امروز خبری مبنی بر دعوت از نیروگاه ها برای عرضه برق تولیدی در بورس به گوشمان رسید. این خبر به این معناست که امکان خرید برق برای همه مصرف کنندگان و در بورس فراهم می شود. به گفته وزیر نیرو سند همکاری بین وزارت نیرو و صندوق توسعه ملی امضا شده که موجب اختصاص ۸۰ درصدی این سرمایه گذاری ها از طریق صندوق توسعه ملی می شود.
علی اکبر محرابیان،وزیر نیرو، گفت : با امضای سند همکاری وزارت نیرو و صندوق توسعه ملی، شرایط برای تامین مالی و پرداخت تسهیلات به سرمایه گذاران صنعت نیروگاهی فراهم شده و تا ۸۰ درصد این سرمایه گذاری ها از طریق صندوق توسعه ملی اختصاص می یابد.
وی همچنین خاطر نشان کرد که : در روزهای گذشته بین وزارت نیرو و صندوق توسعه، تفاهم نامه ای به امضا رسید که بر مبنای آن صندوق توسعه ملی ۷.۵ میلیارد دلار تسهیلات به احدث نیروگاه ها اختصاص بدهد که احداث ۱۵ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی پیش بینی شده است. حدودا ۷ هزار مگاوات از این ظرفیت در حال اجراست و بیش از ۱۰۰۰ مگاوات نیز تا کنون سنکرون شده و باقیمانده ظرفیت نیز به زودی و به ترتیب وارد شبکه می شود.
همچنین بخوانید: بورس انرژی چیست + نحوه فعالیت در آن۸۰ درصد از سرمایه گذاری در ساخت نیروگاه ها توسط صندوق توسعه ملی فراهم خواهد شد!
به گزاش سبد گردان هدف، طی این تفاهم نامه قرار است با پرداخت تسهیلات به سرمایه گذاران، ۸۰ درصد سرمایه گذای ها در ساخت نیروگاه توسط صندوق توسعه ملی پرداخت گردد. سرمایه گذاران کافیست بدون دغدغه و تنها از طریق معرفی وزارت نیرو تسهیلات مورد نیاز را دریافت کنند.
امید است که با این اقدامات و به موجب این تفاهم نامه، بتوانیم شاهد ثبات عرضه و تقاضای برق در کشور و همچنین رفع نا ترازی ها در این مورد باشیم. پس از انعقاد این تفاهم نامه تقریبا ۷۰۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاهی در عملیات اجرایی قرار گرفته و باقمانده نیز به زودی وارد شبکه می شوند.
به نقل از انرژی پرس : وزیر نیرو در این زمینه تصریح کرد: در گروه دوم که تامین برق بخش خانگی بالاتر از الگو یا بخش تجاری و اداری را انجام می دهند به زودی فراخوانی اعلام می شود و سرمایه گذاران در چارچوب این فراخوان ها حضور می یابند. طبق مقرراتی که حاکم است باید سرمایه گذاران صلاحیت های لازم را داشته باشند و با تعیین نهایی آنان به بانک های عامل و صندوق توسعه ملی برای دریافت تسهیلات معرفی می شوند.
از اردیبهشت امسال اکثر نیروگاه های کشور برق تولیدی خود را در بازار سرمایه عرضه کردند. بخشی از خریداران، شرکت های توزیع برق هستند و باقیمانده را نیز بخش خصوصی در اختیار گرفته است. گزارش ها حاکی از آن است که میزان خرید برق توسط بخش خصوصی در بازار بورس انرژی بیشتر از میزان خرید شرکت های توزیع برق است.
خوشبختانه در اردیبهشت امسال و از طریق بورس، مطالبات جامانده نیروگاه داران پرداخت شد. البته لازم به ذکر است که پیشنهاد می شود تمام نیروگاه داران به عرضه برق در بورس انرژی اقدام کنند تا تمامی مطالبات نیز به موقع و بدون مشکل پرداخت شود.
لازم به ذکر است که سرمایه گذاری در نیروگاه ها جذاب شده است و وضع مقرارت جدید موجب شده است سرمایه گذاری در نیروگاه ها با توجیه اقتصادی آمیخته شود. البته توجه کنید که همچنان تعداد زیادی از نیروگاه ها و به ویژه نیروگاه های دولتی همچنان برق مصارف خانگی، کشاورژی و به طور کلی به موجب قانون یارانه ای برق افراد و خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی را تامین می کنند و اغلب عرضه کنندگان برق در بازار سرمایه نیروگاه های خصوصی می باشند.