قیمت ها و روند سهام همواره به صورت صعودی حرکت نمیکنند و اکثرا حرکت آنها به صورت پلکانی می باشد و در صورتی که قیمت سهام بیشتر از اندازه واقعی خود رشد کند سرمایه گذاران اقدام به فروش سهام خود میکنند اما ریزش و اصلاح سهم چه زمانی رخ می دهتد؟ ریزش و اصلاح سهم چه فرقی دارند؟ ما در این مطلب قصد داریم به بررسی تفاوت های اصلاح و ریزش سهم بپردازیم.
تفاوت ریزش و اصلاح قیمت سهم در بازار بورس
اصلاح قیمت در بورس چیست؟
اصلاح قیمت سهم در واقع حرکتی است که قسمتی از روند غالب بازار را خنثی میکند به این معنی که قیمت برخلاف موج اصلی حرکت مینماید.
درباره عوامل موثر بر قیمت سهام بیشتربدانید
به طور کلی سهم به صورت پیوسته صعود یا نزول نمیکند و معمولاً صعود یا نزول آن بصورت پلکانی می باشد. وقتی که قیمتها بیش از اندازه واقعی خود رشد کنند به واسطه همین امر سرمایهگذاران اقدام به فروش سهام خود میکنند اگر این رشد قیمتی بیش ازحد باشد در ادامه باعث ایجاد فروشهای سنگینتری میشود که این دوران را دوران اصلاح قیمت سهام میگویند.
در اکثر مواقع افراد اصلاح سهم را کاهش نسبی قیمتها در یکروند صعودی می دانند اما به طورکلی اصلاح میتواند یک حرکت نزولی در روند صعودی یا یک حرکت صعودی در یکروند نزولی باشد.
در تحلیل تکنیکال الگوهای برگشتی در انتهای روندهای صعودی یا نزولی شکل میگیرند و برگشت بازار را نشان می دهد در واقع الگوهای برگشتی باعث تغییر روند بازار میشوند.
اگر تمایل دارید درباره تحلیل تکنیکال بیشتر بدانید کلیک کنید.
ریزش قیمت بورس
ریزش قیمت را میتوان با مثال شاخص بهتر توضیح داد، در دوران اصلاح شاخص تمام شرکتهای حاضر در بورس دچار افت قیمت نمیشوند اما در زمان ریزش شاخص با منفی شدن دستهجمعی سهام شرکتها مواجه خواهیم بود. در این مدت با تشکیل صفهای فروش بصورت سریع و در طولانیمدت، ارزش سهام شرکتها به شدت و در کوتاهترین زمان کاهش مییابد.
تفاوت ریزش و اصلاح قیمتی سهم
برای بررسی اینکه سهم ریزش داشته یا اصلاح در ابتدا کف و سقف نمودار سهم را در نظر میگیریم
سپس بر اساس کف و سقف قیمت یک فیبوی اصلاحی ترسیم می کنیم
با توجه به تصویر زیر قیمت سهام در ابتدای موج ۲۳۰ تومان بوده است و از این قیمت رشد داشته تا قیمت ۶۶۷ تومان. اگر سهم از قیمت ۶۶۷ تومان شروع به کاهش کرد تا زمانی که سهم داخل فیبوی اصلاحی باشد یعنی قیمت آن هنوز پایین تر از ۲۳۰ تومان نیامده باشد میگوییم سهم دچار اصلاح شده نه ریزش.
اما در صورتی که قیمت سطح ۲۳۰ تومان را بشکند و از این قیمت پایین تر آید می گوییم سهم دچار ریزش شده است مانند تصویر زیر:
خیلی عالی و اموزنده🌷
سلام خیلی ممنون توضیحتون عالی بود
سلام
خیلی مفید و مختصر و گویا بود!
ممنون 🖒🖒🖒
سلام ، با توجه به مستندات سایت tse ، قیمت پایانی سهم خودرو در آخرین روز معاملاتی سال ۹۸ یعنی ۲۵ /۱۲/ ۱۳۹۸ برابر با ۱۱۵۷۵ ریال بوده ، که در این روز نماد اصلی متوقف میشه و در سال جدید مورخ ۹۹/۲/۲۷ نماد خودرو بازگشایی میشه که در این روز قیمت پایانی سهم ۱۱۷۴ ریال بوده!!!!!!! ، این یعنی چی ؟ تکلیف سهامداری که حدود ۱۰۰ میلیون پول جور کرده و سال ۹۸ این سهم رو خریده یکدفعه در سال ۹۹ با این افت شدید قیمت سهم مواجه میشه یعنی چی چه توجیهی دارد ؟ لطفا اگر ممکنه توضیح دهید ( البته هنوز وارد باز سرمایه نشده ام و فعلا دارم مطالعه میکنم ، راستش دچار شک و شبهه شدم )
سلام
علت افت قیمت سهم میتونه افزایش سرمایه باشه در این صورت درسته که قیمت سهم کاهش پیدا کرده اما تعداد سهم افزایش داشته و بنابراین دارایی سهامدران هیچ تغییری نکرده. در شرایط عادی چون دامنه نوسان قیمت سهم پنج درصده و نمیتونه به صورت ناگهانی افزایش و یا کاهش داشته باشه همچین تغییری در قیمت رخ نمیده.