ابزارها و روش های پیش بینی عوامل موثر بر رفتار بازار بورس

ابزارها و روش های پیش بینی عوامل موثر بر رفتار بازار بورس

در این مطلب ابزارها و روش های پیش بینی عوامل موثر بر رفتار بازار بورس را مورد بررسی قرار می دهیم.

اگر شما از فعالان بازار بورس باشید آینده بازار سرمایه و رفتار احتمالی آن برایتان اهمیت ویژه ای خواهد داشت پس قطعا عوامل مؤثر بر رفتار بازار بورس و قیمت سهام یکی از مهم‌ترین موارد و بحث هایی است که باید درباره آن‌ها اطلاعات دقیق و کاملی کسب کنید.

اطلاعات بیشتر: بررسی عوامل موثر بر قیمت سهام و رفتار بازار بورس اوراق بهادار

با ما همراه باشید در ادامه به بررسی برخی از ابزار های پیش بینی رفتار بورس می پردازیم :

بررسی ابزارها ی پیش بینی عوامل موثر بر رفتار بازار بورس

وضعيت اقتصادي و سياسي، سیاست های کلان پولی، مالی و ارزی، بودجه سالیانه کشور، قوانین و مقررات، نرخ تورم از عوامل موثر بر قیمت سهام و رفتار بازار بورس می باشد که شما می توانید با شناخت آنها و با توجه به بر تحلیل‌های بنیادی و تحلیل تکنیکال، اقدام به خرید و فروش سهام کنید البته توجه داشته باشید که فقط تحلیلگران خبره آن‌هم با استفاده از ابزارهای نظیر «تحلیل بنیادی» و «تحلیل تکنیکال» در کنار توجه به رویکرد «مالی-رفتاری»، قادر خواهند بود به تفسیری قابل استناد درباره عوامل موثر بر رفتار بازار بورس دست یابند.

تحلیل بنیادی-فاندامنتال (Fundamental Analysis)

تحلیل بنیادی (فاندامنتال)  Fundamental Analysis

تحلیل بنیادی از عوامل مؤثر بر رفتار بازار بورس می باشد.در واقع اولین ابزاری که برای تحلیل و بررسی رفتار بازار بورس و عوامل تاثیرگذار بر آن و پیش بینی آن باید مورد استفاده قرار بگیرد، تحلیل بنیادی (فاندامنتال) می باشد.

در تحلیل بنیادی (فاندامنتال) از اطلاعات گسترده ای همچون: اطلاعات اقتصاد جهانی، طرح‌های توسعه، اقتصاد کلان داخلی، اطلاعات درون شرکت، تحلیل صنایع، ، و… استفاده می‌شود.

با استفاده از این ابزار پیش بینی عوامل موثر بر رفتار بازار بورس، افراد به دنبال یافتن سهامی هستند که کمتر از ارزش واقعی (ذاتی) خود در بازار معامله می شود که این امر با استفاده از اعداد و ارقام صورت های مالی، میزان کالای خرید و فروش شده توسط شرکت، تحلیل هزینه های شرکت، وضعیت کلان اقتصادی و … انجام می پذیرد. عموما تحلیلگران بنیادی دید بلندمدت تری نسبت به تحلیل گران تکنیکال دارند.

  • صرفاً به تحلیل بنیادی اتکا نکنید

هر چند که در تحلیل بنیادی (فاندامنتال)، اقتصاد شرکت و صنعت بطور کامل مورد مطالعه و بررسی قرار می‌گیرد به‌طوری‌ که سود سال‌های آینده هم برای آن پیش‌بینی خواهد شد ولی در رابطه با نتایج آن قطعیتی وجود ندارد، به این صورت که ممکن است نرخ هزینه‌ها و فروش برای محصولات تغییر پیدا کند یا اینکه تغییر در نرخ دلار ممکن است بر روی درآمد و هزینه‌های سال‌های آینده شرکت‌ تأثیرات قابل‌توجهی داشته باشد.

به همین علت هر چند که به استفاده از تحلیل بنیادی توصیه می‌شود، اما به‌دلایل گفته شده، تکیه به نتایج تحلیل بنیادی قطعیت کامل ندارد؛ بنابراین برای بررسی عوامل مؤثر بر رفتار بازار بورس نباید صرفاً به تحلیل بنیادی اتکا کنیم.

بیشتر بخوانید: بررسی جامع تحلیل بنیادی(فاندامنتال) با استفاده از نسبت های مالی

تحلیل تکنیکال  (technical analysis)

تحلیل تکنیکال از عوامل مؤثر بر رفتار بازار بورس می باشد در واقع تحلیل تکنیکال در بازار های مالی روشی می باشد که کارشناسان بازار سرمایه برای پیش بینی رفتار احتمالی نمودار، از طریق داده های گذشته همچون حجم معاملات، قیمت و تغییرات آن، و … است.

