نگهداری بیت کوین و سایر ارز های دیجیتال همچون مونرو، اتریوم، اتریوم کلاسیک و همچنین دوج کوین مستلزم کیف پول دیجیتال می باشد. این کیف پول شکل و فرم فیزیکی نداشته و امکان ذخیره آن در جای خاصی وجود ندارد و کاربران فقط مجازند که کلید خصوصی (Private Key) خود را در جای امنی ذخیره کنند و بدان وسیله بتوانند به موجودی و امضای تراکنشها خود دسترسی داشته باشند. با ما همراه باشید در ادامه این مطلب به بیان کیف پول ارز دیجیتال و معرفی انواع کیف پول ارز دیجیتال می پردازیم.
مطالب پیشنهادی: چگونه ترون (TRX) دریافت کنیم؟
کیف پول ارز دیجیتال چیست؟
همانطور که در قسمت فوق بطور خلاصه خدمت شما عزیزان عرض کردیم، کیف پول ارز دیجیتال در واقع یک کیف پول نرم افزاری می باشد که قادر به نگهداری کلیدهای عمومی و خصوصی مرتبط با بلاک چین می باشد. ردیابی ماندهحساب ارزهای دیجیتالی و همچنین ارسال و دریافت دادههای دیجیتالی در بلاک چین به کمک همین کلید ها امکان پذیر می باشد. از این رو بیت کوین یا هر ارز دیجیتالی دیگری را استفاده کنید حتماً به یک کیف پول دیجیتالی نیاز خواهید داشت.
امروزه میلیون ها نفر در سراسر دنیا از کیف پول های دیجیتالی استفاده می کنند، اما با این وجود هنوز هم سوالاتی در این خصوص مطرح است بطور کلی کیف پول ارز دیجیتال، شکل و فرم فیزیکی نداشته و امکان ذخیره آن در جای خاصی وجود ندارد و کاربران فقط مجازند که کلید خصوصی (Private Key) خود را در جای امنی ذخیره کنند و بدان وسیله بتوانند به موجودی و امضای تراکنشها خود دسترسی داشته باشند. به عبارت ساده تر هیچ گاه ارز دیجیتالی بصورت فیزیکی قابل ذخیره سازی نمی باشند و تمام اطلاعات موجودیت آنها و تراکنشها بر روی بلاک چین ذخیره میگردد.
به منظور درک بهتر شما از کلید عمومی و خصوصی کیف پول ها، در قسمت زیر ۲ نمونه آورده شده است که خالی می باشند، و شما باید در نگهداری کلید عمومی (Public key) و کلید خصوصی (Private Key) در جای امن و به دور از دسترس افراد دیگر، کوشا باشید!
- نمونه کلید عمومی (آدرس بیتکوین): ۱DJLdU8JXmwU3K98JttktFf58ktApGYwT7
- نمونه کلید خصوصی (Private Key): L4izGfiCKU6GM7vrDkg7xog1RMox29DmrcZCS9W4NdnDe6nLzq4x
همانطور که گفتیم، امکان انجام تراکنشهای بیتکوین به کمک ترکیب کلید عمومی (Public key) و کلید خصوصی (Private Key) فراهم خواهد شد.
معرفی انواع کیف پولهای ارزهای دیجیتال
خب دوستان عزیز تا این قسمت از مقاله تا حدودی با کیف پول ارز دیجیتال و نحوه عملکرد آن آشنا شدید، در ادامه قصد داریم به معرفی انواع کیف پولهای ارزهای دیجیتال که هر یک از آنها معایب و مزایای خاص خود را دارند بپردازیم.
از جمله کیف پول های ارز دیجیتال می توان به کیف پول موبایلی، کیف پول آنلاین و تحت وب، کیف پول دسکتاپ ، کیف پول کاغذی و کیف پول سخت افزاری اشاره کرد.
مطالب پیشنهادی: معرفی ارزهای دیجیتال آینده دار برای سرمایه گذاری بلند مدت
۱. کیف پول موبایلی ارز دیجیتال
کیف پول موبایلی یکی از بهترین گزینه های برای افرادی است که روزانه نیاز به انجام تراکنشهای بیتکوین یا سایر ارزهای دیجیتال دارند. کیف پول موبایلی در اصل یک نوع برنامه و یا اپلیکیشن می باشد که قابلیت نصب بر روی تلفن همراه هوشمند با سیستم عامل اندروید و IOS را دارد که کلید خصوصی شما در آن نگهداری می شود. امکان ارسال بیتکوین یا سایر ارزهای دیجیتال در این برنامه ها فراهم می باشد و عموما رابط کاربردی سادهای نیز دارند.
