به گزارش سنا و به نقل از سبدگردان هدف: معاون نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار از احتمال تغییر دوره تجدید ارزیابی داراییهای شرکتهای بورسی خبر داد. رضا عیوضلو در گفتوگو با خبرنگار “سنا” اعلام کرد که پیشنهاد شده تا دوره تجدید ارزیابی سرمایهگذاریهای بلندمدت هر ۳ یا ۵ سال یکبار انجام شود. وی افزود که این پیشنهاد منتظر تصویب مجمع عمومی سازمان حسابرسی است و در صورت تأیید، این تغییرات به استانداردهای حسابداری اضافه خواهد شد.
پیشنهاد انجام تجدید ارزیابی سرمایهگذاریهای بلند مدت به صورت ۳ تا ۵ ساله
عیوضلو در توضیح بیشتر گفت: بر اساس بند ۳۴ استاندارد حسابداری شماره ۱۵، شرکتهایی که اقدام به تجدید ارزیابی سرمایهگذاریهای بلندمدت میکنند، باید این کار را بهصورت سالانه انجام دهند. اما به دلیل هزینهبر بودن این فرآیند برای هلدینگها و شرکتهای بزرگ، نیاز به اصلاح این بند احساس میشود. وی همچنین تصریح کرد که تجدید ارزیابی سرمایهگذاریها به صورت محاسبه ارزش شرکتهای سرمایهپذیر انجام میشود و این فرآیند پیچیدهتر از ضرب تعداد سهام در قیمت بازار است.
به گفته عیوضلو، سال گذشته جلسهای با شرکتهای سرمایهگذاری و هلدینگها برگزار شد و آنها از محدودیتهای موجود در استاندارد حسابداری شماره ۱۵ انتقاد کردند. او خاطرنشان کرد که پیشنهاد اصلاح این استاندارد به وزیر سابق امور اقتصادی و دارایی ارائه شد تا تجدید ارزیابی سرمایهگذاریهای بلندمدت مشابه داراییهای ثابت، بهصورت ۳ تا ۵ ساله انجام شود.
عیوضلو در پایان اظهار داشت که کمیته تدوین استانداردهای حسابداری با این تغییرات موافق است و منتظر تصویب نهایی این پیشنهاد در مجمع عمومی سازمان حسابرسی هستیم.
همچنین بخوانید: منظور از تجدید ارزیابی دارایی شرکت ها چیست