معاون وزیر نفت در خصوص واریز سوخت به کارت بانکی گفت: با وجود اینکه مصوبه انتقال سوخت به سیستم بانکی هنوز به ما ابلاغ نشده، اما جلسات متعددی با شرکت ملی پخش فرآوردهها برگزار کردهایم و هماکنون معماری جدید سامانه هوشمند سوخت با همکاری نظام بانکی و دیگر بازیگران این حوزه در حال تدوین است. امیدواریم که زیرساخت جدید توزیع سوخت کشور تا سال آینده به بهرهبرداری برسد.
محمدصادق عظیمیفر در حاشیه مراسم امضای تفاهمنامه همکاری در خصوص مدیریت هوشمند زنجیره تأمین سوخت کشور در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ما سالانه ۱۰۰ میلیارد لیتر انواع فرآورده نفتی با ارزشی بالغ بر ۵۵ میلیارد دلار در سطح کشور توزیع میکنیم که متعلق به مردم است. ما خود را در قبال تأمین و توزیع صحیح فرآوردههای نفتی مسئول میدانیم تا به درستی به مصرف برسد.
وی افزود: در زمینه تولید پس از انقلاب دستاوردهای زیادی داشتهایم و تولید بنزین و نفتگاز به شدت افزایش یافته است. اما در بخش مصرف، مشکلاتی وجود دارد، زیرا شدت مصرف انرژی کشور ۲.۵ برابر میانگین جهانی است. یکی از دلایل افزایش مصرف، قاچاق سوخت است که پدیدهای اجتنابناپذیر است. دولت در برابر این مسئله رویکردی فعالانه اتخاذ کرده است و حتی اگر نتوانیم آن را به صفر برسانیم، تلاش میکنیم تا از حداکثر ابزارها برای کاهش قاچاق استفاده کنیم.
عظیمیفر بیان کرد: هوشمندسازی زنجیره تولید، انتقال و توزیع فرآوردههای نفتی با استفاده از فناوریهای روز، سیستمهای پایش لحظهای و مدیریت مبتنی بر دادهها میتواند به شناسایی گلوگاهها و کاهش قاچاق کمک کند. همچنین در این پروژه، از هوش مصنوعی برای کنترل بهتر و بهرهوری سیستم استفاده خواهیم کرد.
وی در خصوص موضوع لغو بیمهنامه افرادی که کارت سوخت ندارند توضیح داد که مصوبهای برای محدود کردن کارت سوخت افراد فاقد بیمه صادر شده است. همچنین، ذخایر استراتژیک سوخت کشور نسبت به سال گذشته مطلوب بوده و ۳۰۰ میلیون لیتر بیشتر از سال گذشته ذخیره شده است.
معاون وزیر نفت در پایان اظهار داشت: واریز سوخت به کارت بانکی هنوز به طور رسمی اعلام نشده، اما در آینده نزدیک با تکمیل زیرساختها، سیستم هوشمند جدید توزیع سوخت عملیاتی خواهد شد.