اما از معایب این نوع کیف پول ها می توان به هک شدن آنها اشاره کرد، زیرا استفاده از آنها بسیار ساده بوده و همیشه در دسترس قرار دارند و اگر تلفن همراه شما توسط شخصی ربوده شود و یا آسیب ببیند ممکن است در دسترس شخص دیگر قرار بگیرد و او به موجودی کیف پول شما دسترسی پیدا کند.
پشتیبانگیری از کیف پولهای موبایلی ارز دیجیتال به دلیل احتمال آسیب دیدن موبایل (ضربه، سوختگی و…) اهمیت زیادی دارد. وینومی، اتمیک والت و Trust wallet، یکی از انواع کیف پولهای موبایلی می باشد که این روزها مورد توجه کاربران قرار گرفته است.
مطالب پیشنهادی: بیت کوین بهتر است و یا اتریوم
۲. کیف پول دسکتاپ ارز دیجیتال
از دیگر انواع کیف پول ارز دیجیتال می توان به کیف پول دسکتاپ ارز دیجیتال اشاره کرد که همانطور که از نامش پیداشت قابلیت نصب روی PC یا لپتاپ را دارند. کلید خصوصی والت شما را روی هارد درایو کامپیوتر شما توسط این نرم افزار ذخیره و نگهداری می شود.
می توان گفت که کیف پول دسکتاپ نسبت به کیف پول های آنلاین و کیف پول موبایل ایمن تر می باشند چرا که کلید خصوصی کیف پول شما که بسیار مهم است، روی هارد درایو کامپیوتر شما ذخیره شده و در اختیار هیچ شخص واسط یا سرور دیگری نیست.
در کل برای کارکردن با این کیف پول ها شما مستلزم اتصال به اینترنت می باشید از این رو ممکن است که مورد حمله فیشینگ و یا هکر ها قرار بگیرید. اما این کیف پول بهترین انتخاب برای افرادی است که می خواهند مقادیر کم بیتکوین را از طریق کامپیوترشان منتقل کنند.
انواع مختلفی از والتهای دسکتاپ موجود است که atomic wallet البته نسخه دسکتاپ کوینومی آن، از محبوب ترین آنهاست.
مطالب پیشنهادی: معرفی بهترین ارزهای دیجیتال
۳. کیف پول کاغذی ارز دیجیتال
کیف پول کاغذی از سایر کیف پول های ارز دیجیتال می باشد که امروز مورد استفاده بسیاری از کاربران قرار گرفته است. این نوع کیف پول در اصل یک برگه کاغذ می باشد که آدرس عمومی (آدرس دریافت بیتکوین) و کلید خصوصی کیف پول (Private Key) شماست.
کلید های عمومی و خصوصی این نوع کیف پول ارز دیجیتال شما شامل QR-code می باشد از این رو امکان اسکن آن به سرعت توسط اسکنر ها فراهم می باشد و موجودی را به یک کیف پول نرمافزاری انتقال داده و تراکنش را انجام داد.
می توانید توسط دو سایت زیر نسبت به ساخت کیف پول کاغذی ارز دیجیتال اقدام نمایید :
https://www.bitaddress.org
https://bitcoinpaperwallet.com
عدم ذخیرهسازی کلیدها در فضای دیجیتال و آنلاین، از مزایای بسیار مهم این نوع کیف پول ها بشمار می آید به همین دلیل احتمال به سرقت رفتن خصوصی از طریق بدافزارها، هک شدن، فیشینگ و … در این نوع کیف پول بسیار کم و حتی صفر می باشد.
درست است که، کیف پول کاغذی نسبت به سایر کیف پول های ارز دیجیتال امن تر می باشد اما در هر صورت شما باید اقداماتی امنیتی که راهنمای ساخت کیف پول کاغذی بیتکوین ذکر شده را بطور کامل رعایت کنید و همچنین در حفظ آن برگه کوشا باشید زیرا روی آن کاغذ، کلید خصوصی بیتکوین روی برگه چاپ شده است، از این رو در صورت گم شدن و یا از بین رفتن و دزدیده شدن آن همه موجودی بیتکوین یا ارز دیگری که ذخیره کردهاید از بین خواهد رفت و به هیچ عنوان امکان بازیابی آن وجود نخواهد داشت.
