کدام مشاغل در ایران تا ۱۰ سال آینده حذف خواهند شد؟ اقتصاد ایران و اقتصاد جهان، در حال حاضر با سرعتی بیشتر از قبل در حال تغییر می باشد. بر همین اساس، شکل تجارت و کسب و کار در آینده ایران و جهان هم تغییرات گستردهای را به خود خواهد دید بر این اساس برای بقا در بازارِ کسب و کار تا ۱۰ سال آینده ، باید تجارت خود را بروز نمایید و روی مشاغلی سرمایه گذاری کنید که تا ۱۰ سال آینده از بین نخواهند رفت و بیشتر مورد استقبال مردم قرار بگیرند.
پیش از این مطالبی در رابطه با موفقیت در کسب و کار همچون ۷ اصول موفقیت در کسب و کار را منتشر نمودیم که در صورت علاقه مندی می توانید مطالعه کنید.
چه مشاغلی در ایران تا ۱۰ سال آینده حذف خواهند شد؟
تغییرات فناوری در ایران تا ۱۰ سال آینده به احتمال زیاد به اندازه تمام تغییرات فناوری تا سال ۹۸ خواهد بود، چون سرعت رشد و تغییرات در این حوزه بیسابقه می باشد.
البته ،نمیتوان با اطمینان گفت که تا ۱۰ سال آینده کدام دسته از مشاغل در ایران از بین خواهند رفت، اما بررسی کلان-روندها (mega-trends) میتواند اطلاعاتی بدهند که بر آن اساس، مشاغل و کسب و کارهایِ در معرضِ خطرِ حذف تا ۱۰ سال آینده را مشاهده نماییم.
بیشتر بخوانید: ۷مورد از اصول موفقیت در کسب و کار، برای تازه واردان
۱. مشاغل دولتی
پیش بینی می شود اولین مشاغل در ایران تا ۱۰ سال آینده حذف خواهند شد مشاغل دولتی می باشند. استخدام در ارگان های دولتی که زمانی راه حلِ مناسبی برای قشرِ تحصیلکرده برای پیداکردن کار بود، حالا دیگر تقریبا غیرممکن است.
کوچکشدن ابعاد دولت و کاهش جمعیت به زودی توانایی بخش دولتی و حتی شبهدولتی برای ایجاد اشتغال را بیشتر از هر زمان دیگری کاهش خواهد داد.
بطور مثال همانطور که شورای شهر تهران خبر داده، شهرداری تهران تنها به حدود ۱۵۰۰۰ کارمند نیاز دارد در حالی است که در حال حاضر در حدود ۷۰۰۰۰ نفر بصورت مستقیم و غیرمستقیم از نهادهای دولتی حقوق دریافت می کنند!
پس اگر کسب و کار شما به هر طریقی با بخش دولتی در ارتباط می باشد، بهتر است که سعی نمایید تا در طول یک دهه آینده مستقل شوید.
بیشتر بخوانید: ۱۲ قدم مهم و موثر برای موفقیت در کار و زندگی
۲. روزنامهنگاری/کتابفروشی/تولید خبر
دومین مشاغل در ایران تا ۱۰ سال آینده حذف خواهند شد روزنامهنگاری،کتابفروشی و تولید خبر می باشند.
کاغذ به عنوان وسیلهای برای چاپ اطلاعات، کمکم از رده خارج می شود و جای خود را به شیوه های جدید میدهد.
البته همیشه اینطور نیست و گاهی خلاف آن ثابت میشود به طور مثال بر خلاف پیشبینیها، در آمریکا مقدار خرید کتابهای کاغذی به جای خرید کتابهای الکترونیک، از سال ۲۰۰۰ میلادی تا به امروز، افزایش یافته و بر این اساس، روند عمومیِ استفاده از رسانههای چاپی مانند کتاب، مجله و روزنامه رو به کاهش میباشد.
از سوی دیگر، در جامعهای که همه چیز لحظهای میباشد، «خبر» دیگر ارزشی ندارد و «تحلیل» به معنایِ سادهسازیِ موضوعات پیچیده سیاسی-اقتصادی-اجتماعی جای آن را خواهد گرفت.
اما به طور کلی باید عنوان کنم که کتابهای کاغذی، روزنامهها، مطبوعات حتی تولید خبر، تا ۱۰ سال آینده روندی رو به افول را تجربه خواهند کرد. که این خبر یک خبر بد برای روزنامهنگاران، خبرنگاران، کتابفروشها و حتی نویسندگان می باشد.
اینگونه گروههای شغلی برای ادامه و بقا باید رویکرد خود را سریعا تغییر بدهند. مطبوعاتِ خبریِ کاغذی باید به سایتهایِ تصویریِ تحلیلی تبدیل گردند و کیفیت کتابهای چاپی از نظر محتوا و ظاهر باید به شدت بالا روند.
علاوه بر این موضوع باید عنوان کنم که، بازاریابی برای فروش کتابهای الکترونیکی که مطابق با سلیقه مخاطب هم باشند، حوزه پر چالش تولیدکنندگان کتاب است.
بیشتر بخوانید: موفقیت شغلی چگونه حاصل می شود ؟
۳. مشاغل بانکی
سومین مشاغل در ایران تا ۱۰ سال آینده حذف خواهند شد مشاغل بانکی می باشد. ایران یکی از بالاترین سرانههای تعداد بانک در جهان را دارد به این صورت که یک بانک به ازای هر ۱۰۰۰ نفر شهروند را در جهان دارد یعنی حدودا ۲۴۰۰۰ شعبه بانکی به ازای حدود ۸۰ میلیون نفر جمعیت است و این اطلاعات بدون حساب کردن موسسات مالیِ مستقل می باشد.
