برای درک بهتر “اتریوم کلاسیک” ابتدا بهتر است با ارز دیجیتال اتریوم آشنا شوید. اتریوم نیز یکی از ارز های دیجیتال محبوب همچون بیت کوین می باشد. این ارز دیجیتال پلتفرم آزاد مبتنی بر فن آوری بلاچین است که توسعه دهندگان می توانند برنامه های غیر متمرکز خود را روی آن پیاده نمایند، اتریوم کلاسیک نیز مبتنی بر تکنولوژی بلاک چین می باشد اما با این تفاوت که این ارز دیجیتال یک پلتفرم محاسباتی متن باز می باشد. در ادامه این مطلب بیشتر با ارز دیجیتال اتریوم کلاسیک و نحوه استخراج آن آشنا خواهید شد.
مطالب پیشنهادی: بیت کوین بهتر است و یا اتریوم؟
ارز دیجیتال اتریوم کلاسیک (ETC) چیست؟
در سال ۲۰۱۶، ارز دیجیتال اتریوم بهترین روزهای خود را سپری می کرد. کمتر از ۲ سال از روی کار آمدن اتریوم گذشته بود که قیمت ارز دیجیتال اتر به شدت افزایش یافته بود. این رمز ارز پایه آن روزها در جایگاه دوم بازار قرار داشت. سرانجام، در ماه مه ۲۰۱۶، طرحی جدیدی برای ارز دیجیتال اتریوم معرفی شد که آغاز مفهوم Atrium Classic بود.
این پلتفرم یک ماشین مجازی اتریوم (EVM) است که به منظور اجرای قراردادهای هوشمند با استفاده از شبکه بین المللی گره های عمومی ایجاد شده و ETC یک نماد اختصاری برای ارز دیجیتال بومی شبکه اتریوم کلاسیک می باشد.
حدود دو سال پس از روی کار آمدن اولین نسخه اتریوم، به منظور ایجاد یک نهاد مستقل جهت سرمایه گذاری و تأمین مالی پروژههای مختلف در زمینه ارزهای دیجیتال تصمیم به ایجاد یک نهاد مستقل گرفتند. بعد از آن DAO (سازمان مستقل غیرمتمرکز) در ماه مه سال ۲۰۱۶ میلادی جهت سرمایه گذاری در پروژه هایی که از قراردادهای هوشمند استفاده می کنند، روی کار آمد و حدود ۱۶۸ میلیون دلار سرمایه اولیه جذب کرد که در همان دوره مقاله ای در خصوص باگ های این سازمان مستقل غیرمتمرکز منتشر شد و در خصوص از دست رفتن دارایی های دیجیتال هشدار داد که در ماه ژوئن از حساب های DAO حدود ۳.۶ میلیون ETH به دلیل باگ های این صندوق به سرقت رفت.
بعد از این اتفاق، جامعه اتریوم به اتفاق اعضای DAO تصمیماتی در خصوص رفع چنین اتفاقاتی اخذ کردند و یک یک هارد فورک در ژوئیه سال ۲۰۱۶ در کد اتریوم پیاده سازی کنند تا انتقال اترها به یک قرارداد هوشمند جدید ممکن شود تا با این کار ضرر کاربران تا حدی جبران شود.
زمانیکه ایده هارد فورک با مخالفت جامعه اتریوم به دلیل عدم امکان تغییر بلاک چین مواجه شد، ایده اتریوم کلاسیک مطرح شد و در تاریخ ۲۰ جولای ۲۰۱۶ توسط استخراج کنندگان، اولین بلوک اتریوم کلاسیک در بلوک شماره ۱,۹۲۰,۰۰۰ زنجیره اتریوم تولید شد.
اتریوم کلاسیک (Ethereum Classic) یک هارد فورک فنی را در تاریخ ۲۵ اکتبر ۲۰۱۶ در ماشین مجازی اتریوم برای اجرای کدهای مختلف طی کرد تا قادر به کاهش حملات DDoS باشد و هارد فورکی که در اوایل سال ۲۰۱۷ میلادی اتفاق افتاد موفق شد که بمب سختی یا همان Difficulty Bomb را به تأخیر بیندازد. اگر این بمب در شبکه اتریوم فعال شود، سختی استخراج ابسیار افزایش پیدا می کرد و به عبارتی عملیات استخراج کاملا بدون سود بود.
اما با این وجود بنیاد اتریوم ، ارز دیجیتال اتریوم کلاسیک (Ethereum Classic) را بطور رسمی پشتیبانی نمی کند. در تاریخ ۲۹ ژوئن ۲۰۱۷، پروژه در حساب توئیتر خود اعلام کرد که دامنه وب سایت کیف پول اتریوم کلاسیک به خطر افتاده و برای مطلع کردن کاربران از این حملات فیشینگ، تیم Ethereum Classic در این زمینه با Cloudflare همکاری کرد و اتریوم کلاسیک نیز در ماه ژانویه سال ۲۰۱۹ میلادی مورد حمله Double-Spending قرار گرفت.
اتریوم کلاسیک دقیقاً مانند اتریوم کار می کند. اما قیمت آنها بسیار متفاوت است. زبان برنامه نویسی قراردادهای هوشمند در اتریوم و کلاسیک اتریوم یکسان است. این شباهت حتی در زمان ایجاد ، اندازه و پاداش بلوک ها نیز وجود دارد. این ارز رمزنگاری شده همچنین توانایی بالایی برای سودآوری سرمایه گذاران دارد.
مطالب پیشنهادی: بهترین ارزهای دیجیتال برای سرمایه گذاری
نحوه استخراج اتریوم کلاسیک چگونه است؟
از آنجایی که اتریوم کلاسیک، فورک اتریوم است، ساختاری مشابه با ارز دیجیتال اتریوم دارد و مانند اتریوم از الگوریتم ” EtHash ” پشتیبانی می کند و به عبارتی می توان گفت که روش استخراج مشابهی دارند.
استخراج اتریوم کلاسیک همچون ارز دیجیتال اترویم، بوسیله دستگاه های ماینر یا ASIC و ریگ های استخراج امکان پذیر می باشد.
ریگ های ماینینگ در مقابل با دستگاه های ماینر از محبوبیت خاصی برخوردار می باشند زیرا هزینه های تهیه دستگاه های ماینر بسیار زیاد می باشد و از سوی دیگر توسعه دهندگان اتریوم اخیر اعلام نمودند که در پی پیاده سازی الگوریتم جدید در این شبکه می باشند تا استخراج این ارز دیجیتال از طریق دستگاه های ماینر امکان پذیر نباشد زیرا استفاده از دستگاه های ماینر، استخراج را برای افرادی که از ریگ های ماینینگ استفاده می کنند سخت می کند و این اطلاعیه فعالان دنیای رمز ارز ها را بیشتر از قبل به استفاده از ریگ های ماینینگ علاقه مند کرد و این موضوع، سختی شبکه را کاهش می دهد.