عملکرد امیدوارکننده بورس در هفته گذشته از زبان کارشناس بازار سرمایه

عملکرد امیدوارکننده بورس در هفته گذشته

رامین‌محمودی کارشناس بازار سرمایه، اظهار داشت: بازار بورس تهران در هفته منتهی به ۲۵ تیر ۱۴۰۴ عملکرد مثبتی را به ثبت رساند. شاخص کل بورس از ۲,۶۳۷,۵۵۰ واحد در روز شنبه ۲۱ تیر به ۲,۷۸۵,۶۶۴ واحد در پایان هفته رسید که معادل ۵.۶ درصد رشد را برای بازار رقم زد.

او افزود: شاخص هم‌وزن نیز که وضعیت شرکت‌های کوچک‌تر را نمایندگی می‌کند، از ۸۲۹,۹۶۴ واحد به ۸۳۸,۶۶۶ واحد رسید و رشدی معادل ۱.۴۵ درصد داشت.

رشد ارزش معاملات و تداوم خروج سرمایه حقیقی

محمودی درباره سایر معیارهای معاملاتی گفت: میانگین ارزش معاملات خرد در هفته منتهی به ۲۵ تیر به حدود ۸ همت رسید که نسبت به هفته قبل با میانگین ۶.۷ همت، رشد نسبی داشته است و نشان‌دهنده افزایش تقاضا در معاملات این هفته است.

وی ادامه داد: با وجود رشد بازار و شاخص‌ها، شاهد خروج سرمایه حقیقی در تمامی روزهای هفته بودیم. این موضوع بیانگر احتیاط سرمایه‌گذاران به دلیل ابهامات و عدم اطمینان نسبت به آینده بازار است.

اقدامات حمایتی دولت

در ادامه این گفتگو، رامین محمودی به اقدامات حمایتی دولت اشاره کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین اقدامات حمایتی هفته گذشته، آغاز انتشار اوراق تبعی توسط صندوق تثبیت بازار سرمایه بود. این اوراق برای بیمه سهام سهامداران حقیقی با پرتفوی کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان و با نرخ ۲۰ درصد و مدت یک‌ساله عرضه شد تا از سرمایه‌گذاران خرد حمایت کند. این اقدام می‌تواند از هیجانات منفی بازار بکاهد.

تحولات سیاسی و تاثیر آن بر بازار

وی در خصوص تحولات سیاسی هفته اخیر بیان کرد: دیدار وزیر خارجه ایران با همتایان روسی و چینی خود در چین و همچنین شایعات مربوط به فعال‌سازی مکانیسم ماشه توسط آلمان، از مهم‌ترین رویدادهای هفته بود که منجر به افزایش تقاضا در بازار دلار و طلا و نیز ایجاد فشار بر خروج سرمایه حقیقی از بورس شد. اما با تکذیب این اخبار، اثرات منفی آن بر بازار سهام کاهش یافت.

عوامل منفی موثر بر بازار

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به عوامل منفی تاکید کرد: با وجود رشد شاخص‌ها، خروج سرمایه حقیقی در تمام روزهای هفته ادامه داشت، هرچند روند خروج سرمایه تا حدی کاهشی شده و این موضوع نشان‌دهنده کاهش نسبی فشار عرضه است. با این حال، احتیاط سرمایه‌گذاران همچنان پابرجاست.

او افزود: فضای مبهم سیاسی و اقتصادی ناشی از تحولات منطقه‌ای و جنگ، همچنان می‌تواند بر تصمیمات سرمایه‌گذاران اثرگذار باشد و باید این موضوع را مدنظر قرار داد.

چشم‌انداز بازار در هفته پیش‌رو

در پایان، رامین محمودی درباره چشم‌انداز هفته آینده گفت: با توجه به رشد شاخص‌ها و اقدامات حمایتی مانند انتشار اوراق تبعی و همچنین متعادل شدن نسبی صندوق‌های اهرمی، انتظار می‌رود بازار در هفته آینده ثبات بیشتری داشته باشد. در صورت نبود اخبار منفی غیرمنتظره، به ویژه در عرصه سیاست خارجی، بازار می‌تواند به روند صعودی تدریجی خود ادامه دهد. البته حساسیت بازار نسبت به تحولات سیاسی و اقتصادی همچنان بالاست و سرمایه‌گذاران باید این موضوع را در نظر داشته باشند.

همچنین بخوانید:  کاهش شدید نرخ بهره بین بانکی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *