خرید عرضه اولیه وسپهر، پالایش یکم و تسویه اعتباری سه عامل ریزش شاخص بورس

حسین فهیمی خرید عرضه اولیه وسپهر، پالایش یکم و تسویه اعتباری را سه عامل ریزش اخیر شاخص بورس دانست

حسین فهیمی مدیرعامل سپرده‌گذاری مرکزی ضمن بیان اینکه شاخص کل بورس در سطح انتهایی روند اصلاحی خود قرار دارد، درباره عوامل تاثیرگذار بر ریزش چند روز اخیر بازار سهام سخن گفت. حسین فهیمی عرضه اولیه سهام شرکت در روزهای منفی و روند نزولی بازار را غیرمنطقی دانست و گفت: شرکت‌های خواهان پذیره‌نویسی برای عرضه اولیه باید سعی کنند در یک بازار مثبت این امر انجام شود. این مقام مسئول نقد کردن سهامداران برای خرید عرضه اولیه “وسپهر” و خرید پالایش یکم (دارا دوم) را از جمله دلایل ریزش شاخص دانست و گفت: وسپهر نسبت به دیگر عرضه  اولیه‌ها قیمت بالاتری داشت و افراد خانوادگی عرضه اولیه را خریداری می کنند و همچنین برای ETF پالایشی یکم و سهام وسپهر هر خانواده حدود ۲۵ تا ۵۰ میلیون هزینه کرده‌اند که این امر موجب افزایش فشار فروش بر دیگر سهم‌ها شد.

فهیمی تسویه اعتبارات کارگزاری‌ها را نیز از دیگر دلایل ریزش شاخص دانست و بیان داشت: کارگزاری‌ها پایان شهریور ماه به تسویه اعتبارات اقدام کرده و از طرفی بعضی از شرکت‌های سرمایه‌گذاری نیز سود تقسیم می کنند که نقل و انتقال این وجوه از عوامل موثر در افت شاخص است. فهیمی روند بهتری را برای بورس در مهرماه پیش‌بینی کرد.

بیشتر بخوانید: پیش‌بینی تحلیلگر مالی: رشد شارپی بورس تا پایان دولت روحانی امکان پذیر است

دلیل ریزش چند روز اخیر شاخص کل بورس چه بود؟

به گزارش بورس پرس:

حسین فهیمی درخصوص علت ریزش بازار سهام به رادار اقتصاد گفت: شاخص بورس در سطح انتهایی یک روند اصلاحی است و در این شرایط عرضه اولیه امری منطقی نیست. بنابراین شرکت‌های خواهان پذیره‌نویسی برای عرضه اولیه سعی می کنند در یک بازار مثبت این اقدام را انجام دهند.

وی افزود: زمان انتشار عرضه اولیه توسط شرکت و یا هیات پذیرش شکل می‌گیرد که درمورد سهام “وسپهر” و پالایش یکم نمی دانم انتخاب توسط کدام یک انجام شد اما در هر صورت زمان مناسبی انتخاب نشده بود. مدتی است که عرضه اولیه سهام شرکت ها در دستور کار دولت قرار گرفته اما با تغییر شرایط جوی بازار و روند نزولی آن باید بعد چند هفته فاصله با روند صعودی این امر صورت بگیرد.

این مقام مسئول با اشاره به یکی دیگر از دلایل ریزش شاخص بورس ادامه داد: پس از اتمام شهریور برخی از کارگزاری‌ها اقدام به تسویه اعتبارات و بعضی از شرکت‌های سرمایه گذاری سود تقسیم می‌کنند که این نقل و انتقالات وجوه یکی از عوامل موثر در افت شاخص بورس است. از این‌ رو در روزهای پایانی شهریور عرضه اولیه امری توجیه پذیر نیست و چرایی این اقدام تصمیم‌گیران مبهم است.

فهیمی عنوان کرد: هرچند که مقدار عرضه‌های اولیه‌ها اندک است و برای خرید آن سرمایه زیادی نیاز نیست اما در بیشتر مواقع این سهم‌ها از استقبال خوبی برخوردار بوده و خانوادگی خریداری می‌شود به طور مثال تمام اعضای خانواده اقدام به ثبت درخواست برای سهام حاضر در ETF ها یا عرضه اولیه می‌کنند که تجمیع مبلغ مورد نیاز برای خرید آن مقدار قابل توجهی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه سهام “وسپهر” نسبت به دیگر عرضه اولیه‌ها قیمت بیشتری داشت، اضافه کرد: برای ETF پالایش یکم و سهام “وسپهر” هر خانواده حدود ۲۵ تا ۵۰ میلیون تومان هزینه کرد. افراد برای تهیه وجه مورد نیاز آن ناچار به فروش برخی از سهم‌ها شدند که این فشاری را به نمادهای دیگر وارد می‌کند. اگر مجموع ارزش سهم‌های منتشره “وسپهر” و پالایش یکم را حساب کنیم مقدار قابل توجهی بدست می‌آید که گویای فشار وارد شده به نمادهای معاملاتی فعال در بازار است. در واقع دود انتشار نابجای آنها در چشمان دیگر شرکت‌های فعال بورسی رفت.

وی عنوان کرد: البته در اوایل مهر ماه روند بهتری برای بورس احتمال داده می‌شود و با توجه به سبز بودن عرضه اولیه‌ها در این روزها که رنگ قرمز در آن غالب است شیرینی و حلاوتی را برای سهامداران بوجود می‌آورد. هر چند که سهم کمی در کلیت بازار دارند اما می‌تواند بخشی از پرتفوی فرد را سبز کند و این باعث دلخوشی آنها شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *