شرکت پارس خودرو که با نماد “خپارس” و سرمایه اسمی ۱۱/۳ هزار میلیارد تومانی در بازار بورس حضور داشت، از تیر ماه سال جاری به دلیل عدم رعایت الزامات دستورالعمل پذیرش در بورس، ضمت تعلیق نماد از بورس اخراج و در بازار پایه زرد فرابورس پذیرش شد. حالا بعد از تعلیق حدودا ۹ ماهه گزارش ارزشیابی را بر اساس داده های صورت های مالی 6 و ۹ ماهه در سامانه کدال بارگذاری کرد تا امکان گشایش نماد در تابلو جدید فراهم گردد.
به این ترتیب با توجه به گشایش “خپارس” در تابلو جدید، لازم است که سهامداران نسبت به تعیین کارگزار ناظر اقدام نمایند.
جزئیات ارزشیابی شرکت پارس خودرو
به گزارش سبدگردان هدف، ارزشیابی شرکت پارس خودرو با روش های معمول ارزشگذاری مورد بررسی قرار گرفته است. روش های مورد استفاده در این گزارش شامل روش ارزش گذاری نسبی و خالص ارزش دارایی ها است. در روش ارزش گذاری نسبی از دو نسبت قیمت به فروش P/S و قیمت به تولید P/P استفاده شده است.
از آنجا که شرکت دارای زیان عملیاتی و انباشته بوده و برآورد وضعیت عملیاتی شرکت برای سال های آینده نیز حاکی از زیان است از روش های تنزیل جریان نقد آزاد سهامداران FCFE و روش های مبتنی بر سودآوری همانند روش تنزیل سود تقسیمی DDM و P/E استفاده نشده است.
ارزش شرکت پارس خودرو با استفاده از روش قیمت فروش P/S معادل ۱۵.۳ هزار میلیارد تومان، روش قیمت به تولید P/P معادل ۱۶.۷ هزار میلیارد تومان و با استفاده از روش ارزش خالص دارایی ها معادل ۱۲.۹ هزار میلیارد تومان برآورد میشود. پس از محاسبه ارزش شرکت با روش های ارزشیابی مذکور با استفاده از میانگین موزون آنها که وزن هر یک در جدول زیر مشخص شده، ارزش کل شرکت برآورد شده است.
جمع بندی ارزش گذاری شرکت پارس خودرو
با توجه به مطالب فوق، ارزش کل شرکت پارس خودرو معادل ۱۵.۴ هزار میلیارد تومان و ارزش هر سهم شرکت معادل ۱۳۶۰ ریال برآورد میشود. گزارش کامل ارزشیابی را می توان اینجا مشاهده کرد.
مطالعه بیشتر:
توضیح خپارس درباره آخرین وضعیت ارزشگذاری و بازگشایی نماد
خپارس بعد از ۵ ماه تعلیق راهی تابلو زرد بازار پایه فرابورس شد