به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، ۱۰ نماینده مجلس برای حمایت از بورس، درخواستهایی از رئیس جمهور جدید از جمله تدوین قوانین جامع، کاهش نرخ بهره و… را مطرح کردهاند.
محمدرضا رضایی کوچی
محمدرضا رضایی کوچی، رئیس کمیسیون عمران مجلس، بیان کرد که با توجه به ناکافی بودن منابع مالی دولت برای اجرای پروژههای کلان، باید از ظرفیتهای بخش خصوصی و بازار سرمایه استفاده شود. اعتمادسازی از مهمترین لازمههای بهرهمندی از بازار سرمایه و بخش خصوصی برای تأمین منابع مالی پروژههای بزرگ و زیرساختهای اصلی است. دولت جدید باید فضای امنی برای سرمایههای مردم ایجاد کند تا سرمایهها به سمت تکمیل طرحهای توسعهای و پروژههای بزرگ هدایت شوند.
مهدی طغیانی
مهدی طغیانی، نایب رئیس اول کمیسیون اقتصادی مجلس، اعلام کرد که ثبات در متغیرهای کلان اقتصادی و سیاستگذاریها از مهمترین اقدامات دولت جدید است. دولت نقش مهمی در ثبات سیاستگذاریهای اقتصادی دارد و باید با اتخاذ سیاستهای پایدار، از نوسانات جلوگیری کند. دولت و دستگاه قضایی باید نسبت به تقویت و حمایت از بورس توجه بیشتری داشته باشند و در قبال بازار سرمایه سیاستگذاریهای درستی انجام دهند. حذف قیمتگذاری دستوری نیز در برنامه هفتم توسعه مورد تأکید قرار گرفته است.
مهرداد بائوج لاهوتی
مهرداد بائوج لاهوتی، نماینده مجلس، اظهار داشت که افزایش نرخ بهره باعث کاهش تولید ناخالص داخلی و رشد اقتصادی میشود. کاهش نرخ بهره از انتظارات دولت جدید است، زیرا افزایش این نرخ تأثیرات منفی بر بورس دارد و ارزش سهام و اوراق بهادار را کاهش میدهد. دستیابی به رشد ۸ درصدی اقتصاد و کاهش سهم دولت در اقتصاد از جمله مواردی است که با تعامل دولت و مجلس و حمایت از بازار سرمایه محقق میشود.
رحیم زارع
رحیم زارع، نماینده مجلس دوازدهم، تأکید کرد که تقویت بازار سرمایه در دستور کار دولت و مجلس قرار دارد و تلاش میشود با حمایت از صنایع مهم بورسی، چالشهای شرکتها به حداقل برسد. مجلس دوازدهم درصدد تسهیل قوانین برای رونق بازار سرمایه و تدوین قوانین جامع برای بهبود شرایط اقتصادی و خروج از بحران است.
مصطفی طاهری
مصطفی طاهری، نماینده مجلس، بیان کرد که تامین مالی از بازار سرمایه باید اولویت دولت جدید باشد و برای این کار جذب اعتماد سرمایهگذاران اهمیت دارد. راهکارهای جذب اعتماد و برطرف کردن ریسکهای سیستماتیک و سیاسی، تأمین نقدینگی از بازار و ایجاد مشوقهای سرمایهگذاری باید مورد توجه قرار گیرند.
احمد انارکی محمدی
احمد انارکی محمدی، نماینده مجلس، گفت که حمایت از بازار سرمایه و رونق تولید باید محور اصلی اقدامات دولت جدید باشد. با توجه به اهمیت تولید در اقتصاد، توجه به بازار سرمایه و شرکتهای بورسی باید در راس برنامههای دولت قرار گیرد. دولت جدید باید با کاهش تشریفات اداری، حذف هزینههای اضافی و کاهش مالیات، به تولید کمک کند و به بازار سرمایه به عنوان منبع تأمین مالی پروژههای جدید توجه بیشتری کند.
بهروز محبی نجم آبادی
بهروز محبی نجم آبادی، نماینده مجلس، اظهار داشت که بازار سرمایه با حمایت ویژه و همهجانبه دولت و مجلس به ثبات لازم میرسد. اصلاح ساختارهای کلان اقتصادی در دولت جدید موجب بهبود وضعیت بازار سرمایه خواهد شد.
جبار کوچکینژاد
جبار کوچکینژاد، نماینده مجلس، تأکید کرد که سیاستهای اقتصادی دولت باید مبتنی بر ایجاد آرامش و ثبات در بازارها، به ویژه بازار سرمایه باشد. اصلاح سیاستهای پولی و مالی باید به گونهای باشد که نقدینگی به سمت بازار سرمایه هدایت شود و نوسانات و سوداگری کاهش یابد.
مصطفی مطورزاده
مصطفی مطورزاده، نماینده مجلس، بیان کرد که توسعه پایدار با پیشبینی پذیری اقتصاد محقق میشود. بازار سرمایه بستری مناسب برای تأمین مالی است و قوانین و مقررات باید تثبیت شوند تا سرمایهگذاران داخلی و خارجی با اعتماد بیشتری فعالیت کنند.
علیرضا زندیان
علیرضا زندیان، نماینده مجلس، اظهار داشت که برنامهریزی اقتصادی و تحقق رشد ۸ درصدی اقتصاد نیازمند شفافیت و پیشبینی شرایط آینده است. دولت جدید باید زیرساختهای بنیادی را برای موفقیت در بازار سرمایه ایجاد کند و تصمیمات خلقالساعه را کنار بگذارد. تخصیص ارز ترجیحی به نفع تولیدکنندگان و کالاهای اساسی و حرکت به سمت اقتصاد صادراتمحور از جمله مؤلفههای موفقیت اقتصادی است.