انجام فعالیت های بورسی به شکل غیر حضوری و از طریق سامانه موجب سرعت بخشیدن به فعالیت ها و صرفه جویی در زمان می شود. با وجود اینکه سعی شده ثبت نام در بورس به صورت الکترونیکی و غیرحضوری انجام شود احراز هویت سجام و همچنین احراز هویت ثبت نام در کارگزاری ها همچنان نیازمند مراجعات حضوری است. عصر روز گذشته سامانه احراز هویت الکترونیکی سهامداران بازار سرمایه طی مراسمی با حضور رییس سازمان بورس و معاون علمی و فناوری رئیس جمهور افتتاح شد. امید است با افتتاح این سامانه و احراز هویت غیرحضوری و الکترونیکی شرایط برای تسهیل ورود مردم به بازار سرمایه به خوبی فراهم شود.
سامانه احراز هویت الکترونیکی بازار بورس افتتاح شد
در مراسم روز گذشته با مشارکت بیش از ۹ شرکت فناور و دانشبنیان، مراحل احراز هویت افراد به صورت برخط و الکترونیکی درآمد و احراز هویت الکترونیکی در سامانه سجام و بازار سرمایه ایران به صورت رسمی افتتاح شد.
افتتاح سامانه احراز هویت الکترونیکی باعث می شود برای دریافت کد بورسی نیازی به مراجعه حضوری متقاضیان برای ارائه اطلاعات به دفاتر پیشخوان نباشد و این مسئله علاوه بر کاهش مراجعات حضوری، باعث ایجاد انسجام و شفافیت بیشتر خواهد شد.
احراز هویت غیرحضوری سامانه سجام و بازار سرمایه ایران که پیش از این، یک ماه به صورت آزمایشی و پایلوت فعالیت کرده بود در این مراسم به صورت رسمی آغاز به کار کرد.
حسن قالیباف اصل رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ایران نیز در این مراسم، گفت: با توجه به ورود خیل عظیم سهامداران عدالت، گسترش زیرساختهای الکترونیک یک ضرورت است. خوشبختانه این زیرساختها با کمک شرکتهای فناور و شرکت سمات، به وجود آمده است.
خدمات دولت در فرآیندهای بورسی در سال جدید
به گفته حسین فهیمی، مدیر عامل شرکت سپردهگذاری مرکزی و تسویه وجوه (سمات) و سخنگوی ستاد آزادسازی سهام عدالت، از ابتدای سال ۹۹ بیش از ۴ میلیون کد بورسی صادر شده که در مقایسه با سال های گذشته افزایش چشمگیری داشته و به رشد بورس منجر شده است.
فهیمی به اقدامات دولت برای حضور مردم در بازار بورس و استفاده از فرصت های سرمایه گذاری اشاره کرد و گفت بعد از آزادسازی سهام عدالت که بزرگترین طرح از ابتدای بازار سرمایه تاکنون می باشد، برای مشمولان این سهام که حدود ۵۰ میلیون نفر بودند کد بورسی صادر شد و مراحل احراز هویت آنها بدون مراجعه حضوری و تنها با استفاده از شماره شبا و شماره موبایل بنام خود فرد انجام شد.
او همچنین ارائه صندوق های مالی دارا یکم را فرصت مناسبی برای مردم دانست و گفت در این طرح که با همکاری بانک و کارگزاری ها انجام شد افراد بدون محدودیت سنی و با همراه داشتن کد ملی قادر به خرید این سهام بودند.
همچنین بخوانید: حسین فهیمی: سود سالانه سهام عدالت باید از طریق سجام واریز شود
فهیمی در ادامه افزود بعد از آزادسازی سهام عدالت و انتخاب روش آزادسازی از سوی سهامداران، افرادی که تصمیم به فروش ۳۰ درصد سهام عدالت خود داشتند با استفاده از کد ملی تقاضای فروش خود را ثبت نمودند و آن دسته از سهامدارانی که سفارش فروش سهام عدالت انها تائید و ثبت شد ۳ روز بعد پول فروش سهام عدالت را دریافت نمودند.
برای استفاده از سهام عدالت به عنوان وثیقه نیازی به مدارک نیست و ارائه کد QR تعداد سهام افراد به مراکز مالی مورد تایید می باشد
به گفته فهیمی تاکنون ۱ هزار و ۷۶ میلیون نفر سهام عدالت خود را فروخته اند و واریز پول فروش سهام عدالت برای آنها انجام شده، پول فروش سهام عدالت مابقی افراد نیز به زودی واریز خواهد شد.
او در پایان گفت در تلاش هستیم تا با ورود شرکت های سرمایه گذاری استانی به بورس، معاملات سهام عدالت با سرعت بیشتر و خدمات کاملتری ارائه شود.