سه کارشناس بازار سرمایه با اشاره به عوامل موثر در اتمام روند نزولی بازار سرمایه، روند آخرین هفته ی تابستان را متعادل به سوی منفی گزارش کردند و به گفته ی یکی از کارشناسان بازار سهام، بررسی ارزش معاملات روزانه یکی از مولفه های تاثیر گذار روی روند بورس می باشد.
چه عواملی به روند نزولی شاخص بورس پایان خواهند داد/ پیش بینی هفته
به گزارش سبدگردان هدف سه کارشناس بازار سرمایه، رشد ارزش معاملات را عامل موثر در اتمام روند نزولی شاخص دانسته و در گفت و گو با دنیای اقتصاد، هفته منفی متعادلی را پیش بینی کردند.
پیام الیاس کردی: بازار سهام با حال روحی بهتری به استقبال هفتهجاری رفت. بهطوریکه با واکاوی تابلوی معاملاتی برتری رنگ سبز واضح قابلمشاهده است. با اینوجود یکی از اصلیترین مولفههای اثرگذار در بررسی روند بازار زیر ذرهبین قراردادن ارزش معاملات روزانه است. دیروز ارزش معاملات به ۵ هزار میلیارد تومان رسید.
پیشبینی تعدادی از کارشناسان به این سمت و سو میرود که روند نزولی به اتمام رسیده و بازار وارد روند صعودی شده اما بهنظر میرسد تا زمانیکه ارزش معاملات رشد قابل ملاحظهای نداشته باشد چندان نمیتوان به صعود پر قدرت امیدوار بود.
انتشار اخبار مثبت بینالمللی پیرامون آزادسازی منابع بلوکه ایران در کرهجنوبی در کنار افزایش قیمت و فروش نفت در روزهای گذشته جو خوشایندی ایجاد کرده است. پیشبینی میشود هفته منفی متعادلی در انتظار بازار سرمایه خواهد بود.
برزو حقشناس: هفته گذشته کمجان و بیهیجان بود و بازار سرمایه با بازدهی هفتگی منفی یک درصدی به پیشواز تعطیلات رفت. با اینوجود نخستین روز هفتهجاری معاملاتی را با امیدواری آغاز کرد.
در شرایط کنونی اگر شک و تردیدها کاهش پیدا کند، میتوان روزهای درخشانی را متصور بود. از طرفی بورس به انتشار اخبار توافق ایران و آمریکا بر سر مبادله زندانیان و آزادسازی پول های بلوکه ایران در کره جنوبی واکنش چندانی نداشته و در انتظار عملیاتی شدن آنها روزها را به انتها می رساند.
پیشبینی میشود بازار تعادل فعلی را حفظ کند و در روزهای آینده نیز افت و خیز چندانی را نداشته باشد.
حمید کوشکی: نخستین روز از آخرین هفته فصل تابستان کم نوسان بود. هفته گذشته انتشار اخبار آزادسازی منابع ایران در کرهجنوبی بار دیگر پیچید با اینوجود عدم نوسان بازار ارز نشانداد انتشار اخباری از این دست نمی تواند بازارهای مالی را تحت تاثیر قرار دهد.
از طرفی انتشار آمار بانک مرکزی پیرامون مدیریت نقدینگی نیز چندان نامطلوب نبوده و رشد نقدینگی سالجاری بین ۲۳ تا ۲۵ درصد بود.
بازار ارز تنها به انتشار نرخ نقدینگی توجه نمیکند و عوامل مختلفی بر تغییرات آن موثر است. با توجه به اینکه ریسکهای مختلف کاهش قابلتوجهی داشته ، اقدامات موثر پیرامون تعیین تکلیف نرخ خوراک شرکتهای پتروشیمی جان دوبارهای به بازار بخشیده است.
معاملات کم حجم و کم جانی برای روزهای آینده پیش بینی می شود.
برای مطالعه بیشتر:
پیش بینی بورس در هفته ی چهارم شهریور ۱۴۰۲/ بورس روند صعودی خواهد داشت یا نزولی؟
پیش بینی ۱۵ کارشناس از احتمال صعود پایدار بورس/ آیا روند صعودی بورس ثابت شد؟