سازمان بورس از ایجاد تابلوی جدید برای شرکت های تازه تاسیس و ایجاد شرایط لازم برای ورود استارت آپ ها در بورس خبر داد. به گفته مدیران سازمان بورس، تا پایان سال ۹۹ شاهد عرضه شرکت های استارتاپی مانند دیجی کالا و کافه بازار در بورس خواهیم بود.
طبق نظر کارشناسان در شرایط کنونی که کسب و کارها رونق چندانی ندارد، ورود شرکت های استارت آپ به بورس می تواند از طریق جذب سرمایه گذار به تامین منابع مالی بازار سرمایه کمک کند و با کنترل هیجان بازار سرمایه می توان به این موضوع امیدوار بود.
با توجه به مشارکت مردم در بازار سهام و برتری بورس نسبت به سایر بازارها، ورود استارتاپ ها به بورس و حمایت آنها از سوی دولت گامی در جهت پیشرفت اقتصادی است. به ویژه که این شرکت ها مورد قبول اکثریت مردم جامعه هستند.
مزیت ورود استارتاپ ها به بازار بورس
یکی از کارشناسان بازار سهام در مورد مزیت ورود استارتاپ ها به بازار سرمایه گفت: ورود شرکت های نوپا به بازار بورس با ارائه صورت های مالی انجام می گیرد که از مدیریت صحیح آن مجموعه خبر می دهد. بنابراین عرضه سهام شرکت های استارتاپی در بورس به معنای دستیابی این شرکت ها به تکامل است و همچنین می توان در جهت تامین مالی از آنها استفاده کرد.
همچنین بخوانید: عرضه اولیه های تیر ۹۹
ایجاد تابلوی مجزا برای شرکت های استارتاپی در بورس اقدام مناسبی است که می تواند هیجانات را تا حدودی کنترل کند و احتمال ریسک سرمایه گذاری در شرکت های تازه تاسیس را کاهش دهد.
قبل از این، سرمایه گذاری در حوزه شرکت های استارتاپی با ابهام و ریسک زیادی همراه بود اما با ورود استارت آپ ها به بورس، سرمایه گذاران به خرید سهام این شرکت ها ترغیب می شوند که خود به ورود نقدینگی در بازار کمک می کند.
دیگر مزیت ورود استارتاپ ها به بازار بورس این است که موجب تشویق کارآفرینان برای فعالیت در پیرامون شرکت های استارتاپی خواهد شد. بعلاوه اینکه عرضه سهام شرکت های استارت آپ در بازار بورس، برای کارمندان شرکت های استارتاپی اطمینان خاطر ایجاد می کند و علاوه بر تاثیر مثبتی که بر روی فعالیت آنها در شرکت دارد آنها را نیز به سرمایه گذاری در سهام شرکت تشویق می کند.
تکامل و پختگی شرکت های استارت آپ برای ورود آنها به بازار بورس موضوع با اهمیتی است و بی توجهی در این زمینه موجب بروز حباب در بازار بورس خواهد شد.
ایجاد تنوع در بازار بورس با ورود شرکت های استارتاپ
عمده فعالیت سهام موجود در بورس مربوط به زمینه های تولیدی و صنعتی است. ورود استارت آپ ها در بورس موجب ایجاد تنوع در بازار می شود و بازار سهام را از یکنواختی خارج می کند و با موفق بودن شرکت های استارت آپ در بازار بورس، سرمایه گذاران زیادی به سمت این شرکت ها جذب می شوند.
در پایان اینکه شرکت های تازه تاسیس استارتاپی برای رشد به سرمایه و دارایی نیاز دارند و بازار بورس محیط مناسبی برای توسعه این شرکت ها و تامین مالی آنهاست. ضمن اینکه تعداد چنین شرکت هایی در بازار بورس اندک است و با در نظر گرفتن رویکرد بلند مدت برای آنها می توان شاهد تحول بزرگی در بازار سهام بود.