ما در این مقاله قصد داریم الزاماتی که تازه واردان برای حضور پایدار در بازار سهام باید بدانند را بیان و بررسی نماییم تا افراد تازه واردی که خودشان میخواهند وارد بازار سهام شوند با توجه به این نکات موفق تر عمل نمایند و سود بیشتری کسب نمایند.
برای سرمایه گذاری در بورس می توانید از دو راه وارد شوید که اگر فرد بی تجربه و بی اطلاع از بازار بورس هستید می توانید از طریق صندوق های سرمایه گذاری یا سبدگردان ها اقدام نمایید و اگر زمان و اطلاعات کافی در زمینه سرمایه گذاری در بورس دارید می توانید از روش مستقیم عمل کنید و خودتان به خرید و فروش سهام بپردازید.
الزامات حضور پایدار در بازار سهام را بدانند
اگر اطلاعات کافی درباره سرمایه گذاری در بورس و خرید و فروش سهام ندارید یا میخواهید راهی برای سرمایه گذاری در بورس با ریسک حداقلی پیدا کنید باید به صندوقهای سرمایهگذاری یا سبدگردان ها مراجعه فرمایید و دارایی خود را در اختیار متخصصان قرار دهید تا برای شما سرمایه گذاری نمایند.
اما اگر شما ریسک پذیر هستید و میخواهید خودتان سرمایه گذاری کنید باید روش های تحلیل بازار بورس (تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال) را یاد بگیرید و بر اساس شانس سرمایه گذاری نکنید.
برای دریافت مشاوره از مشاوران سبدگردان هدف و سرمایه گذاری میتوانید با ارسال عدد ۲ را به ۱۰۰۰۰۶۰۴ ارسال نمایید.
آمار نشان میدهد که از ابتدای سال ۹۷ تا پایان شهریور ۹۸ تعداد افراد وارد شده به بورس افزایش یافته بطوری که بیشتر از یک میلیون و ۱۵۴ هزار کد معاملاتی جدید به بازار بورس کشورمان اضافه گردیده و طی یک ماه گذشته حجم بزرگی از نقدینگی وارد بازار سهام شده و باعث رشد قابل توجه قیمتها شده است.
سودهای شانسی کسب شده در محیط صعودی بورس تهران یک توهم را در بین برخی از این افراد ایجاد کرده که همواره در انجام معاملات بورسی موفق خواهند بود و همین موضوع باعث شده که این افراد فقط به افراد نوسان گیر تبدیل شوند.
بیشتر بخوانید : راهنمای انجام نوسان گیری در بازار بورس
چند راه را به سرمایهگذارانی که در بازار بورس ما بهدنبال کسب سود میباشند میتوان پیشنهاد نمود. مسیر امنتر برای افراد تازه وارد سرمایهگذاری در صندوقهای مختلف سرمایهگذاری و سبدگردان ها می باشد که عملکرد این صندوقهای سرمایه گذاری را در سامانه fipiran میتوانید مشاهده نمایید.
اما خیلی از افراد علاقه مند هستند که بصورت مستقیم در بورس سرمایه گذاری نمایند. این افراد برای موفقیت راهی بجز مطالعه و تلاش برای افزایش سواد خود در موارد مختلف در ارتباط با ارزشگذاری سهام ندارند.
بیشتر بخوانید: برای سرمایه گذاری در بورس از کجا شروع کنم؟
البته یک مرجع جامعی که بتواند در معاملهگری به یک سرمایهگذار کمک کند وجود ندارد اما شما میتوانید با مطالعه و شرکت در کلاس های بورس، سطح اطلاعات خود را بالا ببرید و در سرمایه گذاری موفق تر عمل نمایید و سود آوری خود را افزایش دهید. در ادامه به بیان توصیه هایی مفید پیش از خرید و فروش سهام می پردازیم.
۱. قیمت ها ثابت نیستند و نوسان دارند
قدم اولی که نو سهامداران برای حضور پایدار در بازار سهام باید بدانند این است که قیمت ها ثابت نیستند و نوسان دارند. افرادی که میخواهند به معاملهگری بپردازند باید با تابلوی معاملات آنلاین سهام (TSETMC.com) و سامانه انتشار عملکرد مالی و غیرمالی شرکتها (کدال) آشنایی داشته باشند.
این سامانهها اطلاعاتی را ارائه میکند که به مرور زمان میتوانند امکاناتی در اختیار یک معاملهگر قرار دهند که این اطلاعات اطلاعات صحیحی می باشند و می توانید تحلیل های خود را بر اساس این اطلاعات موجود در سامانه های معرفی شده انجام دهید. قیمت در تقاطع عرضه و تقاضا تعیین می شود.
در یک بازار با کارآیی کامل میتوان عنوان کرد که قیمتها در سطوح تعادلی قرار گرفته اند. مفهوم قیمت تعادلی در اینجا این می باشد که قیمتها در مقطعی قرار دارند که هر خبر یا اتفاقی میتواند این تعادل را برهم زند و در نهایت منجر به سود یا زیان برای معاملهگر شود. البته نو سهامداران می توانند برای شروع و کسب تجربه در این بازار IPO یا عرضه اولیه سهام را خریداری کند.
بیشتر بخوانید: چگونه به یکی از بورس بازان موفق در ایران تبدیل شویم
توجه فرمایید یکی از نکات مهم که از نگاه معاملهگران بورسی باید پنهان میماند این موضوع است، مسیری که سهام تا رسیدن به سطح کنونی پیموده از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. در شرایط الان اگر جهش یکسال گذشته سهام کنار برود قادر خواهد بود معاملهگر را به بیراهه بکشاند.
