در آغاز سال جاری چند شرکت استارتاپی از آمادگی برای حضور در بورس و عرضه اولیه شدن خبر دادند اما با گذشت چند ماه هنوز خبری از عرضه سهام این شرکت ها در بورس نیست، به دنبال این تاخیر، نایب رئیس کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران به انتقاد از عدم تسریع در پذیرش این شرکت ها پرداخت.
چرا استارتاپ ها وارد بورس نشدند
فرزین فردیس نایب رئیس کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران، ضمن اعلام آمادگی ۵ استارت آپ بزرگ برای عرضه در بورس، از تاخیر در پذیرش این شرکت ها انتقاد کرد و گفت: با وجود سپری شدن ۲ ماه از درخواست شرکت های استارتاپی برای ورود به بورس، هیچ کدام از آنها موفق نشده اند وارد بازار سرمایه شوند.
او در ادامه گفت: ورود شرکت های استارتاپی به بورس با ۲ مسئله مواجه بود، یکی مسائل مالی و فنی مانند دارایی های نا مشهود و ارزش گذاری که با نظارت وزیر اقتصاد، همکاری سازمان بورس، حسابرسی و فرابورس تا حدودی برطرف شد.
مسئله دیگر دغدغه و نگرانی هایی که در مورد انحصار و امنیت اطلاعاتی، از سوی نهادهای حاکمیتی و امنیتی باعث ایجاد چالش هایی شده است و به دنبال رفع این نگرانی ها هستیم.
به گفته نایب رئیس کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران، با توجه به اینکه زمینه فعالیت شرکت های استارتاپی در ایران جدید است، نگرانی ها و دغدغه های اینچنینی پیش بینی نشده بود و با توجه به اینکه ماهیت این شرکت ها نوین است، این موارد برای نخستین بار مطرح شد، هر چند با وجود همه این موارد نیز انتظار می رفت فرآیند پذیرش این شرکت ها سریعتر انجام شود.
همچنین بخوانید: مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت یعنی چه؟ راهکار خروج از آن چیست؟
فردیس در ادامه گفت: نوسانات بازار بورس در روزهای خیر نیز به این موضوع دامن زده و موجب شده شرکت های استارتاپی داوطلب برای ورود به بازار سرمایه تردید داشته باشند و اکنون را برای عرضه اولیه شدن مناسب ندانند و ترجیح دهند مدتی صبر کنند. زیرا این هیجانات می تواند بر روی ارزش گذاری شرکت ها نیز موثر باشد. گرچه مدیران شرکت های استارتاپی برای تأمین مالی، همزمان با بازار سرمایه به موارد دیگر هم فکر می کنند و یا حتی تعدادی از آنها با سرمایه گذاران مذاکراتی داشته اند .