امروز شنبه ۸ آبان ماه ۱۴۰۰، شاهد بازگشایی متعادل بازار سرمایه بودیم در دقایق اولیه بازگشایی شاخص کل به میزان ۸۱۶ واحد رشد کرد اما رفته رفته عرضه افزایش یافت و شاخص کل را ۱۸ هزار واحد منفی کرد. در ادامه این مطلب پیش بینی وضعیت بازار بورس فردا یکشنبه ۹ آبان ۱۴۰۰ می پردازیم.
خلاصه بورس امروز :
شاخص کل با افت ۱۸ هزار و ۲۲۶ واحدی به ۱ میلیون و ۳۷۵ هزار و ۷۳۴ تومان رسید و شاخص هم وزن با افت ۶ هزار و ۴۳ واحدی به ۳۷۰ هزار و ۴۲۶ واحد رسید.
ارزش بازار : ۵۴,۹۳۴,۹۲۵.۸۷۴B ، ارزش معاملات : ۳۶,۵۶۲.۴۷۵B
تعداد معاملات : ۵۳۷,۲۴۹ ، حجم معاملات : ۵.۳۳۴Bنمادهای حخزر، شدوص، کی بی سی، شجم، دماوند بیشترین کاهش را داشتند و نمادهای کمرجان، ثرود، خبنیان، کتوکا، غگلستا بیشترین افزایش را داشتند.
نمادهای پر معامله : فجهان، توسن، فسبزوار، خبنیان، کیمیاتک
پیش بینی بازار بورس فردا یکشنبه ۹ آبان ۱۴۰۰
به گزارش سبدگردان هدف، امروز شنبه ۸ آبان ماه ۱۴۰۰، شاهد بازگشایی متعادل بازار سرمایه بودیم در دقایق اولیه بازگشایی شاخص کل به میزان ۸۱۶ واحد رشد کرد اما رفته رفته عرضه افزایش یافت و شاخص کل را ۱۸ هزار واحد و شاخص هم وزن را ۶ هزار واحد منفی کرد.
امروز بیشترین تاثیر منفی را نمادهای “فملی”، “فولاد”، “شپدیس”، “پارسان”، “وغدیر” بر شاخص کل داشتند.
و اما وضعیت بازار بورس فردا یکشنبه نهم آبان ماه ۱۴۰۰ چه خواهد شد؟ با توجه به ترس و بی اعتمادی موجود در بازار، ابهامات موجود در نتیجه مذاکرت وین و عمل نکردن دولت جدید به وعده هایی که در خصوص بازار سرمایه داده نمی توان پیش بینی دقیق از وضعیت بازار بورس فردا ۹ آبان ۱۴۰۰ ارائه داد.
نرخ فروش محصول “فروس” ۷۲ درصد افزایش یافت
رشد ۴۴ درصدی درآمد ۷ ماهه “کیمیاتک” با کسب ۸۹۶.۵ میلیارد تومان
عرضه ۱.۱ میلیون تن سیمان ۶۲ شرکت در بورس کالای امروز ۸ آبان
ثبت افزایش سرمایه ۱۵۰ درصدی “غزر” از محل سود انباشته
ابراهیم سماوی، کارشناس بازار سرمایه معتقد است که میزان سرمایههای پارک شده و همچنین محقق شدن بازدهی ۱۰-۲۰ درصدی سهام ارزنده توسط سرمایهگذاران نشان دهنده این مورد است که چشمانداز بلندمدت این بازار هنوز با ابهامات اساسی مواجه است.
وی در خصوص شرایط فعلی بازار سرمایه گفت : شرایط کنونی بازار سرمایه ناشی از جذب غیر مستقیم نقدینگی دولت از بازار سرمایه برای جبران کسری بودجه و ادامه دادن به مذاکرات برجام می باشد. از سوی دیگر دولت آقا رئیسی به وعده هایی که در هنگام برگزاری انتخابات در خصوص بازار سرمایه داد، عمل نکرده است.
این کارشناس بازار سرمایه در خصوص ورود به بازار در شرایط فعلی گفت: این دید زمانی و میزان ریسک پذیری سرمایه گذار است که ورود و عدم ورود به بازار را مشخص می کند. انتظارات تورمی، کسری بودجه شدید که احتمال زیاد در سالهای آتی ادامهدار خواهد بود ریسکهایی است که روند بازار را تحت تاثیر خودش قرار میدهد. سهامداران بهتر است دید بلند مدت داشته باشند چراکه در کوتاه مدت نمی توان شرایط منطقی و خوبی را برای بازار متصور شد. چنانچه در کوتاه مدت به سرمایه خود نیاز دارید، بهترین گزینه صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت می باشند چراکه ریسک پایینی دارند و از نقدشوندگی بالایی برخوردارند.
ابراهیم سماوی در ادامه گفت: در حال حاضر قیمت های جهانی شرایط خوبی را برای سرمایه گذاری بلند مدت فراهم ساخته و در شرایط فعلی بسیاری از صنایع همچون فلزات اساسی، استخراج کانههای فلزی، پتروشیمی به طور ویژه تولیدکنندگان اوره و متانول و همچنین برخی از شرکتهای صنعت دارویی (متاثر از حذف ارز ۴،۲۰۰ تومانی) ارزنده هستند.
این کارشناس درباره سهم های ارزنده بازار سرمایه گفت: سهام شرکت های سرمایه گذاری، اصلاح شدیدی داشتند و نسبت قیمت به خالص ارزش بازار داراییها (P/NAV) به محدوده پایین ۶۵ درصد رسیده و اکنون برای سرمایه گذاری و جذاب می باشند. بطور کلی می توان گفت با توجه به اصلاح اخیر بازار سرمایه، اکثر سهم های بازار ارزنده می باشند و اصلاحات قیمتی پیش رو میتواند یک فرصت مناسب جهت یک پله خرید باشد.