سهم مناسب نوسان گیری باید ویژگی هایی داشته باشد تا شما به راحتی بتوانید از طریق آنها اقدام به نوسان گیری کنید ما در این مقاله به بررسی ویژگی های سهم مناسب نوسان گیری، نحوه استفاده از ATR و به طور کلی به پاسخ این سوال که چگونه سهام مناسب نوسانگیری را انتخاب کنیم؟ می پردازیم.
قبل از اینکه به بررسی این سوال “چه سهمی مناسب نوسان گیری است؟” بپردازیم توجه داشته باشید که، خرید و فروش سهام با هدف به دست آوردن سودهای خرد ۳ تا ۱۰ درصدی در بازه زمانی کوتاه مدت در حدود یک تا سهروزه را نوسانگیری در بورس می گویند.
سهم برای نوسانگیری باید نقدشوندگی بالایی داشته باشد
نقدشوندگی از مهم ترین ویژگی های سهم های مناسب برای نوسان گیری هستند اما چرا؟
نقد شوندگی یعنی شما هر زمان که به پول خود احتیاج داشتید بتوانید سهم خود را بفروشید و آن را به پول نقد تبدیل کنید. مفهوم نقد شوندگی زمانی که کاهش شدید قیمت سهام شرکت رخ دهد و یا عرضه افزایش یابد و سهم در صف فروش قرار بگیرد بسیار اهمیت پیدا میکند.
ویژگی های سهم با نقدشوندگی بالا:
۱. میزان داد و ستد سهام در معاملات بازار بالا است
۲. داد و ستد در تالار معاملات متناوب است
۳. میزان تاثیرگذاری شرکتی که سهام آن را خریداری نموده ایم بر کل بازار مورد توجه است
۴. میزان سهام شناور آزاد در آن سهم بالا باشد (حداقل ۱۵ تا ۲۰درصد)
۵. شرکت ارائه دهنده سهم اطلاعات مالی شفافی ارائه دهد
درباره راهنمای انجام نوسان گیری در بورس و چالش های آن بیشتر بخوانید
چگونه سهام مناسب نوسانگیری را انتخاب کنیم؟
یکی از تکنیک های خوبی که برای انتخاب سهم برای نوسان گیری کاربرد دارد استفاده از نسبت ATR است. برای تایم فریم های مختلف این عدد قابل دستیابی در نرم افزارهای مختلف است.
ATR که میانگین تغییرات قیمت در یک دوره مشخص است در سایت رهاورد ۳۶۵ از قسمت منوی INDICATOR و سپس ATR قابل نمایش بر روی نمودار است.
نحوه استفاده از ATR
توجه کنید که نمودار را هفتگی کرده و سپس از میان اندیکاتورها average true range را انتخاب کنید
یک مثال برای استفاده از ATR
در شکل زیر نمودار سهم در تایم فریم هفتگی خودرو آورده شده است. با استفاده از اندیکاتور ATR در کندل آخر سهم ۷۱۵ ریال را نشان میدهد که اگر تقسیم بر قیمت پایانی کندل یعنی ۴۱۸۰ ریال کنیم و در ۱۰۰ ضرب کنیم عدد ۱۷.۱ درصد به دت آمده و یعنی سهم میتواند در ی هفته ۱۷.۱ درصد نوسان کند
نحوه انجام نوسان گیری
۱. سهامی را انتخاب میکنیم که دارای حجم معاملات بسیار بالایی طی هفته های قبل داشته باشد و ترجیحا شاخص کل یا شاخص صنعت مورد نظر در روند مثبت میان مدت (۱الی ۳ماهه) باشد.
۲. اندیکاتورهای هفتگی در ناحیه اشباع فروش بوده و اندکی به سمت بالا متمایل باشند.
۳. چنانچه اندیکاتور های ماهیانه سهم موردنظر در میانه صعود باشد درصد احتمال موفقیت بیشتر می شود.
نکته۱: بهترین خرید زمانی است که قبلا سهم یک صعود چند هفته ای داشته اما مدتی است در حال معاملات نوسانی است ولی نماگرها در حال اصلاح (نزولی) هستند (در حال تشکیل پرچم و الگوهای ادامه دهنده یا موج های اصلاحی هستند.)
نکته ۲: الگوهای ادامه دهنده معمولا بین ۱ الی ۴ هفته شکل میگیرند. چناچه شدت صعود قوی باشد روند تا یک هفته و اگر متعادل باشد تا ۴ هفته طول خواهد کشید. معمول بیش از ۴ هفته ممکن است الگوی ادامه دهنده نباشد.
* هم زمان که به انتهای نزول اندیکاتورهای هفتگی نزدیک می شویم، اگر اندیکاتورها کمی برگشته باشند و اندیکاتورهای روزانه هم در حال رسیدن به انتها باشند اقدام به خرید میکنیم.
* به محض بالا رفتن حجم معامله بیش از روزهای قبل، خرید را شروع میکنیم. (اگر در چند پله خرید شود بهتر است)
* حدضرر اولین روز خرید را پایین ترین قیمت روز قبل خرید، تعیین میکنیم.
* زمانی که سهم شروع به حرکت کرد هر شب به میزان افزایش قیمت سهم در آن روز ولی ۱% کمتر میزان حدضرر خود را بالا می آوریم.
* حد سود معمولا بین ۱۰ الی ۲۰ درصد است مگر اینکه روند سهم قدرتمند و در یک موج ۳ کوتاه مدت باشد، میتوان تا ۳۵ الی ۵۰درصد با سهم بود و چنانچه هر روزی حتی ۱% منفی شد یا اندیکاتور های روزانه برگشت زدند باید خروج کرد.