چگونه ماندگاری پول در بازار سرمایه را افزایش دهیم؟ همه بر این موضوع واقفند که اگر نقدینگی مازادی که توسط بانک ها و بگونه ای دولت خلق شده اگر به سمت بازار سرمایه و بازار بورس حرکت نمی کرد باید شاهد نرخ بالای دلار می بودیم و با افزایش قیمت ارز و دلار قیمت کالاهای مصرفی مردم نیز افزایش می یافت. اگر بورس رشد نمی کرد نقدینگی در بازار های سوداگری باقی می ماند و سهم زیادی در افزایش تولید یا عرضه نداشت و به سمت تولید تغییر مسیر نمی داد.
بورس تنها بازاری است که ضمن اینکه سفته بازی و سرمایه گذاری در آن مطلوب است و به شکل مستقیم می تواند به کمک تولید بیاید و در عین حال کنترل کننده تورم و کنترل کننده نقدینگی است. حال چگونه می توانیم ماندگاری پول در بازار سرمایه را افزایش دهیم؟ در ادامه راهنگاهای آقای حقانی نسب برای حفظ دارایی های موجود در بازار سرمایه را مشاهده کنید:
۲ راه حل برای افزایش ماندگاری پول در بازار سرمایه
تزریق نگاه بلند مدت سرمایه گذاری و حرفه ای کردن بازار سرمایه ۲ روش برای افزایش ماندگاری پول در بازار سرمایه هستند که در ادامه صحبت های عباسعلی حقانی نسب کارشناس بازار سرمایه در این خصوص را خواهید دید:
وجود ابزار هایی که نگاه کوتاه مدت را به بازار سرمایه تزریق می کنند و باعث می شوند نگاه کوتاه مدت در بازار سرمایه حاکم باشد این نگرانی را ایجاد می کند که در آینده مشکلات عدیده ای به وجود خواهد آمد.
در شرایط فعلی ترکیب مجموعه ای از مختصات توده واری بورس، شتاب بالا در رشد بورس، کاهش چشم انداز سودآوری، ایجاد ذهنیت پیش خور کردن بازار سرمایه به همراه ابزار های صندوق و سهام عملا یک نگاه کوتاه مدت را به بازار سرمایه تزریق می کند. به این معنی که با توجه به مختصات توده واری بازار سرمایه ممکن است در یک زمانی که بازار سرمایه خواستار تعدیل باشد بعضی افراد از جمله کارشناسان بازار سرمایه این ذهنیت را ایجاد کنند که بازار سرمایه در حال پیش خور شدن است و این ذهنیت باعث تضعیف بازار سرمایه می شود و عملا مورد هجوم سرمایه گذارانی واقع شود که مستقیم وارد این بازار شده اند و در این بازار سرمایه گذاری کرده اند.
همچنین بخوانید: اصول سرمایه گذاری بلند مدت
۱- تزریق نگاه بلند مدت به بازار سرمایه
برای تزریق نگاه بلند مدت به بازار سرمایه اولین مورد ساماندهی ورود مردم به بازار سرمایه است به این معنی که وقتی مردم وارد بازار سرمایه می شوند تکلیف آن ها با انتظار بازدهی و افق سرمایه گذاری آن ها مشخص باشد. در واقع باید مشخص باشد که قصد دارند در این بازار به صورت بلند مدت باقی بمانند یا کوتاه مدت و این مسئله باید تفکیک شود. متاسفانه ابزارهایی که در حال حاضر در بازار تبلیغ می شود مانند ابزارهای مستقیم یا صندوق های سرمایه گذاری در ابتدای ورود در رابطه با این دو مورد تعیین تکلیف نمی کنند.
در صندوق سرمایه گذاری با افراد با افق کوتاه مدت و افراد با افق بلند مدت به یک روش برخوردمی شود. اما کدام ابزار قادر به تفکیک افراد با افق سرمایه گذاری کوتاه مدت از افراد با افق سرمایه گذاری بلند مدت و تجویز افق سرمایه گذاری بلند مدت به مردم است؟ تنها سبد سرمایه گذاری اختصاصی راه حل این موضوع است.
زیرا سبد سرمایه گذاری اختصاصی مبتنی بر هر فرد است و هر فرد به صورت جداگانه سطح ریسک پذیری و افق زمانی سرمایه گذاری خود را از طریق تنوع سبدهای یک ساله، دو ساله، ۵ ساله و کوتاه مدت یک ماهه می تواند تعیین کند و بر اساس آن سرمایه گذاری کند.
بیشترین بازدهی در افق های سرمایه گذاری بلند مدت است مشروط به اینکه سرمایه گذاری شما تحت مدیریت حرفه ای قرار بگیرد و این از طریق روش مستقیم سرمایه گذاری ممکن نیست. در افق سرمایه گذاری بلند مدت یک صنعت ممکن است گاهی دچار ریسک هایی بشود و مدیر حرفه ای سرمایه گذاری شما که همان مدیر سبد گردان است، شرایط بازار را به خوبی مانیتور می کند و تشخیص می دهد که چگونه سرمایه گذاری شما را به سمت سرمایه گذاری بهینه تر ببرد.
مهم ترین ابزاری که نگاه بلند مدت را به بازار سرمایه تزریق می کند و متاسفانه در بازار سرمایه به آن کمتر توجه شده است سبدهای سرمایه گذاری آتیه هستند. این یکی از ۲۳ ویژگی ممتاز سبدهای سرمایه گذاری نسبت به صندوق های سرمایه گذاری مشترک و کدهای مستقیم بورسی دارند.
۲- حرفه ای کردن بازار سرمایه
دومین روش برای تزریق نگاه بلند مدت در سرمایه گذاری حرفه ای کردن بازار سرمایه است. حرفه ای کردن بازار سرمایه زمینه ای را ایجاد می کند که ساختار کوتاه مدت بازار سرمایه را به ساختار و نگاه بلند مدت سرمایه گذاری تبدیل کنیم. برای حرفه ای کردن بازار سرمایه باید بازار سرمایه را دو طرفه کنیم به این معنی که سرمایه گذاری و نحوه معاملات در بازار سرمایه و ابزارهایی مانند فروش استقراضی ایجاد کنیم که هم در زمان صعودی بودن بازار و بالا رفتن قیمت سهام و شاخص زمینه برای سود کردن وجود داشته باشد و هم در زمان نزولی بودن بازار و پایین آمدن قیمت سهام.
بازار سرمایه زمانی حرفه ای می شود که دارایی ها و ابزارهایی که در بازار در حال مبادله شدن است تحت مدیریت حرفه ای قرار بگیرد و ورود مستقیم افراد نا آگاه به بازار بورس جلوی حرفه ای شدن بازار بورس را می گیرد. مدیریت حرفه ای اگر بالغ بر ۷۰ درصد بازار سرمایه را حاکم شود دیگر نگرانی بابت خارج شدن پول در این بازار وجود نخواهد داشت زیرا تنوع سرمایه گذاری و تنوع افق های زمانی مختلفی در آن وجود خواهد داشت که می توان بازده های بالایی از این بازار کسب نمود و در زمان های خسران بازار سرمایه، منابع در بازار سرمایه حفظ شود.
اگر متخصصان و دلسوزان نظام و بازار سرمایه، عرصه تولید و عرصه اشتغال کشور برای ماندگاری بازار سرمایه تلاش نکنند و نگاه کوتاه مدت بر بازار بورس حاکم شود معلوم نیست چه اتفاقی در آینده خواهد افتاد.