توجه داشته باشید که در این تحلیل فقط از نمودار قیمت‌ها، حجم معاملات و مقادیر محاسبه‌ شده از قیمت‌ها استفاده می‌شود و محتوای اطلاعات فقط قیمت و حجم معاملات است.

شما با تحلیل تكنیكال می‌توانید تنها با تکیه‌ بر دانش تكنیكال و نموداری خود و بدون توجه به شایعات، اخبار و عوامل بنیادی به بررسی رفتار بازار و خرید و فروش در آن بپردازید.

توجه داشته باشید که براساس آموزه‌های تحلیل تکنیکال همه اطلاعات مهم بازار در قیمت‌ها و حجم معاملات اورده شده است

  • هدف تحلیل تکنیکال

تجزیه‌ و تحلیل تکنیکی به‌هیچ‌ وجه به بررسی نقاط ضعف یا قوت ساختار شرکت یا صنعت نمی‌پردازد؛ بلکه هدفش بررسی رفتار سرمایه‌گذار و روند تغییرات قیمت است. به‌عبارتی‌ دیگر، تحلیل تکنیکی، مطالعه رفتارهای بازار با استفاده از نمودارها و با هدف پیش‌بینی آینده روند قیمت‌ها است.

بیشتر بخوانید: اصول و روش‌های تحلیل تکنیکال در بورس از طریق استراتژی‌های مختلف

روش‌های دیگری مانند مدل‌های دینامیکی با محوریت شبکه‌های عصبی و نظریه آشوب، مدل‌های اقتصادسنجی مالی، روش‌های پیش‌بینی نقاط برگشت ،مدل‌های نظری سقوط بازار سهام (نظریه رویدادهای ناگهانی) شاخص‌های پیشرو، مدل‌های نوسان، تحلیل روانشناسی بازار، تحلیل زیرساخت‌های بازار به‌طور کامل در دوطبقه قرار نگرفته‌اند و از جهت‌هایی شبیه به تحلیل بنیادی و از نظرهایی در گستره روش‌های تکنیکی قرار می‌گیرند.

رویکرد مالی رفتاری (Financial Behavioral Approach)

رویکرد مالی رفتاری یکی از روش های پیش بینی عوامل موثر بر رفتار بازار بورس می باشد در واقع علوم رفتاری ازجمله دانش‌های کاربردی می باشد که به عنوان رشته ای تخصصی بنام روانشناسی به حوزه علم ورود پیداکرده است.

پایه و اساس این دانش، انسان و پیچیدگی‌های ذاتی، رفتاری و شخصیتی او است که لازمه درك و شناخت آن در قالبی علمی تحت عنوان روانشناسی مورد بررسی قرار گرفته است.

چون انحرافات و خطاهای شناختی بر نظریات سرمایه‌گذاری اثر می‌گذارند، بنابراین بر گزینه‌های مالی نیز اثر خواهند گذاشت. مالی رفتاری، مطالعه‌ی نحوه‌ی تحلیل و تفسیر افراد از اطلاعات برای اتخاذ تصمیم‌های سرمایه‌گذاری آگاهانه است.

به‌ عبارت ‌دیگر مالی رفتاری به دنبال تأثیر فرآیندهای روان‌شناختی در تصمیم‌گیری است. در مالی رفتاری این ادعا وجود دارد که برخی اوقات برای یافتن پاسخی برای معماهای تجربی موجود در حوزه‌ی مالی، ضروری است تا این احتمال را قبول کنیم که گاهی برخی از عوامل اقتصادی کاملاً منطقی رفتار نمی‌کنند.

طرفداران رویکرد مالی رفتاری مصمم هستند که آگاهی از تمایلات روان‌ شناختی در عرصه سرمایه‌گذاری، کاملاً ضروری و نیازمند توسعه جدی دامنه مطالعاتی است.

این مطلب جهت آشنایی و آگاهی شما با ابزارها و روش های پیش بینی عوامل موثر بر رفتار بازار بورس تهیه شده است امیدوارم که مورد رضایت شما قرار گرفته باشد.

اگر قصد سرمایه گذاری در بازار بورس را دارید و اطلاعاتی در رابطه با این ابزار ها و روش های پیش بینی رفتار بازار سرمایه ندارید بهتر است که از طریق شرکت های سبدگردان معتبر و به روش سرمایه گذاری غیر مستقیم وارد بازار بورس شوید و مدیریت پرتفوی و دارایی های خود را به دست کارشناسان حرفه ای و آشنا به این ابزار های پیش بینی بسپارید.

Tags :
Share This :