در جریان ریزش های اخیر بورس، مجلس، دولت را مقصر می داند به عنوان مثال پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت و گویی اعلام کرد که دولت می توانست با مدیریت صحیح وضعیت بورس را مدیریت کند. دولت نیز، مجلس را مقصر ریزش های بورس می داند. ربیعی سخنگوی دولت اعلام کرد که اظهار نظرها و سیاست های نسنجیده افرادی خارج از دولت بر بازار سرمایه تاثیرگذار است.
اما کارشناسان معتقدند هم مجلس و هم دولت دو نهاد خارج از بورس هستند و به یک اندازه در وضعیت کنونی بورس مقصرند. عباسعلی حقانی نسب یکی از کارشناسان ارشد بورس در این باره می گوید دخالت های نابجا در بورس باعث ایجاد مشکلات اساسی می شود.
به طور کلی این اختلافات باعث بی اعتمادی سهامداران شده و امروز شاهد بودیم که بورس ۲۰ هزار واحد دیگر ریخت.
استقلال رئیس جدید سازمان بورس خواسته همگانی
رؤسای سازمان بورس به نوعی مجبورند رضایت دولت و مجلس را جلب کنند زیرا بسیاری از افراد شورای عالی بورس دولتی هستند. ۲ رئیس سابق سازمان بورس به دلیل نداشتن استقلال کافی مجبور به استعفا شدند.
احمدزاده اصل دیگر کارشناس بازار سرمایه معتقد است نقش رئیس سازمان بورس به شدت تضعیف شده است. یکی از کارشناسان می گوید علی دهقان دهنوی رئیس جدید سازمان بورس که معاون وزیر اقتصاد آقای دژپسند بوده برای نجات بازار سرمایه باید مانند یک سد بتنی در برابر بخشنامه ها و تصمیمات خارج از بازار عمل کند.
همچنین بخوانید: جانشین رئیس سازمان بورس باید به فکر منافع سرمایه گذاران باشد نه دولت
آموزش و سرمایه گذاری غیر مستقیم در بورس
به عقیده کارشناسان دو علت اصلی ریزش بازار بورس ۱. عدم استقلال رئیس سازمان بورس و ۲. عدم آموزش کافی به سهامداران می باشد. سهامداران ناآشنا به بورس باید به روش های غیرمستقیم سرمایه گذاری وارد بازار سرمایه شوند.
به عقیده آقای حقانی نسب سطح تحلیلگری در بازار سرمایه به شدت کاهش پیدا کرده. بازار باید بلند مدت شود و این نیازمند صبور سهامداران است و این درحالی است که ابزارهای سرمایه گذاری بلند مدت در اختیار مردم قرار نگرفته است زیرا به نظر می رسد نفع دولت در کوتاه مدت بودن بازار بورس است.
همچنین بخوانید: درخواستهای ۱۰ کارشناس از رئیس بعدی سازمان بورس