افزایش سرمایه شرکتها به دلیل تامین منابع مالی جدید و یا اصلاح ساختار سرمایه شرکت صورت می گیرد. زمانی که شرکتی تصمیم به افزایش سرمایه می گیرد باید مراحل اداری خاصی را طی کند که معمولا زمانگیر است و در این مدت نماد شرکت در بورس متوقف شده و قابل معامله نیست و این موضوع باعث می شود قابلیت نقدشوندگی بازار سرمایه ضربه ببیند. در ادامه صحبت های عباسعلی حقانی نسب در این رابطه را بخوانید:
حقانی نسب: قانون افزایش سرمایه در کشور به شکلی است که اصل نقدشوندگی زیر پا گذاشته می شود.
قانون کشور ما به شکلی است که برای انجام افزایش سرمایه، اصل نقدشوندگی، مهمترین اصل بازار سرمایه زیر پا گذاشته می شود. فرایند ثبت افزایش سرمایه شرکت های بورسی در کشور ما بسیار طولانی است و در این مدت طولانی نماد شرکت در بورس متوقف می باشد. چرا باید فرآیند ثبت افزایش سرمایه یک شرکت طولانی باشد و چرا باید در طی فرآیند افزایش سرمایه نماد شرکت متوقف باشد.
این موضوع باعث می شود قابلیت نقدشوندگی بازار سرمایه ضربه ببیند به عنوان مثال: بانک ملت بزرگترین بانک بازار بورس بیش از ۲۰ روز است که متوقف شد، چرا ؟؟!!!
متوقف بودن نماد شرکت ها برای مدت طولانی به علت افرایش سرمایه باعث می شود فضای کسب و کار آسیب ببیند. عوامل طولانی بودن دوره افزایش سرمایه و ثبت آن چیست و چرا نباید سهم شرکت در طی دوره مذکور، مورد معامله قرار گیرد؟
آیا با این روش داریم افزایش سرمایه را تسهیل می کنیم یا تنبیه!!
تکلیف بلوکه شدن داراییهای مردم و عدم امکان نقدشوندگی چیست و چه کسی پاسخگو است؟
مدافعان حقوق سهامداران خرد چرا داراییهای مردم را بلوکه می کنند؟
اگر از من بپرسند، سه اصل اول بازار سرمایه چیست، می گویم نقدشوندگی ،نقدشوندگی نقدشوندگی