قدم اول این است که معاملهگران باید به مسیر قیمتی سهم تا نقطه فعلی توجه کنند و از توهم به اینکه قیمتهای الان برای سهام سطوح تعادلی می باشد خودداری نمایند.
به زبان ساده تر، این موضوع که قیمت الان سهم در صفر قرار دارد و هر رویداد جدیدی باعث تغییر قیمت می شود فرض غلطی می باشد. چون قیمتها در بازار سهام، نتیجه انتظارات صدها یا هزاران سهامدار مختلف میباشد که میتوانند بسیاری از اخبار را پیشخور کرده باشند.
بیشتر بخوانید : توصیه های وارن بافت درباره موفیت در بورس
۲. تازه واردان فقط به تحلیل تکنیکال و قیمت قبلی سهم اکتفا نکنند
قدم دومی که تازه واردان برای حضور پایدار در بازار سهام باید بدانند این است که تازه واردان فقط به تحلیل تکنیکال و قیمت قبلی سهم اکتفا نکنند.
با استفاده از ابزارهای تحلیل تکنیکال میتوانید به بررسی سابقه قیمتی یک سهم بپردازید. اما توجه فرمایید که همه چیز فقط نمودار ها و تحلیل تکنیکال نیست و نباید این توهم ایجاد شود که نمودارها هستند که نوسان قیمتی سهم را در نهایت رقم میزنند.
نوسانات انجام شده در بازار به دلایل منطقی یا بهانههای غیر عقلایی رخ خواهد داد و شناسایی و بررسی هر کدام از این بهانهها و دلایل آن میتواند چیزهای جدیدی را به معاملهگران بیاموزد و بر این اساس، هرچند آشنایی با قیمتها و نگاه تکنیکالی میتواند به معاملهگر کمک نمایند، اما به هیچ وجه پایان راه کسب سود دائم در بازار سهام نخواهد بود.
بیشتر بخوانید: توصیه هایی برای مدیریت سرمایه گذاری در بورس
۳. با هر نوسان یک تجربه جدید کسب می کنید
قدم سومی که تازه واردان برای حضور پایدار در بازار بورس باید بدانند این است که با هر نوسان یک تجربه جدید کسب می کنید.
در مرحله بعد به سرمایهگذاران توصیه مینمایند تا در کنار نوسان قیمت سهم در تلاش برای تشخیص دلایل نوسان یک سهم باشند. البته راه بهتر و جایگزین این می باشد که از صفر شروع و در زمینههای مختلف به یادگیری مفاهیم لازم اقدام نمایند.
۴. معاملهگری و تحلیلگری باهم متفاوت هستند
قدم چهارمی که تازه واردان برای حضور پایدار در بازار سهام باید بدانند این است که معاملهگری و تحلیلگری باهم متفاوت هستند .
که یادگیری و بیش از آن جمعآوری اطلاعات در بورس بصورت تدریجی میباشد و تقریبا هیچ وقت پایان ندارد. به همین علت معاملهگران در بورسهای پیشرفته از ابزارهای نوین و برنامهنویسیها و ساخت برنامهها برای جمعآوری اطلاعات استفاده می کنند.
بطور مثال معاملهگری که فقط به عوامل بنیادی توجه میکند و به رویه معاملاتی خود پایبند میباشد در یک سال گذشته سود قابلتوجه را کسب میکند، اما این سود با ماکزیمم سود ممکن خیلی فاصله دارد.
بیشتر بخوانید: چگونه بهترین سبد سهام را تشکیل دهیم؟
براین اساس باید بین تحلیلگر خوب بنیادی و معاملهگری موفق تفاوت قائل شد. امکان دارد این تصور اشتباه ایجاد شود که تفاوت میان تحلیلگری و معاملهگری منظور تن دادن به موجهای سفتهبازی است، اما منظور عوامل متعدد و پیچیدهای است که میتواند روندهای قیمتی را در سهام مختلف رقم بزند.
بطور کلی معاملهگری دانش کافی از مجموعهای از عوامل اثرگذار (بهانهها و دلایل اثرگذار بر قیمت سهام) را شامل میشود.
۵. هیچ گاه طمع نکنید
قدم پنجمی که تازه واردان برای حضور پایدار در بازار سهام باید بدانند این است که هیچ گاه طمع نکنید.
اگر شخصی علت واقعی خرید خود را در یک نماد تشخیص ندهد احتمالا ضرر خود را افزایش می دهد حتی اگر سهم روی موج بازار افزایش یابد، اما درک نکردن از روش معاملهگری خود باعث خواهد شد تا این فرد از شناسایی سود خودداری نماید و در مسیر نزولی نیز با افزایش تعداد معاملات به منظور جبران مافات زیان بیشتری را متحمل گردد.
چنین معاملهگری در مسیر نزولی سهام پرتفوی خود با حرکت سریع از شاخهای به شاخه دیگر فقط با بالا رفتن تعداد معاملات زیان بیشتری را برای خود رقم میزند و کارمزد را به کارگزاران پرداخت می نماید یا سرمایهگذاری که یک سهم را در قیمت بالا خریده و سهم در حال ریزش می باشد، اما معاملهگر در حال توجیه خود است که این سهم بازمیگردد طمع کسب سود از همان نقطه را دارد و چشم خود را بر احتمال زیان بیشتر بسته است.
چگونه و از چه راهی با سبد گردان ارتباط برقرار کنم
با ارسال عدد ۲ به سامانه پیامکی زیر