رشد بی سابقه بورس در سال جدید و رشد بی وقفه شاخص، در کنار ریسک بازار سهام و وجود برخی خطرات بدیهی در بورس، موجب شده تا برخی پژوهشگران اقتصادی و مالی به منظور کاهش ریسک بازار بورس پیشنهاداتی را طی نامه ای به بانک مرکزی و دولت ارائه دهند.
راهکارهای پژوهشگران اقتصادی به منظور کاهش خطرات بازار بورس
۲۵ پژوهشگر مالی و اقتصادی در نامهای خطاب به دولت و بانک مرکزی با اشاره به مخاطرات فعلی بازار سهام، ۵ اقدام فوری را جهت کنترل وضعیت فعلی پیشنهاد دادند.
به گفته عده ای از پژوهشگران، با افزایش سرعت گردش پول در بازار بورس و ادامه روند ممکن است ریسک بازار را افزایش دهد و سهامداران باید آگاه باشند که حتی با حمایت های همه جانبه دولت از بورس، وجود ریسک در بازار سهام همیشه پابرجاست و برآورده کردن نیازهای میلیون ها سهامدرار بورس کار آسانی نیست. به این منظور دولت و بانک مرکزی باید برنامه هایی را در نظر داشته باشند تا ریسک بازار بورس به حداقل برسد.
همچنین بخوانید: چگونه در بورس ضرر نکنیم
چند راهکار برای کاهش ریسک بازار بورس که از سوی ۲۶ پژوهشگر مجرب اقتصادی مطرح شد تا مورد توجه دولت و بانک مرکزی قرار بگیرد:
سرعت بخشیدن به عرضه اولیه ها
طولانی بودن روند عرضه های اولیه در بازار بورس از موضوعات مورد توجهی است که به دلیل نگرانی از اصلاح بازار بعد از عرضه های اولیه، رایج است و به بحران بازار بورس دامن می زند و امید است که با اصلاح برخی قوانین، سرعت بخشیدن به عرضه های اولیه میسر شود.
جلوگیری از ورود اعتبارات جدید بانکی و نقدینگی بیش از حد در بورس از طریق نظارت های بانکی
به این صورت که از اعطای وام های مستقیم و یا غیر مستقیم بانک ها برای خرید سهام در بورس جلوگیری شود و ترازنامه های نظام بانکی به نحوی تحت کنترل بانک مرکزی باشند که سالانه بیش از ۳۰ درصد افزایش نداشته باشند.
پرهیز از انتشار اخباری مبتنی بر صعود قطعی بورس با حمایت دولت
با توجه به تاثیر پذیری بورس از عوامل مختلف و ذات نوسان پذیر آن، نمی توان وضعیت مناسب کنونی بورس را همیشگی دانست و همواره باید دانش و آگاهی به فعالیت در بورس پرداخت.
فروش بدون تعلل سهام دولتی
فروش دارایی های دولتی در بورس در کوتاهترین زمان علاوه بر افزایش حجم دارایی های قابل معامله در بورس، هیجان بازار بورس را کاهش می دهد و همچنین می تواند در تامین مالی دولت موثر نیز موثر باشد.
از این رو یکی از راهکارها برای کاهش ریسک بازار بورس، این است که وزارت اقتصاد تحت نظارت شورای عالی بورس، متعهد به فروش دارایی های دولتی در زمان مشخص از سال شود.