سامانه کدال سهام چیست و چه کاربردی دارد؟

سامانه کدال چیست و چه کاربردی دارد؟

سرمایه گذاران برای تجزیه تحلیل سهام و بررسی آنها نیاز به یک منبع دارند تا دقیق باشد و بتوان به آن اطمینان کرد. به این منظور میتوانید به سایت کدال مراجعه نمایید و اطلاعات موردد نیاز خود را از آن استخراج کنید ما در این مطلب قصد داریم به بررسی سامانه کدال چیست و چه کاربردی دارد؟ بپردازیم.

سامانه کدال چیست و چه کاربردی دارد؟

سامانه کدال چیست و چه کاربردی دارد؟کلمه کدال codal مخفف لغات انگلیسی Comprehensive Database Of All Listed Companies به معنی سامانه جامع اطلاع رسانی ناشران می باشد

سایت کدال به آدرس codal.ir تحت نظارت سازمان بورس میباشد و به سامانه کدال بورس شناخته می شود و بر اساس ماده ۲ قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران از سال ۸۶ فعالیت خود را به طور رسمی شروع کرد.

 

نحوه بارگزاری اطلاعات شرکت ها در کدال بورس:

  1. در ابتدا آماده‌ کردن گزارشات و سپس ثبت آنها به‌وسیله ناشران
  2. دریافت و پذیرش گزارش‌ها به وسیله سامانه کدال
  3. ذخیره و بازیابی گزارش‌هایی که دریافت شده
  4. تجزیه تحلیل و نظارت بر گزارش‌ها به وسیله کارشناسان سازمان
  5. در مرحله آخر انتشار اطلاعات به مردم

اگر به تازگی وارد بورس شده اید حتما بخوانید: برای حضور پایدار در بازار سرمایه چه باید کرد

به چه کسانی ناشران کدال میگویند؟

همه شرکت های به ثبت رسیده در سازمان بورس٬ شرکت هایی که در بورس و فرابورس پذیرفته شده اند و شرکت های زیرمجموعه آنها ملزم به ارائه گزارشات به سایت کدال می باشند حتی درصورتی که شرکت های زیرمجموعه خود در سازمان بورس ثبت نگردیده باشد.

کدال برای سهامداران و سرمایه گذاران چه کاربردی دارد

سامانه کدال چیست و چه کاربردی دارد؟

سایت کدال به چه دردی میخورد؟؟ افرادی که قصد سرمایه گذاری در بازار های مالی مانند بورس را دارند برای تصمیم گیری و سرمایه گذاری٬ به اطلاعات مهم و معتبر شرکت ها از نظر مالی، تصمیمات مدیریتی و وضعیت شرکت نیاز دارند.

سایت کدال هم به منظور دسترسی آسان افرادی که قصد سرمایه گذاری یا تحلیل یک سهم را دارند تعبیه شده و این اطلاعات دقیق و تحت نظارت سازمان بورس می باشد.

به منظور دسترسی به اطلاعات دقیق و مورد نیاز در رابطه با یک شرکت برای تحلیل و بررسی خرید سهام آن شرکت باید از سایت کدال استفاده نمایید.

به علاوه اطلاعیه های دعوت نامه ها٬ تقسیم سود سهام٬ دستور کار مجامع و….. در کدال منتشر میگردد که برای سهام داران بسیار اهمیت دارد.

»»»اگر قصد دارید وارد بورس شوید چگونگی شروع سرمایه گذاری در بورس را حتما مطالعه نمایید.

بررسی رایج‌ترین گزارش‌ها در سامانه کدال:

هر روزه تعداد زیادی اطلاعات در سامانه کدال منتشر میشود که هر کدام کاربردهای ویژه و خاصی دارند در این متن به معرفی اولیه آن‌ها میپردازیم:

-فرایند انجام افزایش سرمایه:

یکی از مهم‌ترین گزارش‌ها که همیشه سرمایه‌گذاران به آن توجه ویژه دارند و منتظر آن هستند گزارش افزایش سرمایه شرکت‌ها می باشد. به منظور برگزاری مجمع فوق‌العاده برای انجام افزایش سرمایه شرکت‌ها باید چندین گزارش ارائه کنند که همه آن‌ها درسایت کدال در اختیار عموم قرار میگیرد.

در ابتدا گزارش طرح توجیهی افزایش سرمایه در گزارشی تحت عنوان “پیشنهاد هیئت‌مدیره به مجمع فوق‌العاده در خصوص افزایش سرمایه” منتشر خواهد شد.

سپس این گزارش برای بازرس قانونی و حسابرس ارسال می‌شود و بعد از تائید توسط بازرس قانونی و حسابرس، گزارشی تحت عنوان “اظهارنظر حسابرس و بازرس قانونی در خصوص افزایش سرمایه” در کدال منتشر میشود و گزارش ذکر شده برای سازمان بورس ارسال می‌شود.

نظر سازمان بورس در گزارشی با عنوان مدارک و مستندات درخواست افزایش سرمایه در کدال منتشر میشود و بعد از طی همه مراحل شرکت موظف است طی ۶۰ روز مجمع فوق‌العاده را برگزار نماید.

