همانطور که شاهد بودید معاملات دیروز بازار سهام در دقایق ابتدایی کار خود را با تقویت تقاضا و روندی صعودی آغاز کرد اما به یکباره ورق برگشت و بازار ریزشی شد، بهطوری که عرضه بر تقاضا پیشی گرفت و در نهایت در پایان معاملات شاخص کل با کاهش ۲۴ هزار و ۴۶۶ واحدی به کانال ۱ میلیون و ۹۷۵ هزار نزول یافت. اما دلایل اصلی منفی شدن بازار دیروز چه بود؟ یک شرکت مشاور سرمایهگذاری، روند معاملات آخرین روز از این هفته بازار سهام را مورد بررسی قرار داد و دو دلیل اصلی برای منفی شدن بازار ارائه کرد. این شرکت مشاوره اعلام داشت: دلیل اصلی منفی های بازار دیروز، فشار فروش سهام عدالت توسط کارگزاری های بورسی بود. این فشار فروش به سایر گروه ها و نمادهای غیرسهام عدالتی بازار نیز تسری پیدا کرد. در این بین اختلال سامانه معاملات نیز به یک مشکل همیشگی برای معامله گران تبدیل شده است.
همچنین طی چند روز گذشته خبر لغو و عدم عرضه دارا دوم (گرچه در نهایت تصمیم بر عرضه این صندوق در ۵ شهریور شد) موجب کاهش اعتماد سهامداران به تصمیمات دولت و بازار شد و برخی سرمایهگذاران تصمیم به شناسایی سود و خروج از بازار گرفتند. درخصوص پیشبینی وضعیت بازار سهام برای هفته آینده انتظار می رود با حمایت از نمادهای بزرگ و ادامه ورود نقدینگی، شاخص کل مجددا از مقاومت روانی ۲ میلیون واحدی خود عبور و به سمت سطوح ۲.۸ میلیون واحدی حرکت کند.
همچنین بخوانید: پیش بینی ادامه روند صعودی بورس و شاخص ۲.۷ میلیونی تا شهریور
دلایل منفی شدن بورس دیروز چهارشنبه ۲۲ مرداد
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس:
یک شرکت مشاور سرمایه گذاری با بررسی روند معاملات آخرین روز از این هفته بازار سهام اعلام کرد: در معاملات دیروز گرچه در دقایق ابتدایی به دلیل اعلام خبر تاسیس صندوق دارا دوم و عرضه آن در اولین چهارشنبه شهریور، شاهد تقویت تقاضا در نمادهای بزرگ و سبز پوشی بازار بودیم لکن رفته رفته عرضه ها افزایش یافت و فشار فروش در نمادهای بزرگ باعث عقب نشینی بسیاری از خریداران و در نتیجه کاهش شاخص کل شد.
دلیل اصلی منفی های بازار دیروز ، فشار فروش سهام عدالت توسط کارگزاری های بورسی بود. این فشار فروش به سایر گروه ها و نمادهای غیرسهام عدالتی بازار نیز تسری پیدا کرد. در این بین اختلال سامانه معاملات نیز به یک مشکل همیشگی برای معامله گران تبدیل شده است.
در نهایت در پایان معاملات شاخص کل با کاهش ۲۴ هزار و ۴۶۶ واحدی به کانال یک میلیون و ۹۷۵ هزارتایی و شاخص هم وزن با کاهش ۲ هزار و ۵۴۹ واحدی به کانال ۵۱۱ هزار و ۸۶۳ واحد رسیدند. نمادهای “شستا ، فارس” بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل داشتند. ارزش معاملات بورس و فرابورس ۱۷.۶ و ۵.۵ هزار میلیارد تومان بود. بیشترین ارزش معاملات هم متعلق به نمادهای ” فولاد ، اخابر” با ۹۴۶ و ۸۶۳ میلیارد تومان بود.
در گروه بانکی نماد “وبملت” همچنان متوقف بود. “وبصادر ، وتجارت” هر دو در ابتدای بازار در سقف قیمتی معامله می شدند اما رفته رفته با افزایش عرضه ها به صف فروش نیز رسیدند.
در گروه فلزات، “فولاد”در ابتدا با افزایش تقاضا مواجه شد و به صف خرید رسید لکن در نهایت به دلیل عرضه های مکرر با قیمت پایانی مثبت ۲.۳ درصد به کار پایان داد. صفوف فروش”فملی ، ذوب” اما تا انتهای زمان معاملات باقی ماندند.
