معاون سابق واگذاری سازمان خصوصی سازی، مهدی عقدایی، در مورد نحوه آزادسازی سهام عدالت گفت: قانون موظف کرده سهام عدالت باید طی ۱۰ سال از محل سود سهام شرکت ها مستهلک شود، در غیر این صورت همه مقدار سهام ۱۰ سال آینده آزاد می شود و در اختیار صاحب سهم قرار می گیرد، در حال حاضر از محل یک میلیون سهم، حدود ۵۰۰ هزار تومان از سود سهام شرکت های موجود در سهام عدالت مستهلک شده و باید آزادسازی آن انجام شود.
قانون مقرر کرده سهام عدالت باید ظرف ۱۰ سال از محل سود سهام شرکت ها مستهلک شود،در غیر اینصورت آزادسازی موکول به ۱۰ سال آینده خواهد شد و بعد از ۱۰ سال در اختیار صاحبان سهام قرار خواهد گرفت.
این در حالی است که سهام عدالت اقشار کم درآمد و دهک های پایین جامعه، مانند افراد تحت پوشش کمیته و یا سازمان بهزیستی، ( کل سهام) مبلغ ۱ میلیون تومان برای هر فرد آزاد شده است.
همچنین بخوانید: سهام عدالت کمیته امداد چقدر است؟
عقدایی در ادامه گفت: آزادسازی سهام عدالت ۶ سال گذشته باید انجام می شد، براساس قانون کل سهام باید آزاد شود که با آزادسازی و قابلیت معامله آن در بورس، مالکیت سهام در اختیار افراد قرار می گیرد، اما برای مدیریت این سهام، طرح پلکانی در نظر گرفته شده تا از نوسانات و مشکلات احتمالی در بازار سهام جلوگیری شود.
او در پایان به این نکته اشاره کرد که برخی از شرکت هایی که در پرتفوی سهام عدالت قرار دارند بورسی نیستند و به همین خاطر آزاد سازی سهام عدالت به شکل پلکانی انجام می گیرد. به گفته ایشان دلیل دیگر برای آزادسازی پلکانی سهام عدالت این است که ارزش این سهام بالغ بر ۵۰ هزار میلیارد تومان می باشد و آزاد سازی یکباره این حجم، موجب ایجاد بحران در بازار سرمایه خواهد شد و نوسانات شدیدی را بهمراه خواهد داشت.