هیأت عامل بانک مرکزی براساس دستورالعمل «عملیات بازار باز و اعطای اعتبار در قبال اخذ وثیقه توسط بانک مرکزی»، نرخ سود سپردهگذاری بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی نزد بانک مرکزی را با یک واحد درصد افزایش، ۱۳ درصد تعیین کرد که این تصمیم از شنبه ۱۴ تیر ۹۹ اجرایی خواهد شد. هدف از اتخاذ این تصمیم با هدف حفظ ارزش پول ملی، کاهش دامنه دالان نرخ سود و هدایت نرخ تورم به سمت نرخ تورم هدف (۲۲ درصد) اعلام شده است. اما آیا با اجرایی شدن این تصمیم هدف های ذکر شده تحقق می یابد؟
نمی شود با ابزار خلق نقدینگی، جلو رشد نقدینگی را گرفت
در ادامه صحبت های عباسعلی حقانی نسب در رابطه با افزایش نرخ سود سپردهگذاری بانکها را بخوانید:
حجم نقدینگی، علیرغم کوچک شدن حجم اقتصاد در بهار ۹۹، به بالای ۲.۶ میلیون میلیارد تومان رسیده است.
به کجا چنین شتابان !!
نمی شود با ابزار خلق نقدینگی، جلو رشد نقدینگی را گرفت، نمی شود با آب، جلو سیل را گرفت، بدیهی است که آب، سیل را تشدید میکند.
نمی شود با افزایش نرخ سود بانکی و افزایش پایه پولی به بهانه کرونا ،نقدینگی را کنترل کرد تاکی سیاست نابخردانه!!
نمی شود با ایجاد ترس از ونزوئلایی شدن، سطح تحمل مردم را افزایش داد ،چرا که دولت راه های زیادی برای تامین کسری بودجه و کنترل نقدینگی دارد و سالهاس که استفاده نمی کند؟!!!!
نمی شود یک بازار، با شتاب هرچه تمامتر، نقدینگی خلق کند و انتظار داشت بازار های دیگر مثل بورس و سهام، نقدینگی را جذب و کنترل نماید و طرحهای مالیاتی برای آن در نظر گرفت.
نمی شود از کنترل و هدایت نقدینگی حرف زد ولی به ابزارهای اصلی و موثر آن بی توجه بود.
نمی شود هم چیز را همه وقت، باهم خواست !!!
بانک مرکزی می تواند سه دروازه خلق نقدینگی را ببندد و سه قفله کند و کلیدهای آن را بندازد به دریا ،ما کلید نخواستیم، اول می خواستیم، ولی به نظر می رسد روی کارهایی که نباید بکنیم، باید بیشتر تمرکز کنیم و قفل بزنیم تا کلید !!!
همچنین بخوانید: صحبت های حقانی نسب درباره کاهش ۲۰ درصدی کارمزد کارگزاری ها