ما در این مطلب قصد داریم ۱۰ دلیل برای سرمایه گذاری در بورس را مطرح کنیم که بیان کننده این است که بورس یک روش سرمایهگذاری خوب وسودآور می باشد. خیلی از افراد به دنبال یک شبه پولدار شدن هستند اما آهستگی و پیوستگی در مسیر موفقیت بهتر از موفقیت یک شبه و ناگهانی می باشد.
شما با سرمایه گذاری در بورس البته آن هم با دانش و اطلاعات کافی، سرمایه گذاری درست و پر سودی را داشته باشید اما اگر اطلاعات کافی در این زمینه را ندارید به شما توصیه می شود برای افزایش بازدهی و همچنین کاهش ریسک سرمایه گذاری، بطور غیر مستقیم و از طریق نهادهای مربوطه که اطلاعات کافی در این زمینه را دارند در بازار بورس سرمایهگذاری نمایید تا درآمد میلیونی از بورس را تجربه کنید.
بیشتر بخوانید : برای سرمایه گذاری در بورس از کجا شروع کنیم؟
جهت دریافت مشاوره و راهنمایی از کارشناسان سبدگردان هدف در ارتباط با سرمایه گذاری در بورس عدد ۲ به ۱۰۰۰۰۶۰۴ ارسال نمایید.
چند دلیل منطقی برای سرمایهگذاری در بازار بورس
اگر نگران سرمایهگذاری در بورس هستید، به این ۱۰ ویژگی منحصر به فرد بازار بورس و دلیلی که ثابت میکند نگرانی های شما بی دلیل است، توجه کنید:
۱-کسب سود بالا از سرمایه گذاری در بورس
عامل مهمی که باعث جذاب شدن سرمایهگذاری می شود کسب سود بالا می باشد. طبق تحقیق انجام شده در دهه ۸۰ که هدف آن برآورد بهترین عملکرد سرمایه گذاری بود، این نتیجه حاصل شد که بازار بورس بعد از سکه و طلا بهترین بازار برای سرمایهگذاری است.
اما تحقیق انجام شده که سرمایه گذاری در سکه و طلا را قبل از بورس نشان میدهد حداکثر مربوط به سال ۹۰ است. درحالی که عمده رشد بورس طی فاصله زمانی ۹۱ تا ۹۲ بوده است!
آمار زیر نشان دهنده پیشتازی سرمایه گذاری در بورس می باشد:
بر اساس آمار انتشار یافته بین سالهای ۷۹ تا ۹۳ میانگین بازدهی بازار مسکن حدود ۲۲ درصد بوده است که این میزان برای سپردهگذاریهای بانکی بهطور متوسط حدود ۱۸درصد و برای بازار سکه طلا میانگین ۲۵درصد است در حالیکه طی همین بازه زمانی، میانگین بازدهی برای سرمایه گذاری در بورس بیش از ۴۰ درصد بوده است. در ادامه به سایر ویژگیهای سرمایه گذاری در بورس میپردازیم.
بیشتر بخوانید: انواع روش های سرمایه گذاری در بورس بصورت مستقیم و غیر مستقیم
۲- سرمایه گذاری در بورس حتی با صد هزار تومان!
قطعا سرمایه گذاری در بازار خودرو، املاک و سایر بازارهای موازی بورس با صد هزار تومان امکان پذیر نمی باشد. اما یکی از مهمترین مزایای سرمایه گذاری در بورس این است که میتوانید حتی با مبلغ صد هزار تومان سرمایه گذاری را شروع کنید.
با خرید هر تعداد برگه سهم از یک شرکت بورسی به همان میزان در سود یا ضرر شرکت سهیم هستید! این قابلیتی می باشد که هرگز در دیگر سرمایه گذاریها پیدا نخواهید کرد!
۳- قابلیت نقد شوندگی بالا
یکی از دلایل منطقی و قانع کننده جهت سرمایه گذاری در بازار بورس ویژگی قابلیت نقد شوندگی بالا می باشد که برای هر سرمایهگذاری حائز اهمیت می باشد.
