با آغاز پذیره نویسی دومین صندوق ETF دولتی با نماد پالایش، بازار سرمایه از نوسانات منفی هفته گذشته فاصله گرفت و اکثر سهام بورسی بویژه پالایشی ها با افزایش قیمت همراه شدند. بسیاری از کارشناسان بازار سرمایه معتقد هستند که با این روند مسیر سهام دارای پتانسیل از سایر سهام جدا می شود.
وضعیت بورس در هفته آینده
در شرایط کنونی بورس، سهامداران تازه واردی که با سازوکار معاملات بورس آشنایی نداشته باشند، سبز شدن شاخص را فرصتی برای خروج در نظر می گیرند. این دست از سرمایهگذاران معمولا ریسک گریز هم هستند که با توجه به شرایط کنونی اقتصادی، برای هدایت سرمایه خود تکیه گاهی پیدا نمی کنند، زیرا در سرمایهگذاری با دید بلندمدت، بازار سرمایه کشور برنده اصلی است.
در مقایسه با سایر بازارها، بازار بورس در بلند مدت بازدهی بیشتری را برای سرمایه گذاران خود به همراه خواهد داشت. البته آن دسته از سرمایه گذارانی که با استراتژی وارد جریان معاملات میشوند و معاملات آنها با در نظر گرفتن تحلیل و ریسک های سیستماتیک صورت می گیرد.
بسیاری از کارشناسان و صاحبنظران اقتصادی جو بازار ارز را امنیتی می دانند. با وجود اینکه ورود سرمایه هنگفت به این بخش برای کسب سود، غیرقانونی است و هزینه و ریسک سرمایه گذاری (مانند حمل و نگهداری) را افزایش می دهد، از طرفی هم در راستای کنترل تقاضا، ارائه کارت ملی برای خرید طلا و سکه الزامی شده و این اتفاق می تواند تا حد زیادی داد و ستدها را در این بازار ساماندهی کند.
در بازار مسکن هم با تصویب اخذ مالیات از خانه های خالی، بستر لازم برای ورود نقدینگی به این بازار چندان فراهم نخواهد بود.
به این ترتیب، ایجاد محدودیت در بازارهای غیر مولد و هدایت نقدینگی به بورس با توجه به معافیت های مالیاتی و شفافیت این بازار میتواند بهترین گزینه برای سرمایه گذاران باشد.
سازمان بورس در هفته جاری حقوقی ها را ملزم به حمایت کرد. در دو روز پایانی معاملات بورس هفته جاری، صف های خرید جایگزین صف های فروش شدند و بازار دوباره روند صعودی پیدا کرد.
همچنین بخوانید: آیا حقیقی ها در زمان اصلاح بازار بورس تاثیرگذارند؟
۳ پارامتر رشد بورس در آینده
یاسر شریعت یکی از کارشناسان بازار سرمایه، سریع ترین ریزش در تاریخ بازار سرمایه بعد از رشد شارپی را مربوط به هفته های اخیر بورس دانست و گفت: روند ریزشی از سهم های کوچک و متوسط حدود ۴ هفته قبل شروع شد و در ۲ هفته اخیر به سهم های بزرگ رسید، تا جایی که افت همه جانبه در بازار اتفاق افتاد. اما با ورودحقوقیها به بازار و حمایت انها از جریان معاملات، بسیاری از سهم ها طی ۲ روز پایانی رشد قیمتی داشتند.
به گفته شریعت، ارزش دلار فروش مستقیم یا غیرمستقیم بیش از ۶۰ درصد بازار سرمایه را تحت تاثیر قرار می دهد. بنابراین ادمه رشد تدریجی نرخ دلار نیمایی و بازار آزاد در میان مدت می تواند اثرگذار باشد.
علاوه بر موارد ذکر شده، رشد مشهود قیمت های جهانی در ۲ هفته اخیر باعث شد بازار به ثبات نسبی دست پیدا کند.
شریعت در مورد چشم انداز بورس در هفته آینده گفت: بازار پر حجم و مثبتی را پیش رو خواهیم داشت. پیش بینی می شود بسیاری از شرکت های حقوقی که به صورت حمایتی وارد بازار شدند و خریدار بودند، با هدف شارژ منابع و آمادگی برای ورود مجدد، بخشی از منابع را از بازار خارج کنند و در ادامه گفت: با توجه به ۲ روز تعطیلی در هفته آینده، ۳ روز کاری خواهیم داشت و این موضوع میتواند حجم بازار را تحت تاثیر قرار دهد و تا حدودی کاهشی کند.
به گفته شریعت: معمولا زمانی که بازار به ثبات نسبی می رسد دوباره به کف قبلی (۱ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد) بر می گردد. چنانچه کف قبلی شاخص محکم تشخیص داده شود، حرکت آن در در روند بعدی با قدرت بیشتری خواهد بود.
او در ادامه گفت: در حال حاضر بازار به ثبات نسبی رسیده و روند حرکتی گروه ها از هم تفکیک می شود. او با اشاره به میزان تاثیر پذیره نویسی دارا دوم در معاملات بورس گفت: به دلیل افت قیمت گروه پالایشی در روزهای اخیر، احتمالا افزایش استقبال از این صندوق بیشتر خواهد شد. بعلاوه تخفیف ۲۰ درصدی نسبت به قیمت پایانی روز سه شنبه هم موجب جذابیت صندوق دارا دوم می شود.
خروج پول سمی
ندا کریمیان از دیگر کارشناسان بازار سرمایه مهمترین نیاز این روزهای بازار سرمایه را رسیدن به تعادل دانست و در مورد چشم انداز بورس در هفته آینده می گوید: نوسانات منفی شدید بازار در هفته های اخیر موجب نگرانی و ترس سهامداران شد و صف های فروش سنگینی را در بازار ایجاد کرد. تا حدی که برخی سهامداران حاضر به فروش سهام خود با هر قیمتی بودند و این رفتار، اصلاح قیمتی عمیقی را در بازار به دنبال داشت.
کریمیان در ادامه گفت: با حمایت همه جانبه حقوقیها در اواسط هفته جاری، شاهد تزریق نقدینگی گسترده در بازار بودیم و این جریان باعث گردش نقدینگی و خروج پول سمی شد.
به گفته کریمیان، قیمت ۲۳ هزار تومانی دلار نیز موجب رشد قیمت و افزایش تقاضا در بازار سرمایه و محرک اصلی بازار شد. پذیرهنویسی دارا دوم هم دیگر محرک بازار سهام بود.
کریمیان گفت: نوسان دلار در قیمت ۲۳ هزار تومانی، موجب حمایت نهادهای حقوقی از بازار سرمایه و نقدشوندگی بیشتر نمادها و همچنین بازگشت قیمتی در اکثر سهم های بازار را به دنبال داشت.
اصلاح و افت بیش از ۳۰ درصدی برخی نمادها موجب کاهش جذابیت فروش شد، از طرفی هم عدم تمایل سهامداران به عرضه سهام همراه با تقویت طرف تقاضا، منجر به رشد دسته جمعی صنایع بورسی شد.
کریمیان در مورد چشم انداز بورس در هفته آتی گفت: دور از ذهن نیست که روند افزایشی ادامه داشته باشد اما به تدریج عرضه ها افزایش پیدا می کند و نمادی که قیمت آن رشد نداشته باشد به ناچار با صف فروش همراه می شود.
به نقل از: کارگر آنلاین