با این وجود، روندها این موضوع را می رساند که تعداد زیادی از این شعبات بانکی باید تعطیل گردند و بسیاری از بانکهای کشور در مرز ورشکستگیِ رسمی هستند و به این دلیل باید با یکدیگر ادغام شوند.
اگر بخواهیم از نظر دیگر بررسی کنیم باید عنوان کنم که، هزینه نگهداری شعبات برای بانکها به اندازهای بالا می باشد که آنها احتمالا ترجیح خواهند داد شعبات مازاد خود را در طول سالهای آینده تعطیل نمایند.
البته به این موضوع هم توجه نمایید که چون در آینده امکانات فناورانه گسترش خواهند یافت، دیگر اشخاص به بانک ها مراجعه نخواهند کرد و نیاز به حضور در شعبات بانکی هم کاهش پیدا خواهد کرد.
و بر این اساس، کاهش و تعدیل کارمندان بانکها تقریبا قطعی می شود.
بیشتر بخوانید: در کدام بازار ترید کنیم؟
۴. مشاغل مرتبط با بخش کشاورزی
چهارمین مشاغل در ایران که پیش پیش بینی می شود تا ۱۰ سال آینده حذف خواهند شد مشاغل مرتبط با بخش کشاورزی می باشد.
بخش کشاورزی در ایران (بخش کشاورزی، بخش صنعت و بخش خدمات، سه رکن اقتصاد کشور را تشکیل میدهند) تقریبا ۹ درصد از همه مشاغل کشور را در بر خواهد گرفت.
با این وجود، میزان اشتغال در بخش کشاورزی کشورهای پیشرفته جهان معمولا کمتر از ۲ درصد می باشد و هر چقدر کشاورزی در کشور صنعتیتر شود، از تعداد شاغلان در این بخش هم کاسته خواهد شد.
عواملی مانند صنعتیتر شدن کشاورزی در ایران، وارد شدن شرکتهای بزرگ به حوزه تولید صنایع غذایی، کمبود آب و لازم دانستن به کارگیری روشهای گران قیمت آبیاری نوین و یا مهاجرت از روستاییان از روستاها به شهرها، همه و همه موجب کوچکتر شدن بخش کشاورزی در عین افزایش سطح تولید، تا ۱۰ سال آینده خواهد شد.
بر این اساس، اگر در بخش کشاورزی و حوزههای مرتبط با صنایع غذایی شروع به کار کردید یا کار میکنید، آماده افزایش اینگونه فشارها باشید. با این همه، فعالان در این بخش میتوانند با افزایش بهرهوری و حرکت به سمت تولید محصولات متفاوت صنایع خود را زنده نگه دارند.
۵. مشاور بنگاه معاملات ملکی
مشاور بنگاه معاملات ملکی پنجمین شغلی است که تا ۱۰ سال آینده حذف خواهند شد . احتمالا باورش سخت است که یکی از پر رونقترین و پر درآمدترین کسبوکارهای سالهای گذشته، یعنی بنگاههای معاملات ملکی، احتمالا تا ۱۰ سال آینده از رونق بیفتند.
باید عنوان کنم که تعداد بنگاههای معاملات ملکی در بیشتر شهرهای کشور به دلیل رونق بخش مسکن در سالهای گذشته بیش از حد زیاد شده و در حال حاضر واحدهای مسکونی خالی از سکنه بیش از تعداد خانوارهای کشور می باشد و با اینکه ایران بطور سالیانه به حدود ۶۰۰ هزار تا یک میلیون واحد مسکونی جدید نیاز دارد، انتظار میرود این روند به دلیل تغییرات جمعیتشناختی در طول یک دهه آینده، به شکل قابل توجهی تغییر یابد.
علاوه بر این موضوعات گفته شده، خریدوفروش ملک از طریق اینترنت میتواند نیاز به مشاوران ملکی متعدد را با کاهش چشمگیری رو به رو نماید. بنابراین، اگر میخواهید همچنان به عنوان یک مشاور در بنگاه معاملات ملکی کار کنید، بهتر است به تدریج به سایر حوزههای کاری هم فکر کنید.
اگر در زمینه های شغلی فوق مشغول به کار هستید می توانید به شغل دوم و یا سرمایه گذاری در بازار های مختلف همچون بازار بورس فکر کنید سرمایه گذاری آگاهانه در بازار بورس یکی از بهترین روش های افزایش سرمایه می باشد که تاریخ انقضا ندارد.
بیشتر بخوانید: برای سرمایه گذاری در بورس از کجا شروع کنم؟
اگر به دلیل عدم آگاهی و نداشتن تجربه از سرمایه گذاری در بورس امتناع می کنید دیگر نگران نباشید!!! می توانید از طریق شرکت های سبدگردان همچون سبدگردان هدف که دارای متخصصان حرفه ای مسلط به تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال ، مسئولیت مدیریت پرتفوی سرمایه گذاران را بر عهده دارند و از آنجایی که سود این شرکت ها در گرو سود مشتریان می باشد سعی بر ارائه بهترین سبد های سرمایه گذاری را دارند.