در پالایشیها “شبندر، شتران، شبریز ، شپنا” در ابتدای معاملات کار را مثبت آغاز کردند اما با افزایش عرضه ها به صف فروش رسیدند و به همین شکل نیر معاملات آنها به پایان رسید. در گروه خودرویی، نمادهای “خودرو ، خساپا” با صف فروش سنگینی همراه شدند.
طی چند روز اخیر خبر لغو عرضه دارا دوم ( گرچه در نهایت این تصمیم تغییر کرد و در شهریور ماه عرضه خواهد شد) اعتماد سهامداران به تصمیمات دولت را کم رنگ تر کرده است و برخی سرمایه گذاران تصمیم به شناسایی سود و خروج از بازار را گرفتند و از سوی دیگر با افزایش فشار فروش سهام عدالت توسط کارگزاری ها شاخص کل مجددا به کانال ۱.۹ میلیون واحدی بازگشت. برای هفته آینده انتظار داریم با حمایت از نمادهای بزرگ و ادامه ورود نقدینگی ، مجددا پس از پشت سرگذاشتن مقاومت ۲ میلیون واحد به سمت ۲.۸ میلیون واحد حرکت کنیم.
وضعیت بازارهای جهانی و رقیب:
در آخرین روز کاری این هفته کامودیتیها با نوسان منفی همراه شدند. مس به ۶۳۷۰ دلار، روی به ۲۳۹۳ دلار و هر انس طلا به ۱۹۳۲ دلار رسید.
خبر ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در خصوص اثر واکسنِ ساخت محققان روسی بر کرونا، طلا را به سرعت ریزشی کرد به شکلی که قیمت اونس طلا در معاملات بازار آمریکا تا سطح ۱۹۰۰ دلار نیز سقوط کرد.
هر بشکه نفت برنت در محدوده ۴۴.۹۸ دلار معامله و نفت خام WTI نیز در محدوده ۴۲ دلار در هر بشکه دادوستد میشود.
بررسی بازارهای رقیب نیز نشان می دهد نرخ هر دلار آمریکا در محدوده ۲۲ هزار و ۲۵۰ تومان معامله میشود. صرافی ملی نرخ فروش دلار را ۲۱ هزار و ۸۰۰ تومان اعلام کرد. قیمت سکه نیز حدود ۱۰ میلیون و ۴۶۰ هزار تومان گزارش شده است.
بررسی چند رویداد:
محسن دهنوی عضو هیات رییسه مجلس از احتمال آغاز عرضه صندوق دارا دوم به مردم با ۳۰ درصد تخفیف در ۵ شهریور خبر داد.
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور نیز در این باره گفت: مشکل عرضه سهام صنایع پالایشی و پتروشیمی و راهاندازی صندوق ETF دارا دوم برطرف شد و این توافق مورد حمایت قاطع دولت است.
حسن روحانی رییس جمهور اعلام کرد: همه کارهایی که برایETF ها و بورس انجام میدهیم برای این است که مردم بدانند جای سرمایهگذاری دلار و سکه نیست، جای سرمایهگذاری بورس و نفت است.
عبدالناصر همتی در تازه ترین اعلام نظر درباره مدیریت نقدینگی گفت: مدیریت بازار ارز و پول و نهایتا کنترل تورم در شرایط اقتصادی امروز، وظیفه اصلی بانک مرکزی است. کسری بودجه دولت به دلیل تحریم صادرات نفت یک واقعیت است و تامین مالی سالم این کسری بدون استقراض از بانک مرکزی نیز یک ضرورت. تامین مالی سالم کسری بودجه دولت، چهار راه حل بیشتر ندارد: کاهش هزینه ها، افزایش درآمدهای مالیاتی، فروش سهام و اموال دولت، انتشار اوراق بدهی یا پیش فروش کالاهایی نظیر نفت در شرایط تحریمی.
کلیات لایحه مهم افزایش سرمایه شرکتهای بورسی فرابورسی از محل غیر معمول صرف سهام با سلب حق تقدم با ۱۷۰ رأی موافق در مجلس تصویب شد.
حسین مدرس سرپرست وزارت صنعت گفت: با ترخیص محموله قطعات مورد نیاز شرکت ایران خودرو، ۴۳ هزار خودرو در هفته های آینده به بازار ارائه میشود.
مرتضی بانک دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: زمینه جدیدی از معاملات در بورس تحت عنوان بورس بین المللی در جزیره کیش راه اندازی خواهد شد که با تمام ساز و کارهای جهانی و بین المللی همکاری دارد.
ترامپ ضمن تاکید دوباره بر این ادعا که در صورت پیروزی در انتخابات، ایران ظرف یک ماه با واشنگتن به توافق میرود، گفت: معلوم نیست بخواهیم با چین توافق داشته باشیم.