همانطور که می دانید اتریوم کلاسیک (Ethereum Classic) مانند اتریوم (ethereum) از قراردادهای هوشمند و برنامه های غیرمتمرکز (dapps) پشتیبانی می کند. منشأ آن یک هارد فورک است که از نزاع بین اتریوم و بلاکچین در سال ۲۰۱۶ بوجود آمد. از آنجایی که این ارز دیجیتال مانند اتریوم از الگوریتم ” EtHash ” پشتیبانی می کند، به عبارتی می توان گفت که روش استخراج مشابهی دارند اما تفاوت هایی میان اتریوم کلاسیک و اتریوم وجود دارد که در ادامه این مطلب به شرح آن و همچنین مزایا و معایب اتریوم کلاسیک این ارز دیجیتال آینده دار می پردازیم.
اتریوم کلاسیک چه فرقی با اتریوم دارد؟
اتریوم کلاسیک تفاوت هایی در بازار، برنامه های غیر متمرکز و همچنین ماینینگ، با ارز دیجیتال اتریوم دارد و قدرت شبکه اتریوم به دلیل وجود عده زیادی از توسعه دهندگان در مقایسه با اتریوم کلاسیک بسیار زیاد می باشد.
ماینینگ و یا استخراج ارز دیجیتال اتریوم کلاسیک
اتریوم و اتریوم کلاسیک هر دو از Ethash و یا همان الگوریتم استخراج استفاده می کنند از این رو می توان برای استخراج هر دو آنها از یک سخت افزار استفاده کرد. سود آوری استخراج هر دوی آنها مشابه بوده زیرا زمانیکه سودآوری یکی از آنها زیاد می شود، ماینر ها به سمت آن می روند و همین امر باعث ایجاد یک تعادل نسبی بین آنها می شود.
جامعه اتریوم و توسعه دهندگان این اتریوم در پی پیاده سازی یک الگوریتم جدید هستند که مانع از استخراج اتریوم با دستگاه های ماینر شود، زیرا استفاده از دستگاه های ماینر بسیار هزینه سنگین دارد و این دستگاه ها سختی استخراج را بسیار افزایش می دهد. اما اتریوم کلاسیک فعلا برنامه ای برای این موضوع ندارد.
ارز دیجیتال اتریوم در پی آن است که از اثبات کار (Proof Of Work) یا همان ماینینگ به سمت اثبات سهام (Proof Of Stake) برود. در این روش دیگر برای تایید تراکنش ها نیازی به استفاده از سخت افزار و مصرف برق زیاد نسیت و افراد می توانند با خرید اتریوم و اختصاص دادن آن به شبکه، از تایید تراکنش ها درآمد کسب کنند و اتریوم کلاسیک تا کنون برنامه ای در خصوص این موضوع بیان نکرده است.
یکی از دیگر تفاوت های بین اتریوم کلاسیک و اتریوم در تعداد واحد های قابل استخراج آنها می باشد. به عبارتی هنوز سقفی برای تعداد واحد های اتریوم مشخص نشده و برای آن تورم سالیانه در نظر گرفته خواهد شد اما تعداد واحد های اتریوم کلاسیک محدود بوده و تنها ۲۱۰ میلیون واحد از آن استخراج خواهد شد.
هش ریت شبکه یا همان قدرت پردازشی که ماینرها به شبکه ارز دیجیتال اتریوم اختصاص داده اند بسیار بیشتر از اتریوم کلاسیک می باشد به همین دلیل است که امنیت اتریوم نسبت به اتریوم کلاسیک بالاتر می باشد.
اتریوم کلاسیک طی دو سال اخیر با امضای قرارداد همکاری با چند شرکت بزرگ توانست ذهنیت های منفی را نسبت به خود از بین ببرد و روزرسانیهای زیادی روی شبکه اتریوم کلاسیک صورت دهند. هارد فورک آتلانتیس (Atlantis)، بروزرسانی بود که در تاریخ ۲۴ شهریور ماه سال ۹۸ صورت گرفت که در آن تعامل بین اتریوم و اتریوم کلاسیک امکان پذیر شد و همچنان قابلیت تراکنشهای ناشناس هم به آن افزوده شد.
مطالب پیشنهادی: بیت کوین بهتر است و یا اتریوم؟
برنامههای غیرمتمرکز
همانطور که در ابتدا خدمت شما عزیزان عرض شد، اتریوم و اتریوم کلاسیک تفاوت هایی در زمینه برنامههای غیرمتمرکز نیز دارند.
یکی از توسعه دهندگان اصلی اتریوم کلاسیک مدعی است که حدود ۹۰ درصد از توسعه دهندگان و برنامههای غیرمتمرکز (Dappها) پس از فورک به اتریوم منتقل شدند. برنامه های متمرکز بر روی اتریوم کلاسیک در مقایسه با اتریوم بسیار کمتر می باشد به گونه ای که تعداد Dappهای فعال اتریوم کلاسیک از تعداد انگشتان دست کمتر می باشد.
به دلیل عدم وجود ابزارهای توسعه زیاد روی اتریوم کلاسیک، کار برای برنامهنویسی بسیاز سخت است. برای مثال جامعه اتریوم قادرند از متامسک (Metamask) و سایر افزونههای توسعه بهره مند شوند اما توسعه دهندگان اتریوم کلاسیک از این امکان بهرمند نیستند.
بازار
از دیگر تفاوت میان اتریوم کلاسیک و اتریوم می توان به قیمت و حجم معاملات آنها اشاره کرد. با توجه به اینکه عرضه اتریوم کلاسیک با اتریوم برابر است اما حجم معاملات اتریوم بسیار بیشتر از اتریوم کلاسیک است. ارز دیجیتال اتریوم مدت هاست که در رده دوم قرار دارد اما اتریوم کلاسیک پس از فورک در رده های پایین تر بازار قرار گرفته.
مطالب پیشنهادی: بهترین ارزهای دیجیتال برای سرمایه گذاری کدامند؟
مزایا و معایب ارز دیجیتال اتریوم کلاسیک
از اینکه تا این بخش مقاله ما را همراهی نمودید متشکریم، تا این بخش از مقاله تا حدودی با تفاوت های بین اتریوم کلاسیک و اتریوم آشنا شدید، در ادامه این مطلب قصد داریم به بیان مزایا و معایب ارز دیجیتال اتریوم کلاسیک بپردازیم.
مزایای اتریوم کلاسیک
از جمله مزایای ارز دیجیتال اتریوم کلاسیک می توان به پتانسیل بالقوه آن برای صعود اشاره کرد در حالت کلی این سرمایه گذاری پر ریسک می باشد اما Barry Silbert از Grayscale Investment Trust و دیگر پشتیبانان تأثیرگذار این ارز دیجیتال، خبر از آینده روشن این ارز دیجیتال می دهند.
معایب اتریوم کلاسیک
از آنجایی که تیم توسعه دهنده آن دیگر توسعه دهندگان اولیه اتریوم نیستند، همیشه این نگرانی وجود دارد که ممکن است این ارز رمزپایه از اصول ابتدایی خود پیروی نکند.
اتریوم کلاسیک بر خلاف اتریوم فاقد یک جامعه مانند Enterprise Ethereum Alliance است. از این رو امکان حضور مستمر توسعه دهندگان، محققین و بازرگانان در آن وجود ندارد.
برخی از کارشناسان بر این باورند که پروژه اتریوم کلاسیک را کسانی مدیریت و حمایت می کنند که مخالف پروژه ارز دیجیتال اتریوم هستند.