قطعا اگر شما به طور ناگهانی به پول نقد نیاز داشته باشید و بخواهید خانه یا ماشین خود را در ۱۵ دقیقه به پول نقد تبدیل کنید تقریبا غیر ممکن به نظر می رسد، اما اگر شما در بورس سرمایهگذاری کنید این امکان وجود دارد که شما در لحظه میتوانید سهام خود را به پول نقد تبدیل کنید بجز موارد خاصی که معاملات در برخی از نمادهای شرکت های بورسی برای مدتی مشخص متوقف شده باشد.
در بازار بورس این امکان وجود دارد که شما بر روی ۵۰۰ سهم معامله کنید. حداقل یک پنجم این تعداد سهام هر کدام روزانه بیش از ۱ میلیارد تومان خرید و فروش میشوند. این عدد برای برخی از سهم ها حتی تا ۲۰ برابر هم افزایش پیدا میکند.
۴- در هر جایی که باشید می توانید معامله انجام دهید!
یکی از ویژگی های سرمایهگذاری در بازار بورس این است که شما در هر جایی که باشید می توانید معامله انجام دهید.
در گذشته معاملات بورس به صورت سنتی انجام میشد بصورتی که سرمایه گذاران در مکان های تعیین شده به معامله می پرداختند اما هم اکنون تقریباً کلیه مبادلات بورسی بهصورت آنلاین و اینترنتی انجام می شود. مهم نیست کجا فقط به اینترنت دسترسی داشته باشید کافیست!
برخی از سرمایه گذاریها به موقعیت مکانی وابسته هستند اینگونه که جابجایی از یک شهر به شهر دیگر یا از یک کشور به کشور دیگر ممکن است نتایج سرمایه گذاری شما را متفاوت کند اما سرمایه گذاری در بورس از هر نقطهای تنها با دسترسی به اینترنت امکانپذیر است که امروزه از اینترنت ۳G حتی روستاها هم می توانند استفاده کنند.
بیشتر بخوانید: چگونه در بورس معامله کنیم؟
۵- تنوع ریسک در اختیار خودتان و بر اساس روحیه ریسک پذیری شما
در بورس شما مشخص میکنید که سرمایه خود را بر روی چه سهمی سرمایه گذاری کنید. یکی از جذابیتهای سرمایه گذاری در بورس برخورداری از تنوع پذیری و تشکیل سبد سهام می باشد که با این کار ریسک سرمایه گذاری را بشدت کاهش خواهید داد.
حتی با افت شدید قیمت یک سهم اگر، سرمایه خود را بین چند سهم متنوع کنید، ریسک سرمایه گذاری بشدت کاهش پیدا میکند. چینی ها در این باره ضرب المثلی دارند که میگویند هیچ گاه همه تخممرغهای خود را درون یک سبد نگذارد!
۶- قانونمند سرمایه گذاری کنیم!
قانونی بودن و کمک به رشد اقتصاد کشور از دیگر مزایای سرمایه گذاری در بورس می باشد. در واقع قاعده سرمایه گذاری در بورس قاعده برنده است زیرا با سرمایه گذاری در بورس سهامدار، شرکت و در نهایت کل اقتصاد با هم سود خواهند برد به این صورت که سود شرکت سود سهامدار و در نهایت رشد اقتصادی جامعه را به همراه خواهد داشت.
۷-شفافیت اطلاعات در سرمایه گذاری در بورس
همه شرکتهای بورسی موظف به ارائه گزارش عملکرد معاملات فصلی خود به سازمان بورس می باشند که با کوتاهی در این امر و کوچک ترین تأخیر در ارائه اطلاعات و یا ابهام در صورتهای مالی به توقف نماد معاملاتی منجر می شود.
سایت مدیریت فناوری بورس تهران لحظه به لحظه گزارشی دقیق و ثانیهای از تمامی اتفاقات بازار سرمایه نظیر حجم خرید، حجم فروش، ارزش معاملات و صدها پارامتر لحظهای که حاصل معاملات صدها سهامدار بورس است را ارائه می دهد.
