در جریان آزادسازی سهام عدالت امکان فروش ۶۰ درصد آن برای افرادی که روش آزادسازی مستقیم را انتخاب کرده اند فراهم شد و افرادی که روش غیر مستقیم آزادسازی سهام عدالت را انتخاب کرده اند با پذیرش شرکت های استانی سهام عدالت مجاز به فروش سهام خود می باشند. اما پرتفوی سهام عدالت از ۴۹ شرکت تشکیل شده که ۳۶ تا از آنها بورسی و فرابورسی هستند و ۱۳ شرکت در سبد سهام عدالت غیر بورسی می باشند و قرار است این شرکت های غیر بورسی سهام عدالت در قالب هلدینگ وارد بورس شوند و بتوان آنها را معامله کرد.
براساس مصوبه شورای عالی بورس، ۱۳ شرکت غیربورسی سهام عدالت در قالب یک هلدینگ وارد بورس می شوند و سهامداران روش مدیریت مستقیم و غیرمستقیم سهام عدالت به یک اندازه در این هلدینگ سهام دارند.
در مورد ۱۳ شرکت غیربورسی سبد سهام عدالت باید گفت: براساس وعده مسئولان قرار است ۱۳ شرکت غیر بورسی سهام عدالت در قالب هلدینگ غیر بورسی های سهام عدالت ساماندهی شوند تا همه دارندگان سهام عدالت ( در دو روش مستقیم و غیر مستقیم آزادسازی) سهمی در این هلدینگ ها داشته باشند. گفته شده نهایتا تا دو ماه آینده تشریفات اداری و قانونی هلدینگ سهام عدالت انجام می شود.
به گفته رئیس اتاق تعاون، تشکیل هلدینگ شرکت های غیربورسی باید با حضور سه عضو هیات موسس (روسای اتاق تعاون ایران، اتاق بازرگانی و سازمان خصوصی سازی) انجام شود که با آن موافقت شده و به این ترتیب، این سه نفر به عنوان هیات موسس هلدینگ شرکت های غیربورسی سهام عدالت انتخاب می شوند تا بعد از ثبت این هلدینگ، برگزاری انتخابات هیات مدیره و انتخاب مدیرعامل، هلدینگ شرکت های غیربورسی سهام عدالت تعیین تکلیف شوند.
اداره شرکت های غیر بورسی سهام عدالت نیز به عهده هلدینگ می باشد.
همچنین بخوانید: حسین فهیمی از عملی شدن لغو سفارش فروش سهام عدالت در روزهای آینده خبر داد