بعد از اینکه پیشنهاد آزادسازی سهام عدالت مورد تایید و موافقت مقام معظم رهبری رسید، حدود ۱۸.۹ میلیون نفر از دارندگان سهام عدالت روش مستقیم را برای مدیریت این دارایی انتخاب کردند، بر این اساس این افراد در حال حاضر سهامدار ۳۶ شرکت بورسی و فرابورسی و ۱۳ شرکت دیگر که هنوز وارد بورس نشدهاند می باشند. در سالهای اخیر شاهد واریز سود سهام عدالت به حساب دارندگان این دارایی توسط دولت بودهایم، این در حالی است که هر سال مجامع شرکتهای بورسی و فرابورسی برگزار می شود که در پی آن سود سهام عدالت باید به حساب سهامداران واریز شود.
در این راستا حسین فهیمی، سخنگوی ستاد آزادسازی سهام عدالت با ذکر اینکه تعداد سهم سهامداران سهام عدالت در ۳۶ شرکت بورسی و فرابورسی پراکنده است، اما با این حال مدیران این شرکتها باید سود سالانه سهام عدالت را از طریق سجام به طور مستقیم به حساب سهامداران واریز کنند.
باید توجه داشت که برای همه سهامداران عدالت کد بورسی صادر شده و همه این افراد در سامانه جامع اطلاعات مشتریان سجام ثبت نام کرده و علاوه بر وارد کردن اطلاعات و مشخصات هویتی و شماره تلفن همراه، شماره شبای حساب بانکی خود را نیز در این سامانه ثبت کردهاند، بنابراین مدیران شرکتهای سرمایهپذیر سهام عدالت برای آسانتر شدن مراحل واریز سود و عدم مراجعه مردم به بانکها، سود سالانه سهام عدالت را مستقیما به شماره شبای درج شده در سامانه سجام واریز کنند.
همچنین بخوانید: سهام عدالت جدید به چه کسانی تعلق می گیرد؟
سود سالیانه سهام عدالت باید از طریق سجام واریز شود
به گزارش گسترش نیوز:
تعداد ۸۵ هزار و ۳۶۲ نفر از با ثبت موضوع «عدم واریز سود مجامع بورس توسط سامانه سجام» و تعداد ۱۰۳۷ نفر با ثبت موضوع «انتقال سهام عدالت به پرتفوی سهامداران» و تعداد ۶۱۵نفر با ثبت موضوع «واریز سود مجامع شرکتهای بورسی توسط سامانه سجام» خواستار پیگیری و پاسخ مسئولان شدند.
در خصوص واریز سود سهام عدالت از طریق سجام، با حسین فهیمی سخنگوی ستاد راهبری آزادسازی سهام عدالت، تماس برقرار شد و موضوع را مطرح کرد که وی گفت: برای واریز سود شرکتهای سهام عدالت به ویژه برای کسانی که روش مدیریت مستقیم را انتخاب کردهاند، منطقی این است که به جای مراجعه به بانکهای مختلف، سود سهام آنها به صورت مستقیم و از طریق شماره شبا واریز شود.
بهترین روش برای توزیع سود سهام عدالت سجام می باشد
وی گفت: هریک از سهامداران عدالت در ۳۶ شرکت بورسی و فرابورسی سهامدار است و منطقی نیست که برای دریافت سود ناچیز سهام خود به ۳۶ شرکت مراجعه کند یا از ۳۶ بانک سود خود را دریافت کند. با توجه به اینکه شماره شبای حساب بانکی سهامداران عدالت در سامانه سجام وجود دارد، بهترین روش برای توزیع سود سهام عدالت که به صورت پراکنده وجود دارد این است که از طریق سجام، این سود به صورت متمرکز واریز شود.
فهیمی در عین حال تأکید کرد: متأسفانه در سطح ناشران (شرکتهای بورسی) این مشکل وجود دارد که ناشران بورسی تمایلی به پرداخت سود سالانه به روش متمرکز ندارند و ترجیح میدهند سود شرکت خود را رأساً از طریق بانکهای منتخب به حساب سهامداران واریز کنند.
وی در عین حال اظهار امیدواری کرد: حداقل برای سهامداران خُرد که سهم مدیریتی در شرکتهای سرمایهپذیر ندارند، یک زمینه قانونی و حقوقی محکم فراهم شود که وقتی سود مجمع برای تقسیم بین سهامداران تصویب میشود، مدیران شرکتها متعهد شوند، آن سود را به صورت متمرکز دراختیار شرکت سپردهگذاری مرکزی و تسویه وجوه قرار دهند تا از طریق شماره شبای حساب بانکی افراد، مستقیما به حسابشان واریز شود.
فهیمی گفت: تمام کسانی که در سامانه جامع اطلاعات مشتریان، سجام ثبتنام کردهاند، هم شماره شبای حساب بانکی آنها و هم شماره تلفن همراه به نام آنها ثبت شده است و سود سهام شرکتها از این طریق به راحتی قابل واریز است.
سهامداران در مجمع عمومی شرکتها از مدیران بخواهندسود سهام از طریق شماره شبا در سجام واریز شود
مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی این را هم گفت: ما آنچه را که لازم است از نظر زیرساخت فنی و اجرایی فراهم کردهایم و البته سهامداران هم باید در این امر به ما کمک کنند و در مجمع عمومی شرکتهای سرمایهپذیر خود که شرکت میکنند، در آنجا به هیأت مدیره شرکتها تکلیف کنند تا سود سهام آنها را از طریق شماره شبا در سامانه سجام به حسابشان واریز کنند.
وی گفت: همچنین تصمیمگیران که اطلاعات شرکتهای آنها نزد سازمان بورس و شرکت بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ثبت شده است، باید شرکتهای بورسی را ملزم کنند که سود مصوبه سالانه خود را به صورت متمرکز در اختیار شرکت سپردهگذاری مرکزی قرار دهند تا سود آنها بدون کم و کاست و در اسرع وقت از طریق شبا برایشان واریز شود.
من تمام مراحل فروش سهام عدالت را انجام دادم ولی هنوز پولی به حسابم واریز نشده