سرمایه گذاری در بورس مزایای دیگری همچون اعمال حق رأی، مدیریت در شرکتها، مدیر خود بودن، مشارکت در تولید ملی و دهها ویژگی دیگر برای سرمایه گذار به همراه دارد.
۸- ریسک سرمایه گذاری در بورس، همانند بقیهی ریسکهاست
همه فکر می کنند از دست دادن پول در بازار بورس، بزرگترین تهدید برای پول آنهاست افرادی که پول زیادی برای بازنشستگی خود ذخیره نکردهاند هم با ریسک خواب سرمایه (کم شدن ارزش پول در طول زمان) روبهرو خواهند شد همچنین کسانی که فقط سرمایهگذاری های خیلی امن انجام میدهند، هم با ریسک از دست دادن قدرت خرید در مقابل تورم روبرو می شوند.
برای کاهش ریسک تورم، لازم نیست که سرمایهگذاران برای رسیدن به نرخ بازگشت سرمایه ی بالاتر عجولانه تصمیم گیری کنند.
*مجموعهی متنوعی از سرمایهگذاریهای امن و پُرخطر، سبدی از ریسکهای مختلف را در اختیار شما قرار میدهند که در این شرایط خطر ورشکستگی در زمان رکود بازار از بین می رود.
بیشتر بخوانید: ریسک و بازده در سرمایه گذاری چه مفهومی دارند
۹- بازار سهام و اوراق قرضه بسیار گسترده است
بطور کلی، خرید سهام از اوراق قرضه پُر ریسکتر می باشد اما بعضی از سهامها نسبت به دیگر سهام ها از ریسک کمتری برخوردار می باشند.
بطور مثال به احتمال زیاد با سرمایهگذاری بر روی یک شرکت معروف و بزرگ، متحمل ریسک کمتری می شوید تا سرمایهگذاری بر روی یک شرکت کوچک و بیثبات با درآمد نامشخص.
اما از آنجا که یک شرکت کوچکتر قابلیت رشد بیشتری نسبت به یک برند جهانی و قوی دارد، پتانسیل بیشتری برای پرداخت بالاتر دارد.
عملکرد اوراق قرضه نیز به همین صورت می باشد، به عبارتی شرکت های پر ریسک سودآوری و بازدهی بالایی را پیشنهاد می کنند اما قرض کنندگان مطمئن همچون شرکت های دولتی نرخ سود کمتری را پیشنهاد می کنند. به همین دلیل است که چیدمان سبد دارایی سرمایه گذاران بسیار مهم بوده و ترکیبی از سرمایهگذاریها میتواند اهداف و میزان ریسک موردنظر شمارا برآورده کند.
اگر علم و دانش مدیریت دارایی و سهام را ندارید بهتری است روش سرمایه گذاری غیر مستقیم در بورس را برگزینید زیرا مدیریت دارایی شما توسط کارشناس مسلط به تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال ریسک سرمایه گذاری شما را به حد قابل توجهی کاهش می دهد.
بیشتر بخوانید: بررسی انواع اوراق بهادار و ماهیت آنها در بازار سرمایه و بورس
۱۰-برای ورود و خروج از بازار بورس زمان تعیین نکنید
مشخص کردن زمان برای ورود یا خروج از بازار کاری غیرحرفه ای است چون هیچ کسی نمیداند که چه زمانی چه اتفاقی خواهد افتاد.
جفری ناتا، مدیر شرکت مشاورهی مالی هنریکسون ناتا میگوید:
«اخیرا دیدهام که مردم به سرمایهگذاری بر روی سهام یا افزایش تخصیص سهام تمایل ندارند زیرا فکر میکنند ارزش سهام بسیار بالاست.»
منتظر زمان نباشید و در ابتدا کار را با یه مقدار کم در بازار بورس آغاز کنید. بر اساس این استراتژی، بخشی از درآمد خود را به طور منظم به بازار بورس وارد کنید.
بیشتر بخوانید: توصیه هایی برای مدیریت سرمایه گذاری در بورس و موفقیت در آن