در کشور ما بانک های سرمایه گذاری مانند سبدگردان ها با نام بانک شناخته نمی شوند و بانک های تجاری که روز به روز در حال بیشتر شدن هستند کارهای بنگاه داری و سرمایه گذاری نیز انجام می دهند. در دنیا بیشتر بانک ها بانک های سرمایه گذاری هستند زیرا این بانک ها به بهبود نظام مالی کشورها و چرخه تولید کمک می کنند و باید جایگزین بانک های تجاری شوند. در ادامه صحبت های عباسعلی حقانی نسب درباره بانک های تجاری و سرمایه گذاری را بخوانید:
حقانی نسب: بانک تجاری خلق کننده نقدینگی است
در دنیا دونوع بانک وجود دارد: بانک تجاری و بانک سرمایه گذاری. کارکرد هرکدام متفاوت و هرکدام متعلق به بازاری متفاوت هستند که متاسفانه در ایران، سیستم بانکی، کلمه بانک را به انحصار خودش درآورده است.
بانک تجاری: نماینده بازار پول و حلقه زنجیره خلق نقدینگی برای تامین نیاز نقدینگی کشور بوده که وجوه مردم و نقدینگی خلق شده را دریافت و اعتبار و تسهیلات می دهد.
بانک سرمایه گذاری: نماینده بازار سرمایه و بورس بوده و حلقه وصل زنجیره شراکت و تولید می باشد و وجوه مردم را سرمایه گذاری می کند.
حال در کشور ما بانک مرکزی و سیستم بانکی اجازه نداده که از کلمه بانک در بازار سرمایه و بورس استفاده شود و شرکتهایی که فعالیت بانک سرمایه گذاری را انجام می دهند یا سبدگردان، یا تامین سرمایه نام گرفته اند.
همین موضوع باعث شده که بانکهای کشور فعالیت سرمایه گذاری و بنگاه داری هم انجام دهند که منشا اصلی تضاد منافع، فساد و سوداگری، بی عدالتی و حذف تولید و حذف کننده طرحهای تولیدی هستند.
در دنیا و در هر کشور پیشرفته ای تعداد بانکهای تجاری کم ولی تعداد بانکهای سرمایه گذاری زیاد است و چون اسم بانک دارند یک مدتی نظام مالی کشور با بهانه اینکه تعداد بانکها در کشورهای دیگر زیاد است، مجوز های زیادی به اسم بانک تجاری صادر می کرد که دیدید چه بلایی سر نظام مالی و اقتصادی کشور آمد.
بانکهایی که به جای کنترل نقدینگی متناسب با تولید ناخالص داخلی، خلق کننده نقدینگی و تورم هستند.
جنگ نرخها بین بانکها را در سالهای ۹۳ و۹۴ بیاد بیاورید. انگار که داشتند جگر اقتصادی مردم این سالها را، در می آوردند و وحشیانه می خوردند. در حال حاضر نیز به خون آشامی عادت کرده اند و توصیه به افزایش نرخ بهره بالای ۳۰درصدی می کنند.
من از کمپین سه قفله کردن سه دروازه خلق نقدینگی سیستم بانکی کشور حمایت می کنم حتی حاضرم در تظاهرات خیابانی در این شرایط کرونایی با رعایت موارد بهداشتی و پروتکلهای بهداشتی شرکت کنم، چراکه نقدینگی خلق شده موجود کشور سه برابر ظرفیت نیاز ریالی نقدینگی کشور می باشد و همچنان با یه موتور قدرتمند به خلق نقدینگی می پردازد.