لازم به ذکر است که، جهت نگهداری ارز های دیجیتال برای یک مدت طولانی، کیف پول کاغذی با توجه به امنیتی که دارد، بهترین گرینه می باشد
۴. کیف پول آنلاین و تحت وب ارز دیجیتال
با انتخاب کیف پول آنلاین و یا کیف پول تحت وب در اصل کلید خصوصی شما روی سرورهای وب سایت مورد نظر نگهداری میشود. این سرور ها همیشه آنلاین بوده و کنترل-نگهداری آنها بر عهده اشخاص و یا شرکت می باشد.
جالب است که بدانید، کیف پول های تحت وب و آنلاین اغلب داراری سرویس هاس متنوعی می باشند و حتی برخی از آنها قابلیت اتصال به کیف پول موبایل و دسکتاب را نیز دارند.
کیف پولهای تحت وب و آنلاین نیز همچون کیف پول های موبایلی امکان انجام تراکنش را از طریق هر دستگاه متصل به اینترنت و دسترسی به به مبالغ ارز را برای کاربران فراهم می سازند. اما ممکن است در صورتی که بدرستی پیاده سازی نشده باشد، امکان دسترسی شرکت و یا شخصی که سایت مورد نظر را اداره می کند به کلید خصوصی شما و همچنین کنترل موجودی کیف پول شما وجود دارد.
از طرفی کارکرد برخی از این نوع کیف پول ها بر پایه برخی از صرافی های آنلاین می باشد از این رو ممکن است که صرافی کلاهبردار باشد و یا بسته شود.
و احتمال هک و مسدود شدن حساب شما توسط شرکت ارائه دهنده کیف پول وجود دارد! بنابراین می توان دریافت که این نوع کیف پول ها از امنیت کافی برخوردار نبوده.
از این رو استفاده از کیف پولهای تحت وب مانند سایت بلاکچین (Blockchain.com)، توسط بورسیس رد شده و استفاده از کیف پول های موبایلی و دسکتاپ توصیه می شود.
۵. کیف پول سختافزاری ارز دیجیتال
(Hardware Wallet) یک نوع کیف پول و یا والت سخت افزاری می باشد که با استفاده از آن، کلید خصوصی شما در یک دستکاه سخت افزاری ذخیره و نگهداری می شود. تا کنون گزارشی مبنی بر هک و یا دزدیده شدن این نوع ارزها از این کیف پولها ارائه نشده است. از این رو می توان کیف پول سخت افزاری را امن ترین و بهترین کیف پول ارز دیجیتال معرفی کرد البته در صورتی که این والتها از جای امن و اصیل تهیه شود.
در این نوع کیف پول ها بر خلاف کیف پول های کاغذی باید جهت انجام تراکنش و انتقال وجونه باید آنرا وارد یک والت نرمافزاری کرد.
کیف پول های سخت افزاری در مقابل حمله ویروس های کامپیوتری بوده و حتی در صورت دزدیده شدن کلید خصوصی شما، امکان سرقت موجودی شما وجود ندارد.
از آنجایی که برخی کیف پول های سخت افزاری مجهز به صفحه نمایش می باشند، از امنیت بیشتری برخوردار می باشند چرا که با استفاده از آن صفحه نمایش قادر به تایید و نمایش جزییات کیف پول خود خواهید بود.
به عنوان مثال از صفحه نمایش کیف پول های سخت افزاری می توان جهت تایید مقدار و آدرس پرداخت و تولید عبارت بازیابی (recovery phrase) استفاده کرد و همین اپشن ها باعث ارتقا امنیت این نوع کیف پول ارز دیجیتال شده است.
لیست کیف پولهای سخت افزاری:
برای تهیه کیف پولهای سخت افزاری میتوانید با جستجوی نام آنها در گوگل، از قیمتها و روش خریدشان مطلع شوید. از جمله کیف پول های سخت افزاری می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- کولوالت (شبیه کارت بانکی)
- والت Ledger Nano S
- والت TREZOR
- والت KeepKey
- Ballet Hardware Wallet