برای سهام عدالت متوفی به کجا مراجعه کنیم؟/ انتقال سهام عدالت متوفی به وراث غیر حضوری

برای سهام عدالت متوفی به کجا مراجعه کنیم؟ انتقال سهام عدالت متوفی به وراث غیر حضوری

سهام عدالت و واگذاری آن به اقشار مختلف جامعه از دولت نهم آغاز شد و به عنوان نوعی یارانه به وسیله شرکت‌ های تعاونی استانی به متقاضیان اختصاص یافت. اما از زمان اجرای طرح سهام عدالت بسیاری از صاحبان سهام عدالت فوت کردند و سهام آنها بلاتکلیف مانده است. اما حالا پس از ۱۳ سال رییس سازمان بورس اوراق بهادار اعلام کرده است که زیرساخت‌ های لازم برای تعیین تکلیف انتقال سهام سهام عدالت متوفیان فراهم و سامانه میراث که از هفته گذشته راه‌اندازی شده و به بهره برداری رسیده است و آماده انتقال سهام عدالت از متوفی به وراث است. اما بسیاری از مردم و ورثه متوفیان که دارای سهام عدالت هستند می خواهند بدانند برای سهام عدالت متوفی به کجا مراجعه کنیم؟ سایت انتقال سهام متوفی به وراث چیست و انتقال سهام عدالت متوفی به وراث غیر حضوری به چه صورت است؟

انتقال سهام عدالت متوفی به وراث غیر حضوری و سایت انتقال سهام متوفی به وراث

به گزارش سبدگردان هدف به تازگی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد که زیرساخت‌ های ضروری برای تعیین تکلیف انتقال سهام سهام عدالت متوفیان به وراث را فراهم کرده است. از این رو پس از ۱۳ سال از اجرای طرح سهام عدالت و تخصیص آن به اقشار مختلف جامعه حالا می توان اقدامات لازم برای انتقال سهام عدالت متوفی به وراث آنها را انجام داد.

بر اساس اعلام این مسئول سامانه ای تحت عنوان سامانه میراث از هفته گذشته راه‌ اندازی شده و به بهره برداری رسیده است و حالا آماده انتقال سهام عدالت از متوفی به وراث است. از این رو

براساس جدول زمان بندی سهام عدالت متوفی به وراث که شرکت سپرده گذاری مرکزی اعلام کرده است یکی از وراث می‌تواند به سایت شرکت سپرده گذاری مرکزی مراجعه کند و مشخصات متوفی را در آنجا وارد کند و نهایتا مشخص می‌کند که به کجا می‌خواهد برای اقدام مراجعه کند.

وی اضافه کرد: وارث مورد نظر در این مرحله به یکی از شعب کارگزاری مراجعه می‌کند. در ادامه مدارک هویتی خود را شخص به همراه گواهی انحصار وراثت را باید ارائه کند. شرکت کارگزاری پس از کنترل و بررسی مدارک آن را وارد سامانه می‌کند و در مرحله بعدی عملیات انتقال تحریر را به صورت الکترونیکی به وراث متوفی انجام خواهد داد.

پس اولین قدم و قدم اصلی برای ورود به مسیر انتقال سهام عدالت متوفیان، انجام انحصار وراثت و داشتن برگه معتبر و رسمی آن است. پس از آن باید مشخص شود که آیا زمان تشکیل پرونده متوفی فرار سیده است یا خیر. برای این کار، یکی از وراثی که سجامی شده است باید با ورود به درگاه ذی‌نفعان بازار سرمایه به نشانی https://ddn.csdiran.ir  کد ملی، تاریخ تولد و تاریخ فوت متوفی را در بخش «استعلام نوبت پرونده قهری» در درگاه یکپارچه ذی‌نفعان، وارد کند.

سازمان بورس در درگاه یکپارچه ذی‌نفعان بازار سرمایه به نشانی https://ddn.csdiran.ir، فهرست کاملی از کارگزاری‌های عامل در این طرح را منتشر کرده است. در همین حال، این درگاه، با انتشار یک جدول زمان‌بندی، اعلام کرده است که وراث متوفیان کدام سال‌ها باید در چه تاریخی برای تشکیل پرونده اقدام کنند.

حالا اگر زمان تشکیل پرونده تایید شده وجود داشته باشد، متقاضی باید با مراجعه به یکی از دفاتر کارگزاری‌های منتخب نسبت به ارائه یک سری مدارک اقدام کند. همان‌طور که اشاره شد، سازمان بورس در جدولی مشخص کرده است که وراث متوفیان کدام سال‌ها در چه تاریخی برای تشکیل پرونده اقدام کنند.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد که مردم بدانند در تمامی این مراحل و برای انتقال سهام عدالت از متوفی به وراث نیاز به پرداخت هیچ وجهی نیست چرا که کارمزد از طریق شرکت سپرده گذاری از محل منابعی که سهام عدالت دارد، پرداخت می‌شود و هیچ یک از وراث نیاز به پرداخت مبلغ ندارند.

مدارک لازم برای تشکیل پرونده انتقال سهام عدالت متوفیان

آن طور که شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اعلام کرده است، متقاضی باید در زمان مراجعه به کارگزاری، تصویر کارت ملی و صفحه اول شناسنامه متوفی، اصل یا تصویر برابر با اصل کارت ملی و صفحه اول شناسنامه تمامی وراث تعیینی در گواهی حصر وراثت و اصل یا تصویر برابر با اصل گواهی حصر وراثت متوفی را به همراه داشته باشد.

البته بر اساس اعلام سمات، رسید متقاضی کارت ملی و یا گواهی شماره ملی ممهور به مهر سازمان ثبت احوال می‌تواند جایگزین کارت ملی باشد. همچنین اگر متوفی دارای وصیت‌نامه رسمی باشد که در گواهی حصر وراثت نیز به آن اشاره شده است، ارائه اصل یا تصویر برابر با اصل وصیت نامه هم ضروری است.

 

برای مطالعه بیشتر:

قیمت سهام عدالت متوفیان چقدر است؟/ مبلغ سود سهام عدالت متوفیان

انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث گام به گام و ورود به سامانه سهام عدالت/ سایت انتقال سهام عدالت به وراث

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *