این روزها بازار بورس داغ است و افراد مختلفی علاوه بر فعالیت خود در بورس، اطرافیان را نیز به سرمایه گذاری در بورس تشویق می کنند. سرمایه گذاری در بورس می تواند روش موثری برای افزایش سرمایه باشد اما به شرطی که با برنامه ریزی و دانش کافی انجام شود. به روش های مختلفی می توان در بورس سرمایه گذاری کرد و تصمیم گیری برای انتخاب روش سرمایه گذاری در بورس باید با توجه به عوامل و فاکتورهای مختلفی صورت بگیرد.
تفاوت دو روش سرمایه گذاری مستقیم و غیر مستقیم در بورس
سرمایه گذاری در بورس به دو روش مستقیم یا غیر مستقیم امکان پذیر است. برای مقایسه این دو روش به بررسی هر دو روش مستقیم و غیر مستقیم به صورت جداگانه می پردازیم.
روش مستقیم سرمایه گذاری در بورس چیست؟
برای سرمایه گذاری مستقیم در بورس فرد با اختیار خود به خرید و فروش سهام مشغول می شود. در روش مستقیم سرمایه گذاری در بورس، سرمایه گذار باید تا حدودی با بازار سهام آشنایی داشته باشد و با درنظر گرفتن ریسک و نوسانات حاکم بر بازار سهام شروع به سرمایه گذاری در بورس کند. بعلاوه اینکه باید مهارت هایی را برای سرمایه گذاری فرا بگیرد و بطور مداوم اطلاعات خود را به روز کند.
در روش سرمایه گذاری مستقیم در بورس باید زمان کافی داشته باشید تا بتوانید بازار را رصد کنید و موقعیت سهام خود را مورد بررسی قرار هید. برای سرمایه گذاری در بورس به روش مستقیم می توانید بصورت آنلاین از طریق کد بورسی و یا با مراجعه حضوری به کارگزاری ها سهام مختلف را معامله و در بورس سرمایه گذاری کنید.
روش غیر مستقیم سرمایه گذاری در بورس چیست؟
اما روش غیر مستقیم بهترین راه سرمایه گذاری در بورس برای افرادی است که زمان و یا اطلاعات کافی برای انجام معاملات بورسی ندارند. در روش غیر مستقیم سرمایه گذاری در بورس، یک تیم حرفه ای مدیریت سهام افراد را به عهده می گیرند که نسبت به وضعیت بازار آگاهی دارند و لحظه ای از رفتار بازار غافل نمی شوند. سرمایه گذاری در بورس به روش غیر مستقیم با ریسک کمتری نسبت به روش مستقیم همراه است و برای همه افراد بویژه افرادی که بتازگی وارد بورس شده اند بسیار مناسب است. سرمایه گذاری غیر مستقیم از طریق یک شرکت سبدگردان انجام می شود.
بیشتر بدانید: سبدگردانی چیست؟
انواع روشهای غیر مستقیم سرمایه گذاری در بورس
سرمایه گذاری غیر مستقیم در بورس به دو روش امکان پذیر است: صندوق سرمایه گذاری و سبد اختصاصی مشترک
صندوق های سرمایه گذاری
صندوق سرمایه گذاری که یکی از روش های سرمایه گذاری غیر مستقیم در بورس است از ترکیب تعدادی سهام، اوراق مشارکت و یا اوراق بهادار و با پول افراد مختلف تهیه شده و همگی در سود و زیان آن سهیم هستند.
همچنین بخوانید: مزایای صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله در بورس
سبد اختصاصی
سبدهای اختصاصی شرکت های سبدگردان یکی دیگر از انواع روش غیر مستقیم سرمایه گذاری در بورس هستند. سبد اختصاصی به سبدی از سهام گفته می شود که در آن دارایی افرادبه صورت اختصاصی توسط متخصصین بورسی مورد بررسی قرار می گیرد و بهترین زمان برای معامله هر سهم (اعم از خرید و یا فروش) تشخیص داده می شود.
در روش غیر مستقیم سرمایه گذاری در بورس از طریق سرمایه گذاری در سبد اختصاصی، به میزان ریسک پذیری سرمایه گذار توجه می شود و سهام مختلف به اسم خود شخص خریداری می شود و فرد از سود آن بهره مند می شود و سبدگردان فقط هدایت دارایی فرد سهامدار را به عهده دارد.
بیشتر بدانید: مزایای سبدگردانی اختصاصی چیست؟
با سرمایه گذاری در شرکت های سبدگردان، ریسک بازار بورس را به حداقل می رسانید و اینکه می توانید بدون تلف کردن وقت، سرمایه خود را افزایش دهید. شرکت سبدگردان هدف یکی از مطعمئن ترین و کارآمدترین شرکت های سبد گردان است که با مدیریت حرفه ای عباسعلی حقانی نسب توانسته اعتماد سرمایه گذاران بسیاری را بسوی خود جلب کند.
تفاوت سرمایه گذاری مستقیم و غیر مستقیم
اگر برای ورود به بورس بین انتخاب این دو روش مردد هستید می توانید مزایا و معایب سرمایه گذاری مستقیم و غیرمستقیم را بررسی کنید و بعد تصمیم بگیرید. اگر بخواهیم این دو روش سرمایه گذاری را با هم مقایسه کنیم به نتایج زیر خواهیم رسید:
- در سرمایه گذاری غیر مستقیم شما از راهنمایی و مشاوره افراد متخصص برخوردار هستید.
- با افتتاح یک سبد اختصاصی شما می توانید متناسب با سرمایه و ریسک پذیری خود سبد خود را انتخاب کنید. در سبدگردان ها انواع سبدها برای سلیقه های مختلف طراحی شده است.
برای آشنایی با انواع سبدهای سبدگردان هدف کلیک کنید
- در سبدگردانی شما مالکیت مستقیم دارایی های خود را به عهده دارید و فقط مدیریت آن را به افراد متخصص می سپارید.
- مورد دیگر میزان سرمایه لازم برای سرمایه گذاری مستقیم و غیر مستقیم در بورس است. در سرمایه گذاری مستقیم شما برای خرید و فروش در بازار سرمایه نیاز به حداقل ۵۰۰ هزار تومان پول دارید اما در روش غیر مستقیم از طریق سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری مشترک هر واحد از صندوق ها ۱۰۰ هزارتومان و در سرمایه گذاری غیر مستقیم سبد اختصاصی حداقل سرمایه لازم ۵۰ میلیون تومان می باشد. بنابراین با توجه به پولی که دارید تصمیم بگیرید که کدام روش برای شما بهتر است.
بیشتر بخوانید: حداقل سرمایه برای تشکیل سبد در یک شرکت سبدگردان چقدر است؟
- اگر بخواهیم میزان ریسک سرمایه گذاری دو روش مستقیم و غیر مستقیم را مقایسه کنیم می توانیم بگوییم شما با انتخاب سبد کم ریسک یک سبدگردان و سرمایه گذاری در آن می توانید ریسک سرمایه گذاری خود را به مقدار قابل توجهی کاهش دهید.
- مورد بعدی کارمزدی است که در سرمایه گذاری غیرمستقیم باید پرداخت کنید. سبدگردان ها تنها در صورتی از شما مبلغی به عنوان کارمزد دریافت می کنند که سود شما از سود بانکی بیشتر باشد.
بخشی از خدمات شرکت سبدگردان هدف:
- خدمات مشاوره مالی
- خدمات آموزشی بازار سرمایه
- افتتاح حساب های سبد سرمایه گذاری
- تامین سرمایه بنگاه ها و کسب و کارها
- متولی گری صندوق های سرمایه گذاری
سبدگران هدف با تیم مشاوره آگاه و با تجربه ای که دارد، پرتفوی سهام شما را به بهترین شکل مدیریت می کند و تاثیر نوسانات و ریسک بازار را برای سهام شما به حداقل می رساند. با سبدگردان هدف منتظر آینده ای روشن باشید.