شرکت نیروگاهی توسعه مسیر برق گیلان با دارا بودن ۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون سهم ۶ درصد از سهام خود که معادل ۲۵۸ میلیون سهم می باشد را از سوی کارگزاری بانک سپه به عنوان مدیر عرضه روی میز فروش گذاشت و به جمع ناشران فرابورسی پیوست.
با وجود اینکه دولت نیروگاه ها را خصوصی کرده است برق را از نیروگاه ها با نرخ پایین حدود کیلوواتی ۶۰ تومان می خرد و همین برق را با نرخ حدود ۱۶۰۰ تومان به عراق صادر می کند و این اجحاف در حق نیروگاه های خصوصی و در حق سهامداران خرد این نیروگاه ها در بازار سرمایه است.
دولت باید مدل قیمت گذاری نیروگاه ها را تغییر دهد و دست از اجحاف و قیمت های دستوری بردارد و مدل قیمت گذاری نیروگاه ها را به شیوه پالایشگاه ها انجام دهد و نرخ خوراک و سوخت نیروگاه ها را با قیمت بازار با نیروگاه ها حساب کند و نرخ برق را با قیمت بازار از نیروگاه ها بخرد و با هر قیمتی که تمایل دارد به مصرف کنندگان بفروشد.
در ادامه صحبت های عباسعلی حقانی نسب کارشناس بازار سرمایه درباره نحوه قیمت گذاری برق نیروگاه ها توسط دولت را بخوانید:
پذیرش با چاشنی دولت دلال و اجحاف در حق سهامداران توسط دولت
پذیرش به چه قیمتی اجحاف در حق سهامداران!!
آیا به هر قیمتی باید به راحتی هرچه تمامتر، اصولمان را زیر پا بگذاریم
وقتی دولت سهم دلالی و واسطه گری خود را چندین برابر سهم تولید در نظر می گیرد، چه انتظاری دارید که اقتصاد کشور اقتصاد دلالی و سوداگری نباشد.
دولت برق را کیلو وات ساعتی ۶۰ تومان از نیروگاهها می خرد و کیلووات ساعتی ۱۶۰۰ تومان صادر می کند یعنی با لحاظ قیمت سوخت نیروگاه به نرخ خوراک تحویلی به پتروشیمی ها، چیزی حدود ۶برابر سود دلالی می برد.
ما زمانیکه پالایشگاهها را پذیرش کردیم، اجازه ندادیم این اجحاف صورت بگیرد و مدل خرید مواد اولیه و فروش فرآورده ها را تغییر دادیم، حال مسئولین بورس و فرابورس چرا به جای دفاع از سهامداران، طرف دولت را گرفته و در حق سهامداران خرد اجحاف می کنند؟
بورس و فرابورس و سازمان بورس نوکر مجری منویات دولت به معنای عام نشوند.