جذب نقدینگی توسط بازار سرمایه باعث می شود این سرمایه ها به سمت بازار های دیگر مانند طلا، سکه، ارز و خودرو نرود. هدایت سرمایه های مردم به سمت بازار بورس باعث می شود این نقدینگی ها وارد چرخه تولید شود و با رشد و توسعه این بازار سود آن به نفع همه است ولی در صورتی که مردم به سمت بازار های موازی حرکت کنند ضربه مهلکی به اقتصاد کشور وارد می کنند که نتیجه آن افزایش سوداگری، تورم و عقب افتادگی کشور است و سود آن به جیب عده معدودی می رود که عمده آن ها دلالان بازار هستند.
بالا رفتن شاخص بورس باعث تورم نمی شود و برعکس باعث چرخش چرخه تولیدی و اشتغال بیشتر خواهد شد در صورتی که افزایش نرخ طلا و دلار و … به ضرر قشر ضعیف جامعه است. در ادامه صحبت های عباسعلی حقانی نسب کارشناس بازار سرمایه در این خصوص را بخوانید.
همچنین بخوانید: برای اینکه در بورس گرفتار حباب نشویم چه کنیم؟
سرمایه گذاری در بورس به نفع همه است
حقانی نسب:
بورس یک تنه جلوی همه ایستاده است. قصد من طرفداری از بورس نیست و به این موضوع که آیا در بازار سرمایه حباب وجود دارد یا نه هم کاری ندارم اما اگر نگاهی دقیق و موشکافانه تر داشته باشیم می بینیم که با بالا رفتن شاخص بورس و افزایش بازدهی بازار سرمایه هیچ کارگری فقیر تر نمیشود و خللی در زندگی مردم عادی وارد نمی گردد در صوتی که افزایش قیمت طلا، سکه، ارز و مسکن به ضرر قشر ضعیف و کارگری است که برای تأمین مخارج عادی زندگی خود در فشار هستند.
همچنین بخوانید: مافیای خودرو مانع تک نرخی شدن خودرو است
ورود مردم به این بازار ها باعث می شود نقشه چینی دلالان طلا، دلار، خودرو و مسکن به ثمر بنشیند. در حالی که نتیجه سرمایه گذاری در بورس، تولید بیشتر کارخانجات کشور و بازگشت کارگران از کار بی کار شده و رشد تولیدات لوازم خانگی است.
سرمایه گذاری در بورس راهی است که پول و سرمایه از مملکت خارج نشود و در بین مردم و از جیبی به جیب دیگر در گردش باشد و به عبارتی چرخهی پول دست مردم و صنعت بچرخد.