با بررسی بازار سرمایه طی ۶ ماه گذشته به این جمع بندی می رسیم که بازار در اواخر سال ۹۸ با استقبال تعداد زیادی از سهامداران حقیقی همراه شد و حجم خرید سهامداران افزایش پیدا کرد. با ورود دولت به بورس و حمایت از بازار سرمایه، ورود نقدینگی به بورس با رشد بی سابقه ای مواجه شد و شاخص را وارد مرحله جدیدی کرد. یکی از کارشناسان بازار سرمایه معتقد است دولت با ترغیب سهامداران برای ورود نقدینگی به بورس به دنبال این بود تا تهدید های تورمی را به فرصت تبدیل کند.
حمایت دولت از بورس
محمد پنجه شاهی از کارشناسان بازار سرمایه، ضمن ارزیابی روند معاملات بورسی در ۶ ماه نخست گفت: در آغاز سال بورس با رشد پرشتابی همراه بود که از اواخر سال ۹۸ آغاز شده بود. با حمایت دولت از بورس، مردم زیادی تشویق به سرمایه گذاری در بورس شدند و ورود نقدینگی به بورس به طرز چشمگیری افزایش پیدا کرد.
بعلاوه با آزاد سازی سهام عدالت و عرضه شستا در بورس، شاخص به رشد بی سابقه ای رسید.
با توجه به اینکه بازار سرمایه بعد از طی کردن دوره رشد نیاز به اصلاح دارد، با فراهم شدن امکان فروش سهام عدالت، بازار برای مدت کوتاهی با افت شاخص روبرو شد و از تیر و مرداد دوباره روند صعودی را آغاز کرد و تقاضا بر عرضه پیشی گرفت و شاخص به کانال دو میلیون واحد رسید.
اما در اواسط مرداد بود که بازار به تدریج روند منفی را پیش گرفت و حتی برخی از سهام که بدون دلیل منطقی روند صعودی پرشتابی داشتند با افت قیمت همراه شدند.
پنجه شاهی مهمترین عامل افت اخیر شاخص بورس را مصاحبه های ضد و نقیض و عملکرد مسئولین در زمینه عرضه صندوق ETF پالایشی دانست که موجب شد سهامداران نسبت به بورس بدبین شوند.
او همچنین به بازار طلا، دلار، سکه و مسکن اشاره کرد که بعد از افت شاخص بورس با رشد و افزایش قیمت همراه بودند و سهامداران زیادی به سمت این بازارها رفتند.
پنجه شاهی در ادامه گفت: در حال حاضر بازار به استقبال انتخابات آمریکا رفته و روند معاملات متاثر از این موضوع با نوسان همراه شده است.
این کارشناس بارار سرمایه، حمایت دولت را در رشد بی سابقه بورس در آغاز سال موثر دانست و گفت دولت به دنبال این بود تا با افزایش ورورد نقدینگی به بورس، تهدیدهای تورمی را به فرصت تبدیل کند.
همچنین بخوانید: تاثیر اوراق اختیار فروش تبعی در کاهش ریسک معاملات بورس
منبع: ایرنا