بیشتر بخوانید: انواع روش های افزایش سرمایه به صورت جامع

-صورت‌های مالی میان‌دوره و پایان دوره:

بر اساس الزامات سازمان بورس اوراق بهادار به منظور کسب اطلاعات شفاف و به موقع فعالیت‌ها، شرکت‌های بورسی باید صورت‌های مالی خود را همراه با جزییات اطلاعات در بازه‌های زمانی ۳ ماهه منتشر کنند.

بر این اساس گزارشی تحت عنوان صورت‌های مالی میان‌دوره‌ای ۳-۶-۹ ماهه را از شرکت‌ها مشاهده میکنیم.
به علاوه صورت‌های مالی ۱۲ماهه هم گزارش سال مالی شرکت را در اختیار مردم قرار می‌دهد.

-گزارش‌های ماهیانه:

سامانه کدال چیست و چه کاربردی دارد؟

گزارش‌های ماهیانه از فروش شرکت ها از دیگر اطلاعات مهمی می باشد که از سال ۹۵ برای همه شرکت‌ها توسط سازمان بورس الزامی شد. در گزارش ماهیانه شرکت‌ها میزان فروش و یا میزان ارائه خدمات انجام شده خود را در مدت یک ماه گذشته به همراه حجم و نرخ فروش و در آخر ارزش ریالی فروش کل، ارائه خواهند کرد تا میزان شفافیت اطلاعاتی از طرف شرکت‌های بورسی افزایش پیدا کند.

-گزارش اطلاعات بااهمیت گروه الف:

از بهمن سال ۹۶ سازمان بورس مصوب کرد تا شرکت‌ها اطلاعات مهم و تاثیرگذار بر سود هر سهم خود را در گزارشی تحت عنوان افشای اطلاعات بااهمیت گروه الف منتشر کنند و در آن گزارش تغییرات سود هر سهم را گزارش نمایند.

-گزارش اطلاعات بااهمیت گروه ب:

اطلاعات با اهمیت دیگری که بطور مستقیم باعث تغییر سود هر سهم نمی‌گردد اما جزو اطلاعاتی میباشد که سهامداران باید نسبت به آن آگاهی داشته باشند در گزارشی تحت عنوان افشای اطلاعات بااهمیت گروه ب منتشر میشود.

-گزارش فعالیت هیئت مدیره:

زمانی که شرکت‌ها گزارش اطلاعات و صورت‌های مالی ۱۲ ماهه خود را منتشر می‌نمایند به منظور برگزاری مجمع عمومی عادی مجبور هستند تا گزارش های حسابرسی شده آن را در سامانه کدال منتشر نمایند.

بعد از انتشار این گزارشها، اعضای هیئت‌مدیره شرکت با توجه به رویدادهای سال گذشته و وضعیت آینده گزارش‌های مهمی از وضعیت و جایگاه شرکت در زمان درحال حاضر و آینده شرکت منتشر می‌نمایند

همه این اطلاعات در قالب گزارش فعالیت هیئت‌مدیره در سامانه کدال منتشر خواهد شد و سهامداران و تحلیلگران هم از این راه اطلاعات مهمی را به دست می‌آورند.

بیشتر بخوانید: بهترین روش برای ورود به بورس

-گزارش تفسیری مدیریت:

در حال حاضر تمامی انتظارات مدیریت در گزارشی تحت عنوان گزارش تفسیری مدیریت و در دو قالب تحت وب و فایل متنی PDF منتشر خواهد شد و انتظارات مدیریت از فروش به طور خاص فروش مقداری محصولات منتشر می‌شود. توجه فرمایید که عموماً این گزارش به همراه صورت‌های مالی میان‌دوره‌ای منتشر خواهد شد.

-یادداشت‌های همراه صورت‌های مالی:

بر اساس قانون سازمان بورس، همه شرکت‌های بورسی وظیفه دارند تا برای گزارش‌های ۶-۱۲ ماهه خود گزارش حسابرسی شده شرکت را منتشر نمایند.

وتوجه فرمایید که همه شرکت‌های بورسی دارای حسابرس داخلی می باشند و گزارش ذکر شده به وسیله حسابرس مستقل خارج از شرکت که مورد تائید سازمان بورس میباشد تهیه خواهد شد.

گزارش حسابرس مستقل در گزارشی تحت عنوان اطلاعات و صورت‌های مالی ۶یا ۱۲ ماهه منتهی به ۱۳XX/XX/XX منتشر خواهد شد.

2 پاسخ

  1. اطلاعات برای کسانیکه بدون علم واگاهی پادربورس میگذارندعالی یست،پیشنهادمیگرددبرای تفهیم بیشترمثالهای عینی وملموستری رامطرح نمایید

  2. دارا یکم من چرا به پرتفوی اضافه نمی شود بنده ۱۵ روز پیش درخواست تغیر ناظر دادم ولی هنوز به پرتفوی اضافه نشده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *