در حالی که روزانه با افزایش قیمت خانه روبرو هستیم و بازار مسکن به محیطی برای سوداگری تبدیل شده، خبر عرضه مسکن در بورس با ابهاماتی همراه است که آیا با عرضه مسکن در بورس می توان نسبت به کاهش قیمت ها امیدوار بود یا اینکه ورود مسکن به بازار سرمایه به این وضعیت دامن می زند؟
مسکن باید به کالای مصرفی در کشور تبدیل شود
پروین پور از کارشناسان مسکن در رابطه با موضوع عرضه مسکن در بورس گفت: وضعیت بازار مسکن دچار آشفتگی شده و نظارت و ساماندهی مشخصی برای آن وجود ندارد. مسکن در کشور ما به یک ابزار سرمایه ای تبدیل شده و این خود زمینه های سوداگری در بازار مسکن را فراهم کرده است.
این کارشناس مسکن ادامه داد: توجه به شایعات و اخبار غلط، مشکلات وضعیت مسکن را افزایش داده و منجر به افزایش روزانه قیمت مسکن شده است بنابراین، باید شرایطی را فراهم کرد تا مسکن به کالای مصرفی در کشور تبدیل شود.
بیشتر بخوانید: مزیت های های بورس مسکن برای مردم و اقتصاد کشور
دارایی، کارشناس مسکن: با عرضه مسکن در بورس بازار متعادل می شود
دارایی، از کارشناسان بازار سرمایه آشفتگی بازار مسکن را ناشی از کمبود سرمایه و کاهش تولید دانست و گفت عرضه مسکن در بازار بورس به رفع این مشکلات کمک می کند.
به گفته دارایی یکی از دلایل گران شدن مسکن مشخص نبودن نرخ مسکن است که برای کنترل آن باید قیمت ها شفاف سازی شوند، ورود مسکن به بازار بورس کمک می کند تا قیمت واقعی مسکن مشخص شود که این کار با با افزایش تولید و فروش متری مسکن تاحدودی امکان پذیر است.
روانشادنیا، یکی دیگر از کارشناسان مسکن، فاصله طولانی بین ارائه طرح تا اجرای آن را دلیل اصلی عدم تاثیر گذاری طرح های مختلف بر روی قیمت مسکن دانست.
او گفت: بخشی از اقتصاد کشور در دست مسکن است و بازار مسکن از بازارهای موازی نیز تاثیر می گیرد. تعداد مسکن آماده موجود در کشور در مقایسه با میزان تقاضا بسیار محدود است و این خود از دلایل آشفتگی در بازار مسکن است که موجب نارضایتی در این زمینه شده است.
با ورود نقدینگی به بازار مسکن از طریق بورس و استفاده از قابلیت های بازار سرمایه می توان سرمایه لازم برای برای ساخت مسکن و افزایش تولید را فراهم کرد.
در پایان، لازم به ذکر است که عرضه مسکن در بورس با مخالفانی نیز همراه بوده و برخی کارشناسان ورود مسکن به بازار بورس را عاملی برای تشدید وضعیت نابسامان موجود دانسته اند.