شرکت «پردیس صنعت زنده رود» با سرمایه ۵۰۰ میلیارد تومانی، پس از احراز تمامی شرایط لازم، از تاریخ ۲۴ فروردین با نماد “زنده رود” در گروه فلزات اساسی و در بازار دوم فرابورس ایران درج شد. این شرکت بهعنوان دویست و سی و نهمین شرکت فرابورسی، در صف عرضه اولیه ۲۵ درصد از سهام خود قرار گرفته و مراحل مربوط به بازارگردانی و تخصیص سهام در حال انجام است.
معرفی شرکت
پردیس صنعت زنده رود در تاریخ ۲۹ فروردین ۱۳۸۶ در اداره ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی اصفهان به ثبت رسید و فعالیت تولیدی خود را در شهرک صنعتی کوهپایه آغاز کرد.
سرمایه و ترکیب سهامداران
سرمایه اولیه شرکت ۱۰ میلیون تومان بود که طی چند مرحله افزایش سرمایه، به رقم فعلی ۵۰۰ میلیارد تومان رسید. شرکت در حال حاضر ۴۴۸ نیروی انسانی دارد. ترکیب سهامداران عمده شامل محمدعلی نقیان (۲۸٪)، مجید علی نقیان (۲۳٪)، جوادعلی نقیان (۲۰٪)، محمدحسین علی نقیان (۱۷٪) و زهره علی نقیان (۱۲٪) است. شرکت فعلاً برنامهای برای افزایش سرمایه در آینده ندارد.
جایگاه در صنعت فولاد
براساس آمار بورس کالا، شرکت پردیس صنعت زنده رود در سال گذشته حدود ۱۲۹.۶ هزار تن شمش فولادی در بازار فیزیکی عرضه کرده که معادل ۲.۵۶ درصد از کل عرضه بازار است. همچنین طبق دادههای انجمن فولاد ایران، این شرکت در سال ۱۴۰۲ حدود ۱.۱۲ درصد از تولید داخلی بیلت و بلوم کشور را به خود اختصاص داده است.
ظرفیت تولید
پروانه بهرهبرداری شرکت در ابتدا برای ظرفیت ۱۰۰ هزار تن در سه شیفت کاری صادر شده بود که در آذرماه ۱۴۰۰ به ۱۹۰ هزار تن ارتقاء یافت. ظرفیت عملی تولید، بر اساس میانگین تولید سه سال اخیر در نظر گرفته شده و رشد تولید در سال ۱۴۰۰ نیز به بهرهبرداری از فاز دوم کارخانه شمش بازمیگردد.
مواد اولیه و تأمین آن
مواد اولیه اصلی مورد استفاده شامل ضایعات آهن، آهن اسفنجی، فروآلیاژها، گرافیت، کک، ماسه کرومیتی، آجر شاموتی و پودر ریختهگری است. بیشتر این مواد از طریق بورس کالا تأمین میشود که امکان دسترسی پایدار و بدون مشکل را برای شرکت فراهم کرده است. همچنین با توجه به صادرات بخشی از محصولات، نوسانات نرخ ارز تأثیر مستقیمی بر قیمت نهایی محصولات صادراتی دارد.
زیرساختهای انرژی
برق کارخانه از طریق پست ۶۳ کیلوولت هاتف تأمین میشود که با ظرفیت ۵۰ مگاوات به شبکه متصل بود. طبق قرارداد جدید با برق منطقهای اصفهان، این ظرفیت به ۶۵ مگاوات افزایش یافته که ۱۵ مگاوات از آن به کارخانه نبرد اختصاص دارد. تأمین گاز نیز با ظرفیت فعلی ۱۰۰۰ مترمکعب انجام میشود و ظرفیت ۵۰۰۰ مترمکعب دیگر نیز برای آینده قرارداد بسته شده است. همچنین شرکت از آب اختصاصی ۳ اینچ از شرکت خدماتی شهرک صنعتی کوهپایه بهرهمند است.
رقبا و جایگاه بازار
از مهمترین رقبای این شرکت میتوان به شرکتهایی مانند ذوب آهن اصفهان، فولاد نطنز، فولاد سپید فراب کویر، نورد کوثر اهواز، نورد فولاد گلستان، گروه فولاد یزد، شیراز پولاد نورد، فولاد الیگودرز و فولادسازان امیرآباد در مازندران اشاره کرد.
همچنین بخوانید: عرضه اولیه های 1404