رئیس هیات عامل ایمیدرو ضمن اشاره به ارزش سهام ۱۴۰۰ میلیارد تومانی شرکتها و صنایع معدنی، از ایجاد صندوق بازارگردانی در شرکت های گل گهر و چادر ملو خبر داد.
در شرکت های گل گهر و چادرملو صندوق بازارگردانی ایجاد می شود
به گفته رئیس هیات عامل ایمیدرو خداداد غریب پور، کمیته پیگیری صندوق بازارگردانی شرکت های معدنی و صنایع معدنی، از نمایندگان ایمیدرو، بورس و شرکت های بزرگ تشکیل شده که بازار را رصد می کنند و صندوقهای بازارگردان شرکت های بزرگ را با توجه به وضعیت بازار مدیریت می کنند.
غریب پور در ادامه گفت: با تشکیل این کمیته، شاهد احیا و بازگشت بورس بعد از یک ریزش بودیم.
غریب پور با توجه به تاثیر بازارگردانی شرکتهای بورسی در ایجاد تعادل بازار سرمایه گفت: ما بخش کوچکی از بورس را در اختیار داریم و تنها ۲۰ تا ۲۵ درصد بازار در اختیار ما است، بنابراین باید سایر شرکت های بزرگ بورسی و صنایع موجود در بورس نیز اقدام به ایجاد صندوق بازارگردانی کنند تا سهام آنها در بازار تثبیت شود و به بهبود وضعیت بازار بورس کمک کند.
او در ادامه گفت: بازار بورس از ۱۴۰۰ میلیارد تومان سهم و صنایع معدنی تشکیل شده که با توجه به نوسانات بازار افزایش و یا کاهش پیدا می کنند.
به گفته خداداد غریب پور سهام فولاد مبارکه، فولاد خوزستان و مس صندوق بازارگردانی داشتند اما فعالیت هدفمندی نداشتند که تشکیل کمیته پیگیری برای صندوق بازرگردانی شرکتهای معدنی و صنایع معدنی موجب نظام مند بودن این شرکت ها شد.
معاون وزیر صمت: به دنبال دستکاری در بازار نیستیم
معاون وزیر صمت ضمن تاکید بر این نکته که به دنبال دستکاری در بازار نیستیم گفت: بازار باید روند طبیعی خود را طی کند. شرکت های بزرگ موظفند از حقوق سهامداران خرد دفاع کنند و از ریزش های ناگهانی که موجب سقوط ناگهانی بازار و زیان به سهامداران خرد می شود، جلوگیری کنند. سازمان بورس و اوراق بهادار و همچنین اجرا کردن دستورالعمل بازارگردانی نقش مهمی در آینده بازار سرمایه دارد.
همچنین بخوانید: هشدار سازمان بورس به شرکت ها در صورت عدم بازارگردانی و معرفی بازارگردان