevocable blocks) و ارائه API های استعلام را بر عهده دارد.

Tags :
Share This :