می توان گفت روزانه شاخص بازار سهام با رشد قابل توجهی روبرو می شود اما ممکن است برخی افراد در مورد وضعیت بازار بورس در آینده نگران باشند و وضعیت مثبت امروز بورس را همیشگی ندانند.
دبیر کل سابق بورس، حسین عبده تبریزی از وضعیت اطمینان در بازار بورس سخن گفت و عنوان کرد با سرازیر شدن نقدینگی به بازار بورس و رونق آن، ریزش شدید در بازار سهام غیر قابل انتظار است، اما باید به این نکته توجه داشت که سرمایه گذاری در بورس باید با هدف بلند مدت انجام شود و رفتارهای شتاب زده و هیجانی منجر به افزایش ریسک در بازار بورس می شود.
همچنین بخوانید: چرا قیمت سهام های بورس صعودی شد
حسین عبده تبریزی در این خصوص عنوان کرد: شاخص بازار سهام همچنان با رشد مواجه خواهد بود و با ورود نقدینگی و مازاد سرمایه مردم به بازار بورس، این روند همچنان صعودی خواهد بود.
حسین عبده تبریزی، دبیر کل اسبق بورس استفاده از مازاد سرمایه و دید بلند مدت در بازار سهام را لازمه ورود در بازار بورس و جلوگیری از ریزش ناگهانی و شدید دانست
او دلیل اصلی رشد بورس در ایران را ناشی از نرخ تورم دانست و عنوان کرد: هجوم مردم به بازار سرمایه به این دلیل است که مردم به دنبال حفظ نقدینگی خود و در امان ماندن از تورم هستند.
عبده تبریزی، سیاست های پولی بانک مرکزی و رکود بازار مسکن را از عوامل ایجاد امنیت در بازار ارز و کاهش قابل توجه سفته بازی در این بازار دانست. او در پاسخ به تدبیر دولت در صورت ریزش بازار بورس گفت: به گفته کارشناسان بورس، درآمد ۲ سال بازار بورس، پیش از موعد دریافت، مصرف شده و دیگر ارزش ذاتی و اسمی دارایی ها، یکسان نیست که این نکته در صورت های مالی شرکت ها قابل مشاهده است.
همچنین بخوانید: شاخص بورس تا چه زمانی به رشد خود ادامه می دهد؟
او همچنین گفت: در حال حاضر مردم برای حفظ نقدینگی و در امان ماندن از تبعات تورم به بازار سرمایه روی آورده اند و از طرفی دولت نیز به دلیل کسری بودجه به دلایل مختلف، از جمله ویروس کرونا و خسارات ناشی از آن، توجه خود را به بازار سرمایه منعطف کرده و با اقدام به عرضه شرکت های دولتی به افزایش عمق بازار و رونق بورس دامن می زند.
همچنین بخوانید: چه چیزی در انتظار آینده بورس تهران است؟
ورود سهام عدالت به بازار بورس و آزادسازی آن، از جمله دارایی های دولتی بود که نوسان بازدهی بازار سرمایه را تعادل بخشید. عبد تبریزی ورود دارایی های دولت در بورس را اقدامی مثبت خواند و عنوان کرد این بازار با شفافیت زیادی همراه خواهد بود و فسادهای مالی در بازار سرمایه به حداقل خواهد رسید.
او در پایان از ریسک موجود در بازار سرمایه صحبت کرد و گفت : برای کاهش ریسک و استرس بازار سرمایه، انتخاب سبدگردان ها و صندوق های سرمایه گذاری روش مطمعنی، بویژه برای افرادی که از آگاهی و تجربه کافی در بورس برخوردار نیستند، می باشد و تا حد زیادی از رفتارهای هیجانی در معاملات بورسی جلوگیری می کند که با اعطای مجوزهای بیشتر از سوی دولت برای این صندوق ها، این موضوع تا حد زیادی قابل کنترل است.