با رونق بورس در سال ۹۹ علاوه بر اشتیاق مردم برای حضور در بازار سرمایه، شرکت های متعددی نیز از ورود به بورس استقبال کردند که تعدای از این شرکت ها استارتاپی بودند. استارتاپ ها کسب و کارهای جدیدی هستند که ورود آنها به بازار سرمایه، ممکن است با ریسک زیادی همراه باشد.
شرکت هایی مانند شیپور، دیجی کالا، تپسی و کافه بازار از جمله شرکت های استارتاپی هستند که برای عرضه در بازار بورس اعلام آمادگی کرده اند.
عرضه شرکت های استارتاپی در بورس اوراق بهادار
مدیر عامل شرکت شیپور، رضا اربابیان، یکی از اهداف شرکت شیپور در سال ۹۹ را عرضه سهام این شرکت بصورت عمومی اعلام کرد و گفت در صورت تصویب این طرح، قرار داد مشاوره پذیرش شرکت شیپور با یک مشاور حرفه ای منعقد خواهد شد.
همچنین مدیر عامل شرکت تپسی (تاکسی اینترنتی)، میلاد منشی پور، نیز از احتمال بالای عرضه سهام شرکت تپسی در بازار بورس در فصل تابستان خبر داد.
به گفته یک فعال استارتاپی، بورس محیطی برای سرمایه گذاری است که امکان تزریق سرمایه در آن وجود داد و با وضعیت نامناسبی که برای کسب و کارها بوجود آمده، همه مشاغل و کسب و کارها در صدد هستند تا در بازار بورس عرضه شوند. اما نگرانی که وجود دارد این است که، با وجود تسهیل ورود سهام شرکت های مختلف، شرکت ها تا چه اندازه قابلیت رشد در بازار سهام را دارند.
همچنین بخوانید: دلیل عرضه نشدن سهام شرکت های بزرگ در بازار بورس
او در ادامه گفت: عرضه سهام شرکت ها با هدف جذب سرمایه صورت می گیرد و در شرایط نامناسب اقتصادی تا حد قابل قبولی کارآمد است اما سوالی که مطرح می شود این است که شرکت های نو ظهور استارتاپی تا چه اندازه قابلیت تطبیق و سازگاری با قوانین بازار سرمایه را دارند.
استارت آپ ها برای ورود به بورس چه شرایطی باید داشته باشند؟
همچنین به این نکته اشاره کرد که ممکن است یک شرکت استارتاپی برای ورود به بورس به پختگی و کارآمدی کافی نرسیده باشد و قابلیت سازگاری با قوانین بازار را نداشته باشد که این موضوع می تواند صدمات جبران ناپذیری را برای شرکت به مراه داشته باشد.
و در پایان گفت: با سهولت در شرایط ورود سهام شرکت های استارتاپی به بورس، ممکن است شاهد تبعات منفی آن در بازار بورس، از جمله دستکاری و تغییر در قوانین بورس باشیم.