افرادی که به تازگی وارد بورس شده اند برای اینکه بتوانند یک سود مناسب از این بازار به دست آورند باید بر اساس شرایط و میزان اطلاعات خود از بورس یک روش مناسب را انتخاب کنند اما بهترین روش سرمایه گذاری در بورس برای افراد مبتدی کدام است؟ تازه واردان کدام روش را برای سرمایه گذاری انتخاب کنند؟
تازه واردان کدام روش را برای سرمایه گذاری انتخاب کنند
قبل از اینکه بهترین روش سرمایه گذاری در بورس برای افراد مبتدی را مورد بررسی قرار دهم میخواهیم توضیح مختصری از انواع روش های سرمایه گذاری در بورس به شما ارائه دهیم و بگوییم برای افراد مبتدی و تازه وارد به بورس کدام روش بهتر است و توصیه می شود. همچنین خواندن مقاله برای سرمایه گذاری در بورس از کجا شروع کنم به شما پیشنهاد میشود.
انواع روش های سرمایه گذاری در بورس
همانطور که در مقالات قبل هم اشاره کردیم سرمایه گذاری در بورس به دو روش مستقیم و غیرمستقیم انجام می شود:
روش مستقیم: در روش مستقیم شخص با ثبت نام در سجام و دریافت کد بورسی و کد معاملات برخط میتواند خودش اقدام به سرمایه گذاری در بورس و خرید و فروش سهام کند.
اما باید توجه داشته باشید این روش مناسب برای افرادی است که اطلاعات و زمانی کافی برای سرمایه گذاری در بورس دارند.
البته فعالیت مستقیم در بازار به همین راحتی نیست و نیازمند اطلاعات و دانش مالی کافی از بازار، شرکتهای بورسی، عوامل تاثیرگذار بر قیمت سهام و همچنین نیازمند اطلاعات افتصادی-سیاسی کلی از کشور و حتی جهان می باشد.
روش غیر مستقیم: روش غیر مستقیم برخلاف روش مستقیم به افرادی توصیه می شود که زمانی برای انجام تحلیل و خرید و فروش توسط خودشان را ندارند و تمایل دارند سرمایه خودشان را در اختیار افراد متخصص در این زمینه قراردهند تا افراد مجرب و حرفه ای به اسم آنها در بورس سرمایه گذاری کنند و بابت این کار کارمزدی را به این افراد بپردازند.
توجه داشته باشید که دو روش مذکور قانونی و تحت نظارت سازمان بورس می باشد و پس از احراز هویت افراد سرمایه گذار انجام خواهد شد.
درباره انواع روش های سرمایه گذاری در بورس بیشتر بخوانید.
بهترین روش سرمایه گذاری در بورس برای افراد مبتدی
اگر شما تازه وارد بورس شده اید و تصمیم دارید در بورس سرمایه گذاری کنید اما اطلاعاتی درباره تحلیل سهام و انتخاب سهام مناسب و روانشناسی بازار ندارید به شما توصیه میکنم به هیچ عنوان بصورت مستقیم به خرید و فروش سهام نپردازید و از روش غیر مستقیم استفاده کنید چون بهترین روش سرمایه گذاری در بورس برای افراد مبتدی، سرمایه گذاری غیر مستقیم در بورس می باشد.
سرمایه گذاری غیرمستقیم در بورس به دو صورت انجام می شود: ۱.صندوق های سرمایه گذاری ۲.سبدگردانی
سرمایه گذاری با استفاده از شرکت های سبدگردان
یکی دیگر از روش های سرمایه گذاری غیر مستقیم در بورس، سرمایه گذاری با استفاده از شرکت های سبدگردان می باشد.
سبدگردانی فرایندی است که طی آن فرد مجرب و خبره در امر سرمایه گذاری براساس خصوصیات، سطح ریسک پذیری و سرمایه هر سرمایه گذار، سبدی مناسب برای او تشکیل داده و به صورت مستمر بر آن نظارت و اعمال مدیریت می کند.
همچنین، با توجه به تغییر عوامل اثرگذار بر محیط سرمایه گذاری، تصمیمات لازم در جهت رسیدن به اهداف سبد و افزایش ارزش آن از طرف مدیر اتخاذ می شود.
به عبارت دیگر سبدگردانی، چیدمان درست داراییها در قالب یک سبد مشخص است که میزان هـر یـک از دارایی هـا و زمـان خرید و فروش آن ها به دقت تعیین و مشخص میشود.
درباره مزایای سبدگردانی اختصاصی نسبت به سرمایه گذاری مستقیم بیشتر بخوانید
سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری
صندوق های سرمایه گذاری که اغلب توسط کارگزاران رسمی بورس تاسیس می شود، تحت نظارت سازمان بورس و با مدیریت افراد متخصص، فعالیت کرده و وجوهی را که سرمایه گذاران در اختیار آن ها قرار می دهند، در سبد متنوعی از سهام و سایر اوراق بهادار سرمایه گذاری می کنند.
بنابراین، بازده مناسب تری را نصیب سرمایه گذاران می کند و ریسک سرمایه گذاری در بورس را برای غیرحرفه ای ها، کاهش می دهند.
هنگامی که شما در یک صندوق سرمایه گذاری مشترک، سرمایه گذاری می کنید، سرمایه شما بخشی از کل سرمایه صندوق خواهد شد در نتیجه هر چقدر صندوق سود یا زیان بدست آورد، شما نیز به نسبت سرمایه خود از کل سرمایه صندوق،در این سود یا زیان سهیم هستید.
درباره انواع صندوق سرمایه گذاری در بورس بیشتر بخوانید
تفاوت سبدگردان و صندوق سرمایه گذاری
مهمترین تفاوتی که بین سبدگردانی و سرمایهگذاری در صندوقهای سرمایهگذاری وجود دارد، نوع مالکیت شماست.
شما در فرایند سبدگردانی مستقیما مالک دارایی های خود هستید و سهام و سایر دارایی های شما توسط سبدگردان و به نام خود شما خرید و فروش می گردد اما در صندوق سرمایه گذاری شما مالک واحدهای صندوق هستید.
یعنی کل سرمایه صندوق توسط مدیر صندوق مدیریت می شود و هر فرد با توجه به میزان سرمایه ای که نسبت به کل سرمایه صندوق دارد، از منافع آن بهره مند می شود.