پیشنهاد افزایش سرمایه ۳۰، ۶۱، ۲۲۲، ۳۶۷، ۲۰۰، ۴۰۰، ۳۲، ۱۰۰، ۳۴ و ۱۸ درصدی شرکت های بهمن دیزل، بیمه حافظ، بانک رفاه، پترو گامرون، سرمایه گذاری توکا فولاد، تکادو، آرتاویل تایر، قند ارومیه، مس افق کرمان و بانک پاسارگاد از سوی سازمان بورس مورد بررسی قرار گرفت و انجام آنها بلامانع اعلام شد. به این ترتیب “خدیزل، وحافظ، ورفاه، شگامرن، وتوکا، وکادو، پارتا، قاروم، فافق، وپاسار” آماده برگزاری مجمع فوق العاده در مهلت قانونی دو ماهه شدند.
۱۰ شرکت بورسی و فرابورسی مجوز افزایش سرمایه ۱۸ تا ۴۰۰ درصدی گرفتند
به گزارش سبدگردان هدف، “خدیزل” سرمایه فعلی را از ۱.۶ به ۲.۱ هزار میلیارد تومان می رساند. تامین مالی این شرکت فرابورسی از محل تجدید ارزیابی داراییها برای اصلاح ساختار مالی اعمال می شود.
افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها چگونه است
سرمایه فعلی “وحافظ” از ۱۸۵.۸ به ۳۰۰ میلیارد تومان می رسد. تامین مالی این شرکت فرابورسی از محل آورده نقدی سهامداران و برای رعایت الزامات بیمه مرکزی و اصلاح ساختار مالی صرف می شود.
“ورفاه” سرمایه فعلی را از ۱۹.۲ به ۶۲ هزار میلیارد تومان می رساند. تامین مالی این شرکت حاضر در تابلو نارنجی بازار پایه از محل مطالبات سهامداران و آورده نقدی برای اصلاح ساختار مالی و و بهبود نسبتهای مالی اعمال می شود.
مجمع فوق العاده می تواند با انجام افزایش سرمایه از ۶۲ به ۶۶ هزار میلیارد تومان از محل سود انباشته موافقت و اختیار عملی شدن آن را به مدّت ۲ سال به هیات مدیره تفویض کند تا پس از أخذ مجوز سازمان و بانک مرکزی نسبت به عملی کردن آن اقدام شود.
سرمایه فعلی “شگامرن” از ۶ به ۲۸ میلیارد تومان می رسد. تامین مالی این شرکت حاضر در بازار SME فرابورس از محل سود انباشته و برای اصلاح ساختار مالی و جلوگیری از خروج نقدینگی صرف می شود.
“وتوکا” سرمایه فعلی را از ۴۰۳ به ۱.۲ هزار میلیارد تومان می رساند. ۴۰۸ میلیارد تومان از تامین مالی این شرکت بورسی از محل مطالبات سهامداران و آورده نقدی و ۴۰۰ میلیارد تومان دیگر از محل سود انباشته برای جلوگیری از خروج نقدینگی، مشارکت در افزایش سرمایه شرکتهای سرمایه پذیر و جبران مخارج انجام شده بابت سرمایه گذاری های صورت گرفته، اعمال می شود.
سرمایه فعلی “وکادو” از ۷۹.۷ به ۳۹۸.۶ میلیارد تومان می رسد. ۷۹.۷ میلیارد تومان از تامین مالی این شرکت حاضر در تابلو زرد بازار پایه از محل مطالبات سهامداران و آورده نقدی و ۲۳۹.۱ میلیارد تومان دیگر از محل سود انباشته و برای اصلاح ساختار مالی، مشارکت در افزایش سرمایۀ شرکتهای سرمایهپذیر و جبران مخارج انجام شده بابت مشارکت در افزایش سرمایه شرکت های سرمایه پذیر صرف می شود.
“پارتا” سرمایه فعلی را از ۴۷۱ به ۶۲۰ میلیارد تومان می رساند. تامین مالی این شرکت فرابورسی از محل سود انباشته برای اصلاح ساختار مالی اعمال می شود.
سازوکار افزایش سرمایه از محل سود انباشته
افزایش سرمایه از محل آورده نقدی و مطالبات سهامداران
سرمایه فعلی “قاروم” از ۱۷.۱ به ۳۴.۳ میلیارد تومان می رسد. تامین مالی این شرکت حاضر در تابلو زرد بازار پایه از محل سود انباشته و برای اصلاح ساختار مالی صرف می شود.
“فافق” سرمایه فعلی را از ۳۵۰ به ۴۷۰ میلیارد تومان می رساند. تامین مالی این شرکت حاضر در تابلو زرد بازار پایه از محل سود انباشته برای جبران مخارج مشارکت انجام شده در افزایش سرمایه شرکتهای سرمایهپذیر و توسعه پرتفوی سرمایهگذاری اعمال می شود.
سرمایه فعلی “وپاسار” از ۲۷.۲ به ۳۲.۲ هزار میلیارد تومان می رسد. تامین مالی این بانک بورسی از محل آورده نقدی سهامداران و برای افزایش سقف اعطای تسهیلات، بهبود نسبت های بانکی و توسعه خدمات صرف می شود./بورس پرس