واریز سود سالیانه سهام شرکت ها از طریق سجام راهکاری است که به منظور جلوگیری از مراجعات حضوری مردم به بانک ها برای دریافت سود مجامع به تازگی توسط چند شرکت انجام شده است و به نظر می رسد روش منطقی تری می باشد. با این حال پرداخت سود مجمع “زکوثر” از طریق بانک انجام می شود. مسئول امور سهام شرکت سرمایهگذاری کشاورزی کوثر در پاسخ به این سوال که چرا سود سهام زکوثر از طریق سجام واریز نمی شود گفت در این زمینه مشکلاتی وجود داشت.
درباره نحوه دریافت سود مجمع کلیک کنید
طبق قانون تجارت، شرکتهای سهامی عام بعد از پایان یافتن سال مالی موظفاند مجمع عمومی سالیانه برگزار کنند و ضمن ارائه عملکرد مالی یک ساله خود، در مورد میزان سود تقسیمی که باید بین سهامداران توزیع شود، تصمیمگیری کنند. در زمان برگزاری مجمع شرکتها، هر فردی که سهامدار شرکت است، سود دریافت می کند، حال دریافت سود به دو طریق قابل انجام می باشد:
- واریز به حساب بانکی سهامدار از طریق شماره شبا ثبت شده در سامانه سجام
- مراجعه به بانک با همراه داشتن کارت ملی و کد معاملاتی
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس:
برای گرفتن سود سالانه سهام خُرد و پراکنده اگر بخواهند برای هر شرکتی که سهام آن را دارند، به روش جداگانهای سود دریافت کنند، وقت و انرژی و هزینه سهامداران تلف میشود.
به گفته کارشناسان، با توجه به اینکه سامانه جامع اطلاعات مشتریان سجام طراحی شده و تمام اطلاعات مالی، شماره شبا، شماره حساب بانکی، تلفن همراه به نام، ایمیل، کد پستی و سایر مشخصات مشتریان بورس در سجام اعلام شده است، اکنون نوبت استفاده از این سامانه جامع است و اینکه شرکتها برای واریز سود سهام خود از طریق سجام اقدام کنند.
خبرنگار فارس، وقتی متوجه شد مجمع عمومی شرکت سرمایهگذاری کشاورزی کوثر در ۳۱ تیر ماه ۹۹ قرار است، مجمع عمومی خود را برگزار کند، از طرفی با نامهای از عبدالامیر باروتکوب مدیرعامل سرمایهگذاری کشاورزی کوثر در کدال روبهرو شد که طبق آن، برنامه زمانبندی پرداخت سود سال منتهی به ۲۹ اسفند ۹۸ پیشنهادی هیأت مدیره به مجمع را این گونه اعلام کرد:
سهامداران حقیقی میتوانند جهت دریافت سود تقسیمی زکوثر از تاریخ ۳۰ مهر ۹۹ با در دست داشتن اصل کارت ملی به هریک از شعب بانک کشاورزی مراجعه کنند.
همچنین پرداخت سود سهام به صندوقهای سرمایهگذاری و سبدگردان از تاریخ ۳۰ آبان ۹۹ و پس از ارائه درخواست کتبی صورت خواهد گرفت و پرداخت سود به سهامداران حقوقی از تاریخ ۳۰ آذر ۹۹ و ظرف مدت قانونی و با ارائه درخواست کتبی صورت خواهد گرفت.
همچنین در این نامه ذکر شده: سهامداران حقیقی هنگام مراجعه به شعب بانک کشاورزی باید اصل کارت ملی را به همراه داشته باشند و با توجه به اینکه پرداخت سود سهام به صندوقها، سبدهای سرمایهگذاری و سهامداران حقوقی از طریق واریز به حسب صورت میگیرد، لذا اعلام شماره حساب و شماره شبا در درخواست کتبی الزامی است.
در این زمینه خبرنگار فارس با مسئول امور سهام شرکت سرمایهگذاری کشاورزی کوثر تماس گرفت که آیا با توجه به اعلام شماره شبای مشتریان در سامانه سجام قصد ندارید، برای راحتی کارها سود سهام را از طریق سجام واریز کنید، گفت: در این زمینه مشکلاتی وجود داشت که تصمیم گرفتیم سود از طریق بانک واریز شود، زیرا از بانک راحتتر میتوان سود دریافت کرد.
وی تأکید کرد: امسال اولین سال مجمع این شرکت است و شرکتهایی که از چند سال پیش در بورس حضور دارند، اطلاعات شبای مشتریان خود را دارند و ما تازه به بورس آمدهایم و سامانه سجام هم اطلاعات به ما نمیدهد.
مسئول امور سهام زکوثر گفت: امیدواریم از سالهای بعد با دریافت شماره شبای مشتریان، سود سهام را از طریق سجام واریز کنیم.
وی همچنین گفت: برخی شرکتهای دیگر که تصمیم گرفتند سود سالانه سهام را از طریق سجام واریز کنند، سهامداران گلایه کرده بودند که با تأخیر سود خود را دریافت کردند، درحالی که شرکت میگفت: پول سود سهام را واریز کرده، اما سهامدار میگفت، سود خود را دریافت نکرده است، بنابراین ما تصمیم گرفتیم، بهترین مسیر را از طریق بانک کشاورزی انتخاب کنیم.